Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia wisnia

przeklinanie

Polecane posty

Gość asia wisnia

mój trzyletni syn strasznie przeklina. My z mężem nie używamy takich słów, ale on ... jak szewc. Jak go oduczyc?

Gość hhhhhhheeeeee
wytlumaczyc mu, ze slowa ktorych uzywa sa brzydkie. w zadnym razie nie krzyczec, bo dziecko nie rozumie, ze zle postepuje.

Gość lilly rose
stworzyć sytuacje w której sie go zawstydzi za przeklinanie? mówić za każdym razem ze to brzydkie

To ciekawe, dzie on się tego nauczył, skoro nie przeklinacie? Pytam, bo nie wiem, w jakich kręgach, oprócz domu obracać się może trzyletnie dziecko... Chyba trochę za wcześnie na kolesi dresiarzy no chyba że to marna prowokacja

Gość są dwie metody
zalezy od dziecka przede wszystkim nie powinno sie smiac z dziecka jak tak mowi wiele osob popelnia ten błąd wiec co do metod 1- nie reaguj i samo przestanie, udawajcie ze tego nie widzicie 2- którą zastosowalam na moim dziecku:D powiedzialam tak :) ze jak bedzie mialo taki zasób słów jak ja to bedzie mogło powiedziec np dupa bezkarnie:) ale poki co ma sie nauczyc najpierw wszystkich tych ładnych słów:) a do tego czasu jak nie umie to jest burakiem :D jak ci co to mówić ładnie nie potrafią , brak im słów bo sie nie uczyli i teraz muszą wtawiac te brzydkie :D to nie jest najlepsza z metod ale skutkuje ma swoje konsekwencje bo jak przyszlam po moje dziecko do przedszkola i jeszcze cala grupa jadla podwieczorek moje dziecko przy paniach widząc jak je kolega krzyknęło "mamusiu prawda ze przy stole mlaskają buraki ?:o ale narazie ładnie je i ładnie mówi wiec jak napisalam-skutkuje:)

juleczka-> sama jestes marna prowokoacja:o dziecko chocby siedzac na podworku w piaskownicy moze uslyszec przekelnstwo i je potem powtarza:o wiec nie badz taka pewna siebie,z e to marna prowokacja 😠, a po drugie 3 latka???czyli moze juz chodzic do przedszkola....a to zeby inne dzieci w przedszkolu umialy przeklinac to nie problem:O

Gość asia wisnia
to nie jest prowokacja tylko straszny problem, dzieki za rady a na pytanie gdzie sie tego nauczył to odpowiem tylko ze uszy wiedna jak sie słucha dzieci w przedszkolu. Pewnie tam

tez tak mysle, ze w przedszkolu....mam sporo kolezanek, niby 20latki a przy swoim kilkuletnim rodzenstwie przeklinaja jak nie wiadomo co....wyzywaja....to nic dziwnego,ze dzieci maja potem takie slownictwo......moze nalezy sprobowac z przedskzolankami porozmawiac? by zwracaly na to uwage? i np jakos karaly te ktore przeklna?

Gość są dwie metody
więc powiedz dziecku ze są domy w których rodzice brzydko mówią bo jest im np źle a ze w waszym domu takich słów sie nie mówi i wy byście chcieli zeby było podobne do was a nie do tych którym jest żle

Gość lilly rose
a na dodatek 3-latki mają to do siebei ,że co usłyszą to powtarzają znam to z przypadku kuzyna

Gość Fromalina
a jakie brzydkie wyrazy już zna ?

Gość są dwie metody
albo :D powiedz zeby powtórzyło za tobą stół z powyłamywanymi nogami rozentuzjazmowany tłum jola lojalna jola nielojalna itd ze jak sie nauczy WSZYSTKICH to moze przeklinać:D dziecko skoncentruje sie na poprawnej wymowie i zapomni o brzydkim mówieniu poza tym wymyslaj nieskończenie wiele trudnych zdań słów