Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia16

jak wyglada pierwsza wizyta u ginekologa??

Polecane posty

Gość andzia16

mam 16 lat i juz najwyższa pora wybrac sie do ginekologa, boja sie tego dnia. jestem dziewica i syszlam, ze lekarz wtedy wklada 2 palce do odbytu, zeby nie przerwać błony dziewiczej. czy te badania bolą, czy bedzie ogladal, tez moje piersi. lepiej isc do kobiety czy mężczyzny?? prosze o odpowiedź

Gość Olleńka
Ja w wieku 17 lat byłam po raz pierwszy. I w cale pani doktor mnie nie badała nie wsadzała żadnych 2 palcy. Zrobiła mi tylko USG by sprawdzić czy z moimi jajnikami wszystko oki. Przy pierwszej wizycie gin. bedzie wymagał od Ciebie przyblizonej daty pierwszej miesiaczki oraz daty ostatniej. Ja bym wybrała kobietę. Zawsze to przy kobiecie mniej sie zestresujesz.

Gość justipl
nawet jeżeli trafisz na mężczyznę nie denerwuj się, wcześniej zanim wybierzesz lekarza popytaj, mama, koleżanki to może być dobre źródło informacji jakiego wybrać. podczas pierwszej wizyty może się okazać że nawet nie zostaniesz zbadana, a wypytana o miesiączkę (terminy), samopoczucie itepe. Natomiast samo badanie może być krępujące, niestety, ale pamiętaj że ci ludzie w ten sposób zarabiają na życie i nie porównują, nie oceniają lecz sprawdzają czy wszystko jest ok. ważne, że się zdecydowałaś, czasami można coś złapać np na basenie tak więc lepiej zapobiegać niż później leczyć i leczyć. pzdr :)

Gość susi
ja na pierwszej wizycie bylam u kobiety. mialam wtedy 16 lat. popytała mnie o 1 okres, o to czy miesiączkuje regularnie, czy jestem dziewicą. potem siup na fotelik i badanie przez odbyt. szczerze mowiąc nie bylo tak zle. NIC zupełnie NIC nie poczulam. nie ma się co bać :) teraz chodzę do faceta i jest o wiele lepszy niz kobieta. ale wiem ze jakbym teraz miala jeszcze jeden wybór do kogo iśc pierwszy raz to wybralabym kobiete. jakoś tak sie czulam lepiej ;)