Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam fkremuuu

uczulenie na szyi....co to moze byc??

Polecane posty

Gość szukam fkremuuu

mam to od przedwczoraj chyba... nei mam pojecia od czego, myslalam ze od slonca ale mam to tylko pod szuja :o skojarzylam ze dopiero w tym tyg. zaczelam jesc truskawki, moze byly jakies opryskiwane i to od tego?? ale od lat je jadam i nic mi nie bylo nigdy..sama nie wiem ratuje sie wapnem

Gość a moze to od łańcuszka
czy innego wisiorka?

Gość erzsebet
Moze byc od łancuszka, moze byc pokrzywka od truskawek (np. jesli duzo zjadlas w ciagu jednego dnia), a moze to byc atopowe zapalenie skory. Moja mama cos takiego dostala ze 2 lata temu od solarium i tez tylko na szyi (pewnie dlatego, ze tam jest taka delikatna skora). Potem slonce tylko podraznialo i dopiero wizyta u dermatologa pomogla. Miala taka czerwona, swedzaca wysypke, a miejscami robily sie z tego cale plamy.

Gość barbakan
mi wyszła wysypka jakieś dwa tygodnie temu na ramionach i nasilała się pod wieczór po trzech dniach zniknęła, nie wiem od czego to było? Na szyi moze byc od wisiorka jakiegos z metalowym zapięciem jesli jest uczulona na metale nieszlachetne jak ja mam. Nie moge nosić zwykłych zegarków, klipsów czy łańcuszków jeśli nie jest złote czy srebrne.