Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heartbeat

Czy na lekkie oparzenie sloneczne pomoze zwykly balsam albo krem nawilzajacy?

Polecane posty

Gość Heartbeat

Przebywalam dzis na sloncu (jezdzilam rowerem) i na rekach sie opalila, a ze mam jasna cere, ktora nie toleruje slonca, to mam czerwone gorące plamy, takie piekace fragmenty skory, po prostu czuje w nich gorąco. Czy jakieś nawilżenie pomoże? Dziekuje za odpowiedzi 🌼

Gość przede wszystkim
weź długi i chłodny prysznic, aby nastapiła wymiana ciepła i ochłodzenie tych miejsc. Póxniej mozesz czyms posmarować, choc nie wiem czy nie lepiej to jednak zostawic, żeby skóra sama doszła do siebie. Ale prysznic weź i mozesz mokry ręcznik połozyc na te miejsca

Gość a ja radzę
napakować Ci mnóstwo jakiegoś balsamu nawilżającego na te miejsca. super chłodzi skóra nie jest wysuszona :) wiem bo parę dni temu spiekłam się na raczka :P

Gość lepsza zwykła chłodna woda
to zwykła termodynamika, że układ dąży do wyrównania temperatury i ochłada tym samym ciało

Gość mysle ze ..
maślanka, kwaśne mleko, lub emulsja po opalaniu , możesz też położyć sobie zimne okłady napewno nie zaszkodzą i pamietaj abys zawsze przed wyjsciem na sloneczko posmarowala sie kremem z filtrem , bo juz sama wiesz jakie sa tego koncowe efekty;)

Gość Hearbeat
Dziekuję 🌼

Gość upssss
Panthenol na oparzenia

Pianka panthenol spray jest chyba najbardziej znanym preparatem na oparzenia.

popieram przedmówczynie- tylko panthenol na oparzenia, bo skutecznie łagodzi i koi podrażnioną skórę.

Gość dhs25
na podrażnioną skórę po słońcu, najlepiej stworzony w tym clu preparat. Jeżeli mocna spaliła nam się skóra, to polecam spray po opalaniu sos eva sun.

Ja doczytałam ostatnio, że oprócz panthenolu po oparzeniu warto zastosować na poparzoną skórę krem z retinolem, który pomoże odbudować zniszczone komórki

Gość sos eva sun
sos eva sun jest rewelacyjny na takie stany. Łagodzi rumień słoneczny spowodowany nadmiernym opalaniem. Alantoina i D-pantenol intensywnie nawilżają i przynoszą ulgę wysuszonej skórze.

Zdarza mi się stosować te "gotowe" balsamy, ale zwykle wtedy, gdy zapomnę swoich specyfików;) Zdecydowanie wole jednak swój panthenol, który znam i stosuję od dziecka;) Takie zboczenie;)

Gość margherita80
ja jak za bardzo opalę się to oczywiście stosuję piankę z panthenolem, i musi być schłodzona. Niebo dla mich spieczonych pleców ;)

Gość jaaaaaaaasne
Odkopywać wątki sprzed 4 lat tylko po to, żeby pospamować. ŻAŁOSNE :O

Takie wątki są przydtnhe, nawet odswiezone, są pożyteczne, bo jesli ktoś umie korzystać z wyszukiwarki to zanim założy nowy wątek, może przeczytać coś, czego potrzebuje w innych wątkach

Gość gość
mnie zwykłe balsamy nie pomagaja i szczerze mówiąc czesto mam ten problem. Dlatego jeszcze przed sezonem chcialabym zebyscie dali mi znac czy macie jakies dobre preparaty? W maju wylatuje do cieplych krajow i boje sie problemu. Tzn korzystam z duzych filtrów ale wole miec cos na wszleki wypadek.

Gość gość
Dobre preparaty maja w http://argotiab.pl/ - wsrod zalecen sa takze oparzenia sloneczne takze mysle ze spokojnie mozesz srtosowac w takim przypadku!

Gość gość
Ziaja Mleczko po Opalaniu z Wapniem i do tego jeszcze Panthenol 10%.

Gość Annnkanna
Myślę że maślanka może być za mało:) Ja polecam wode termalną, teraz w Hebe mozna kupić wodę Termissa, ma fajnie działanie i mi pomaga.

Ja polecam albo pantenol taki klasyczny pomarańczowy z apteki albo jesli nie lubisz klejącego ciała po nim, to polecam żel aloesowy holika holika, ostatnio w dobrej cenie na alezielonysklep.pl

Gość KosmetologKarolina
najlepiej uzywac pantenolu, bepantenu lub zinalfatu

Gość palinek
U mnie dobrze sprawdza się Termissa. To woda termalna, od niedawna można kupić ją w Hebe :) Ukojenie dla skóry!

Gość gość
Woda termissa tez się u mnie sprawdziala . Świetnie koi i super ze teraz jest tez dostępna w hebe .

Gość gość
tez się nią leczyłam, ale po solarium, potwierdzam, ukojenie wielkie