Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paga

pocieszenia prosze

Polecane posty

Gość paga

Wczoraj okulista stwierdzil zmiany na dnie oka.To grozi ślepotą.Prosze poradzcie jak mam sie pocieszyc.Jestem zalamana

Gość jejku ja mysle
ze powinnas isc do innego okulisty zeby potwierdzil diagnoze...moze to pomylka???

Nie łam się kobieto... nie może być tak źle... od zmian na dnie oka do ślepoty jest bardzo ale to bardzo daleka droga... właśnie to badanie pozwala na wykrycie zaburzeń i wtedy w porę można zareagować...ja również mam zmiany na dnie oka... i mam nadciśnienie... jest to zykłe badanie okulistyczne... poniżej kilka szczegółów: Badanie pozwala ocenić ciało szkliste i dno oka. Patrząc na dno oka, diagnozuje się choroby siatkówki, naczyniówki, ciała szklistego i nerwu wzrokowego. WSKAZANIA DO WYKONANIA BADANIA: - badanie kontrolne u wcześniaków - rutynowe badanie okulistyczne - pogarszanie ostrości wzroku, zaburzenia widzenia - w takich chorobach, jak: nadciśnienie, cukrzyca, białaczka, niedokrwistość, czerwienica, skazy krwotoczne, kolagenozy, po stosowaniu niektórych leków, w chorobach nowotworów - wszelkie choroby układu nerwowego, a przede wszystkim guzy wewnątrzczaszkowe (w późniejszych fazach mogą wytwarzać obrzęk tarczy nerwu wzrokowego) - urazy, zwłaszcza głowy - zezujące dzieci (częstą przyczyną zeza są zmiany na dnie oka) Badanie jest wykonywane po otrzymaniu skierowania od lekarza. Dostałaś skierowanie na to badanie pewnie z powodu zaburzeń widzenia... jeśli tak się dzieje to dostaniesz okularki... to nic strasznego... sama noszę... Pozdrawiam Cię i głowa do góry :)

Gość tez chora ale nie na oczy
może Cie to pocieszy - ja mam astme i to gorsza jej odmiane - kiedys lekarz powiedział żebym przygotowała się na to że będą utraty przytomnośći i jak karetka nie zdąży może to się źle skończyć. Nie powaliła mnie ta diagnoza do tej pory - żyję oddycham ciesze się z zycia, ataki nie takie straszne :) Koleżanki córka tez miała stracić wzrok ( nie pamiętam przyczyny) ale nie podała si e i ma się całkiem dobrze juz wiele wiele lat. Zmień lekarza i głowa do góry :)

Gość paga
choruje na cukrzyce i te zmiany są jej następstwem niestety.

pociesz sie tym, że to mżna wyleczyć, zacznij od stosowania naturalnego multi carotenu, jeśli masz dostęp to najlepszy jest firmy NUTRILITE no i B complex