Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snupa

ryż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość snupa

Bardzo was proszę przesyłajcie przepisy na smaczne dania z ryżem,tylko w miarę niezbyt wymyślne.

Gość ryż na mleku

Gość snupa
dzieki,moga byc jednak bardziej wymyslne ;)

Gość ryż na mleku
to ugotuj ryż w wodzie z dodatkiem curry ,potem dorzuć uduszone pieczarki,pietruszkę zieloną i groszek.Dobre

Gość ja dzisiaj miałam
ryż z truskawkami, śmietaną i cukrem:) moje dziecko płacze nad tym od godziny, a jak dla mnie pyyycha:)

Gość oooooo
o wlasnie :) chyba tez sobie przyządze ryz z truskawkami :P:P:P podchwyce od Ciebie pomysla :D

Gość będę robić nic
pierś z kurczaka pokroić i podsmażyć razem z pokrojonymi pieczarkami i cebulką, dodać ugotowany ryż i już. puszkę czerwonej fasoli wymieszać z woreczkiem ryżu, 1 cebulą czerwoną i niewielka ilością koncentratu pomidorowego przyprawionego odrobiną octu lub soku z cytryny, pieprzem, solą i łyzeczką oleju.

Gość usmieszek00000
:)

Gość snupa
dzięki.Jutro robię z truskawkami mmmmmmmmmmmmmh,a czosnek bardzo lubie ale narazie nie moge bo karmie piersia... :(

Dla jednej osoby dusimy na oleju pokrojona w kostke cebulke [moga byc dwie zalezy jak kto lubi] nastepnie wsypujemy na ta patelnie, do cebuli woreczek ryzu, mieszamy az ryz nasiaknie tym olejem po czym wlewamy na ta patelnie tyle wody zeby zdazyla wyparowac do momentu az ryz bedzie miekki[ jesli wlejemy za malo to w trakcie mozna dolewac] doprawiamy kostka rosolowa[nie cala bo bedzie za slone] oregano, przyprawa warzywna, moga byc tez ziola prowansalskie, curry[zalezy jakie lubisz przyprawy] pod koniec , gdy juz woda prawie wyparuje, ja dodaje pomidora pokrojonego w kostke, a na sam koniec troche koncentratu pomidorowego to byla wersja wege! mozna tez zrobic np z piersia kurczaka gdy dusimy ta cebulke wtedy dodajemy pokrojona , doprawiona piers z kury , a dalej postepujemy jak wyzej z tym ze wtedy pomidor juz nie bardzo pasuje mysle ze co zrozumialas z tego mojego przepisu ad hoc SMACZNEGO:)

Gość a jakaaa
ryz z truskawkami? a jak zrobic??

Gość barbakan
do "ja dzisiaj miałam" dlaczego zmuszasz dziecko do jedzenia tego co nie lubi??? Zawsze jest jakaś przyczyna kiedy dziecko nie chce czegoś zjeść! Może to być wcześniej zjedzone słodycze a również niechęć do danej potrawy bo mu najwyraźniej nie smakuje ona! Ja też nie lubię ryżu z truskawkami i kilku jeszcze potraw i nigdy też nie zmuszam moje dzieci do jedzenia czegoś czego nie lubią. Jak można torturować dziecko przez godzinę bo nie chce zjeść ryżu z truskawkami?!?!?!?!?! Danie z ryżu ja robię zawsze na drugi dzień po kurczaku ponieważ zwykle nie wszystko się zjada więc na tej samej patelni co kurczaka smażyłam lub też na tym samym tłuszczu podsmażam cebulkę trochę warzyw startych na tarce, resztki kurczaka, nać i koperek, przyprawiam chili i ketchupem, oczywiście papryki dobrze też dodać pokorojonej w paseczki ale jeśli nie masz to wystarczy posypać papryką. Smacznego :)

Gość barbakan
do "ja dzisiaj miałam" dlaczego zmuszasz dziecko do jedzenia tego co nie lubi??? Zawsze jest jakaś przyczyna kiedy dziecko nie chce czegoś zjeść! Może to być wcześniej zjedzone słodycze a również niechęć do danej potrawy bo mu najwyraźniej nie smakuje ona! Ja też nie lubię ryżu z truskawkami i kilku jeszcze potraw i nigdy też nie zmuszam moje dzieci do jedzenia czegoś czego nie lubią. Jak można torturować dziecko przez godzinę bo nie chce zjeść ryżu z truskawkami?!?!?!?!?! Danie z ryżu ja robię zawsze na drugi dzień po kurczaku ponieważ zwykle nie wszystko się zjada więc na tej samej patelni co kurczaka smażyłam lub też na tym samym tłuszczu podsmażam cebulkę trochę warzyw startych na tarce, resztki kurczaka, nać i koperek, przyprawiam chili i ketchupem, oczywiście papryki dobrze też dodać pokorojonej w paseczki ale jeśli nie masz to wystarczy posypać papryką. Smacznego :)

Gość moj glos w sprawie
ja czesto jadam ryz z warzywami, a robi sie to tak :) ryz ugotowac na sypko, ja zamiast soli daje troche rosolku w proszku i czasem curry, jest zdecydowanie lepszy ;) piers z kurczaka pokroic w paski, polac maggi, posypac curry 2 marchewki obrac pociac w plasterki celule obrac i pokroic w paski por tez pokroic papryke zolta, czerwona (lub inny kolor- wg gustu) pokroic w paski (wystarczy po 1/3 z kazdego koloru) groszek mrozony moga byyc ugotowane rozyczki brokulow i killki sojowe curry, przyprawa do chinszczyzny, sos sojowy, oliwa zacznynamy od podsmazenia piersi z kurczaka, potem marchewka, celuba por, i reszta warzywek i przypraw, w miare smazenia czasem trzeba podlac woda SMACZNEGO

Gość do snupa...
wyprobowalas juz jakies przepisy? ktory warto ??

A ja mam proste danie i szybkie zarazem. Gotuje ryż z torebki w wodzie z sola. Na patelni na małym oleju podgrzewam \"warzywa na patelnię\" z Hortexu o smaku np. chińskim. Wewnątrz jest też torebka z przyprawami. Potem jak sie rozgrzeja dolewam 1/4 litra rosołku z kostki rosołowej. Ugotowany ryż dokładam do warzyw i mieszam. Podgrzewa jeszcze trochę i gotowe.

Gość Lollie
a ja zaraz sobie zrobię ryż z truskawkami i bananem! :P

Gość truskawkowy nos
rozgniatasz truskawki,dodajesz cukru-nie duzo-do smaku,dodajesz smietane i polewasz tym ryz i wsuwasz a jak chcesz z bananem to kroisz go drobno i dajesz na ryz przed polaniem truskawkami-PYCHOTKA!!ale kaloryczne!!