Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaai

CHEMIA w żywności!!

Polecane posty

Gość agaaai

na to forum tez przerzucam ten temacik. moze kogos zainteresuje;) w ktorych produktach jest chemi najwiecej, a w ktorych najmniej? podawajcie marki, rodzaje, chemikalia ktorych nalezy sie wystrzegac na spisie składu. bo zdrowie, zdrowie, ZDROWIE jest najwazniejsze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brylancikowa
ketchupy - konserwowane w wiekszosci chemicznie wyjatek: Pudliszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
ma ktos jakas wiedze na ten temat?? podnosze topik bo moze ktos sie przylaczy do tej zażartej jak widac dyskusji....;):P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oooooooojjjjjjjj
wszedzie jest chemia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
uppppppppppppppppppppppppppppp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszędzie jest chemia
nie starczyloby miejsca na wymienianie prodktów gdzie ona jest bo praktrycznie jest wszędzie:-oniestety....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agaiii, mało kto się wpisuje, bo i co tu napisać? Chemia jest wszędzie i w każdym produkcie. Nie wierz w eko-produkty, eko-opakowania i konserwację bez konserwantów - bo to jest tylko chwyt reklamowy. Robię sama przetwory i wiem ile czasu wytrzymuje żywnośc jedynie pasteryzowana. I jak na produktach dla dzieci ( gerber, bobovita, hipp itd ) sa informacje, że produkt bez konserwantów.... a na wieczku data przydatności 5 lat to.... słabo się robi. Najlepszym \"naturalnym\" konserwantem jest cukier. Zrób eksperyment: zrób własnej roboty dżem, nawal cukru ile wlezie i zapasteryzuj. Zobaczysz po ilu latach dżem nie będzie się nadawał do spożycia :) Znajoma ma uczulenie na konserwanty. Lekarze kazali jej więc ich unikać i wybierać żywność bez konserwantów. jak poszła do sklepu - to wróciła z pustym koszykiem. Konserwanty są wszędzie. I tam gdzie o tym piszą, i tam gdzie o tym nie piszą. Zwłaszcza tam.... Ale nie daj się zwariować i nie skanuj wszystkiego w sklepie, bo to nic nie da. W Twoim ciele jest już tyle tego świństwa, że jeden więcej już nic nie zmieni :) I nie łudź sie, że jak masz działkę to jesz coś ekologicznego. Nawet jeśli ta działka jest w środku Borów Tucholskich i nie używasz żadnych nawozów, czy chemii. pamiętaj, że 500 km dalej jest ze 200 fabryk, które walą w niebo czym popadnie i to wszystko spada z deszczem... właśnie na Twój ekologiczny ogródek. Ludzie, dajcie już spokój z tą zdrową żywnością, bo wszyscy zwarjujemy. Choć nie, jest jedno wyjście - może się załapiecie do Neverlandu u Michaela i użyczy Wam namiotu tlenowego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
dzieki za otwarcie oczu:|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I dlatego że trucizny w naszym organiźmie sa nieuniknione warto próbować róznych metod żeby wspomóc organizm w wydalaniu toksyn. Ja np. popijam herbatki ze skrzypu, pokrzywy, aloes wymieszany z oliwą i cytryną , duzo wody ... jest wiele sposobów. Po za tym unikam konserwntów oczywiscie w miarę mozliwosci bo wszystkich się nie da ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a soki
jedniodniowe marwit? chyba sa bez chemi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy wy rozumiecie co to chemia
? człowiek to też chemia. i powietrze to też chemia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
soki te sa bez konserwantow ale jak juz brac tak na logike to przeciez sa wycisniete z marchewek ktore rosly na naszych zasyfialych polach....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej wybierać jednak
te produkty ze swojego ogródka zamiast tych przypadkowych, które może rozsły przy autostradzie. im mniej tego świństwa, tym lepiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
czy wy rozumiecie co to chemia >>>no widze ze popisalas sie olsniewajaca wiedza... ale pojecie chemia w żywnosci jest powszechnie stosowana i nie wierze ze tak ciezko bylo ci sie domyslec o co chodzi, nazwa topiku sugeruje wszystko. proste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy wy rozumiecie co to chemia
nie chodzi o to czy się ktoś domyśla, ale o to, żeby używać słów w ich właściwym znaczeniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ipo
to chyba w angli nie byliscie, tamm chleb potrafi sie trzymac 3 tyg nawet po otwarciu- chodzi mi o taki tostow y:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
ach ci znawcy..... jesli masz cos ciekawego do powiedzenia na temat topiku to pisz, a nie wypisujesz tu jakies puste uwagi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agaaai
to do 'czy wy rozumiecie co to chemia '

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chemia to szerokie pojęcie tak jak miłość ale w tym topiku chyba to sprawa oczywista o jaka chemie chodzi ale jak ktos się nudzi to niech pomądrkuje - to chyba przez te upały cyniczne wypowiedzi :) Pozdrówki dla wszystkich

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×