Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perłaWMorzu

Czym Tak Naprawde różnią się?????

Polecane posty

Gość perłaWMorzu

Yasmin, novynette i harmonet? to sa podobno tabletki zawierajace najmniej hormonow i czesto przepisuje sie je jako pierwsze tabletki i sa chyba najpopularniejsze al edlaczego np yasmin kosztuje ok 40 zł nowvynett ok 23 a harmonet ok 33 dlaczego są takie rozbierzności w cenach? a i tak zalety jak i skutki uboczn sa takie same.....

Gość pysia-misia
No to wiadomo ze cena zalezy od producenta w duzej mierze no i od tego czy srodki sa z grupy tych "nowoczesnych" czy starszej generacji. Ja uwazam ze warto wydac troszke wiecej aby sie lepiej i wygodniej zabezpieczyc. Np. na plastry bo nie niszcza watroby i wygodnie sie je stosuje zamiast na jakies stare ale tanie tabletki...

Gość ehco
to zalezy od producenta poprostu jest konkurencja tak jak np w wodach mineralnych niby wszystkie takie same ale im bardzije znany producent tym drozsze

Gość barbara78
Yasmin - Estrogen:30 mcg, Progestagen: 3000mcg drospirenon; cena ok. 43zł Harmonet - Estrogen: 20 mcg, ProgestaGEN: 75mcg gestoden; cena: 34 zł Novynette - Estrogen: 20 mcg, Progestagen: 150 mcg dezogestrel; cena: 26 zł Mój mąż jest ginekologiem stąd to wszystko wiem :) On mówi, że najczęstszym skutkiem ubocznym po Yasmin jest odwodnienie organizmu, więc rzadko je przepisuje. Pozostałe są ok.