Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniulaaaa

CYTOLOGIA

Polecane posty

Gość moniulaaaa

mialam zrobioną cytologie i musze czekac na wyniki jakies 2-3 tyg. co moze wykazac takie badanie ?? byla to moja pierwsza wizyta u ginekologa i z tego ztresu nie spytalam co to za badanie :( prosze o pomoc dzieki

Gość brylancikowa
pokazuje stan flory bakteryjnej w pochwie, czy sa jakies zapalenia czy nie daj Boze komorki nowotworowe

Gość moniulaaaa
boje sie wyniku tej cytologii slyszalam ze jest skala od I-V. mam 19 lat, czy to jset mozliwe bym w tym wieku moglabym miec wysoką grupę ??

Gość kokarda761
Niczego nie mozna wykluczyc. Najlepsza jest II gdyz I wykazuje zabyt male ilosci bakteri, ktore jednak sa nam potrzebne. Zgadzacie sie ze mna?

Gość moniulaaaa
mam nadzerke wiec bede miala wyzszą grupe ...

Gość no faktycznie
nie zgadzamy się-cytologia nie pokazuje bakterii tylko stan komórek- jedynka nic podejrzanego dwa trochę komórek zapalnych ,trzy to juz niepojące komórki czasem z duzego odczynu zaplanego-mogące się przekształcać w nowotworowe a cztery to juuz bardzo podejrzane,piątka kanał. To tak krótko

Gość agula_pp
najlepsza jest I grupa a druga już trzeba leczyć...jeżeli masz nadżerkę to wcale nie jest powiedziane,że będziesz miała II grupę możesz mieć I czyli najprawidłowszą:)

Gość nefretete333
Jeśli współzyjesz to preawdopodonie bedziesz miała 2 grupę cytologi, teraz rzadko sie zdarza zeby ktoś miał 1, druga grupa oznacza lekii stan zapalny lub nadżerkę ale nie jest to powód do niepokoju, teraz nawet uzywanie tamponow czy kapiel w basenie albo siadanie pupą na piasku moze spowodowac 2 grupę, nie martw się będzie wszystko oki:)

Gość jnbvhcmgvd adfafd
www.89.com

Gość jnbvhcmgvd adfafd
www.89.com

mam II grupe i wlasniesie dowiedzialam ze to przez nadzerke, tampony wymieniane czasem po wiecej niz 4 godzinach