Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja17latka

pieprzyk na piersi duży, ciemna obwódka, czy jest grozny?

Polecane posty

Gość kaja17latka

hej, mam 17 lat. Mam pewien problem, poniewaz na mojej lewej piersi mam pieprzyk, dokladnie w miejscu gdzie jest serce. jest on srednicy ok 6 mm, jest jasnobrązowy, a na nim są kropki jescze bardziej jasne, od pewnego czasu pojawila sie wokol niego obwodka, troszke ciemniejsza i malutka, tylko z jednej strony. Czy ten pieprzyk moze byc grozny/ Czy moze mi grozic rak piersi z jego powodu??? please odpowiedzcie bo ja sie naprawde tym martwie, a nie chce ze wszt\ystkim latac do lekarza

Gość kaja17latka
wie ktos moze?

Gość odpowiadam
rak piersi to nie tak szybko, to jest na skórze a nie w piersi więc tym akurat się nie martw, normalnie to nie powinnas się przejmować nim, ale skoro zmieniło wygląd to jest to znak, że może się dziac coś niedobrego. Idź do lekarza i się upewnij.

Gość soker
Jesli zpieprzyk zmienia barwe, kolor czy wielkosc, to moze znaczyc(ale nie musi), ze jest cos nie tak - ale raczej z pieprzykiem, nie z piersia. Jak najszybciej powinnas sie udac do dermatologa - bez skierowania, ew. do lekarza pierwszego kontaktu. Mozliwe ze beda musiali wyciac Ci tegi pieprzyka.

Gość a moze to znak diabla

moja córka miała pieprzyka,wokół ,którego zrobiła się obwódka ale jaśniejsza,pediatra dała mi skierowanie do chirurga onkologa,który kazał usunąć pieprzyk,niby nie był groźny ale lekarz powiedział,ze takie rzeczy się usuwa,zabieg przy znieczuleniu miejscoiwym,w ten sam dzień do domciu,została niestety spora szrama takie pieprzyki to sprawy skórne i nie obawiaj się o raka piersi :) ale idź do lekarza,albo do rodzinnego albo do dermatologa bo do chirurga to tylko ze skierowaniem

Gość Nuila
Z takim czymś powinno się iśc do lekarza, a nie pisać na forum.