Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam fkremuuu

tani krem z wysokim filtrem- jaki?

Polecane posty

Gość szukam fkremuuu

jaki tani krem z wysokim filtrem mozecie polcecic? kupuje sie je w aptece tak? i jaki filtr proponujecie - 50?? podajcie tez ceny, zaraz sie wybieram do apteki ale nie mam kasy wiec najlepiej tani..

Tani z wysokim filtrem , to trochę sprzeczne . O ile wiem Dermedic ma dość wysokie filtry , przy w miare rozsadnych cenach .

Gość szukam fkremuuu
no tak rozumiem, ale jakie sa mniej wiecej ceny?

Gość szukam fkremuuu
i jeszcze jednpo pytanie, to ma byc taki kjrem na codzien do ciala po prostu, wiec jaki filtr proponujecie?

Ceny czego , konkretnie tych preparatów z Dermedica ? Zajrzy na ich stronkę , pobuszuj troche w sklepikach albo aptekach netowych . To są duże różnice cenowe . Tak jesli z wysokim filtrem to w aptece , nie mogę zaproponować jakiegos filtru , nie wiem jakiego potrzebujesz , ale wysoki zaczyna sie od 50 w górę . Najwyższy to 100 - ale to juz bloker .

Gość Madda
wysoki filtr to także np 30 i wyższe. Np z Lirene są emulsje do opalania nawet z faktorem 60 czy 69 chyba, kupisz w każdej drogerii, np. w Rossmannie - ponad 20 zł zapłacisz. A z Eveline filtr 30 koszt około 16 zł.

Dermedic, Lirene, Eveline - nie mają fotostabilnych filtrów. z polskich firm fotostabilne filtry ma tylko Iwostin w serii Solecrin. ceny 25-30 zł, jest emulsja SPF 40, krem SPF 50. tanio wychodzi też zakup zagranicznych filtrów, ale w wersji do ciała, tj. 100 ml - ceny ok. 50-60 zł, jest nawet 400 ml spray Biodermy SPF 40, ale tu już cena ok. 90 zł w aptekach zwykłych i ok. 70 zł w aptekach internetowych. w ogóle filtry są o wiele tańsze w aptekach internetowych, np. www.aptekawsieci.pl lub na allegro (polecam użytkowniczkę paola_byd). poza polskih Iwostinem fotostabilne filtry mają tylko zagraniczne firmy, w większości apteczne: Avene, Bioderma, La Roche Posay, SVR, Vichy, również L\'oreal, Garnier i Nivea.

Gość co to znaczy ze nie jest
fotostabilny ?

to znaczy, że filtry rozkładają się pod wpływem słońca i bardzo szybko przestają chronić. większość tych niestabilnych nie chroni również przed pełnym zakresem promieniowania UV, tj. przed UVA, np. chroni tylko przed krótkimi falami UVA, a przed długimi nie. a to właśnie UVA jest odpowiedzialne za przebarwienia, fotostarzenie, a nawet raka skóry.

Gość Kup sobie Iwostin Solecrin
jest fotostabilny, kosztuje ok. 28zł. I jest bardzo skuteczny i dobry. Ma filtr 50+

mam pytanie odnośnie balsamów z filtrem Czy wysoka temteratura nie niszczy ich ochronnych właściwości? Balsamy zabieram ze sobą na plażę. Fakt,że nie trzymam ich bezpośrednio na słońcu, ale nawet w torbie jest \" gorąco\":))

Gość moz eto glupie pytanie ale
takie wysokie filtry sa po to,zeby sie nie opalić, czy jak? dla lduzi w jakim wieku?

Gość pooodnosze
up

Ja tez mam pytanie, do jakiej wysokości filtra w ogóle można sie opalac, bo chciałabym na tyle wysoki, żeby dobrze chronił ale jednoczesnie pozwalał sie opalić.

Gość takie kremy
stosuja osoby, ktore musza wychodzic na zewnatrz, a nie moga sie opalac bo sa w trakcie leczenia np. tradziku

Gość ale jesli chce ten krem
nie do opalania, ale do stosowania na codzien kiedy wychodze z domu po prostu, to jaki filtr wybrac? i czy moze byc ten Lirene? czy jest do niczwego?

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin