Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina_28_

Duże KONCERNY wciskają Polakom buble - czytaliście?

Polecane posty

Gość Ewelina_28_

http://biznes.onet.pl/0,1341294,wiadomosci.html Co gorsza tyczy się to też kosmetyków:O bo kosmetyki sprzedawane u nas to rzeczywiście tak zwana \"produkcja na Wschód\", a my jesteśmy niestety skazane na kupowanie tego dziadostwa:O Piszcie, które kosmetyki z tych zakupionych u nas i za zachodnią granicą nie odbiegają jakością od siebie, które są całkowicie inne. Chyba zostało nam tylko Allegro:O

Gość z ta kawa jacobs to prawda

Gość zgadzam sięz tym
niestety :( Sama przekonałam sięna szamponie Elseve, w Nimczech jest lepszy :) mam teżpodejrzenia co do avonu-tzn spotkałam sięz opiniami ze w polsce są gorszej jakości kosmetyki avonowskie... Eh, z ciuchami teżtak chyba jest Aha, i jeszcze jogurty które jadłam w Niemczech były lepsze :) A niby teżDanone... No comments. Jak się jedzie za granice to 3eba sięobkupić;)

Gość co do Avonu
to nie zgadzam, sie.Kupowałam w Stanach kosmetyki tej firmy, a tutaj od lat jestem konsultantką, wiec wiem, jakiej są jakości, bo ich używam.I musze stwierdzic, że to co tam kupiłam, było takie samo, i dziełało tak samo-czyli średnio:D >Ale nie gorzej

Gość zgadzam sięz tym
niestety :( Sama przekonałam sięna szamponie Elseve, w Nimczech jest lepszy :) mam teżpodejrzenia co do avonu-tzn spotkałam sięz opiniami ze w polsce są gorszej jakości kosmetyki avonowskie... Eh, z ciuchami teżtak chyba jest Aha, i jeszcze jogurty które jadłam w Niemczech były lepsze :) A niby teżDanone... No comments. Jak się jedzie za granice to 3eba sięobkupić;)

Gość Ewelina_28_
Ja akurat miałam szampon i odżywkę L`oreala z REGENIUM (u nas Elseve, a w niemieckiej wersji Elvive) i nie zauważyłam różnicy w jakości, ale zastanawia mnie czy na przykład taki szampon Garniera FRUCTIS wyprodukowany na rynek francuski też jest tak agresywny dla skóry głowy? w sumie dla moich włosów ten szampon jest świetny, ale skóra na głowie swędzi po nim niemiłosiernie i chyba nie znam osoby, którą nie swędziałaby głowa po użyciu Fructisa:O

Gość rev.
Puder mozaikowy brązujący Avon kupiony w Londynie jest kosmetykiem duzo lepszej jakości niż produkty Avon dostępne w Polsce, ale czy róznica polega na tym, że po prostu udał im się pojedynczy produkt, którego nie ma na naszym rynku, czy na tym, że na angielski rynek robia lepsze produkty niż na polski, nie wiem.

Gość rev.
tak trochę off topic - ja po Fructisie dostałam łupieżu.

Gość rev.
I znowu ja. Najlepszym przykładem różnic jakościowych są samochody produkowane na niemiecki rynek i samochody produkowane dla polskich użytkowników.

Gość koralgolinka
podoba mi sie ten topic....niech sie dalej rozwija....ciekawych rzeczy sie dowiaduje....:-)

Gość Kawa kawa i jeszcze raz
kawa. różnica miedzy polską a niemiecką np. jacobs kronung jest baaardzo duża:)

Gość Ewelina_28_
Jeśli chodzi o kawę to mam identyczne odczucia. Jacobs produkowana w Polsce jest po prostu KWAŚNA:O

Gość ciekawe czy kosmetyki
profesjonalne czyli takie na przykład dla salonów fryzjerskich też są gorszej jakości u nas niż za granicą?

Gość rycynka
wystarczy poczytac składy INCI na kosmetykach żeby wiedziec że sa inne, w Polsce mozna kupic tylko takie z gorszych składników, np takich których na zachodzie nie mozna juz stosowac, takie Dove np, czy Nivea, traktuja nas jak śmietnisko i pozbywaja sie swoich odpadów poprodukcyjnych, sporo na ten temat na topiku natura górą

Gość zgadzam się co kosmetyków
kawy i żywności,niera sie przekonalam,ze Jacobs,Vizir i inne proszki do prania,kosmetyki Loreala i inne,jogurty Danoe,perfumy,naet podpadki Aways czy tampony OB produkowane na polski rynek sa duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo gorszej jakosci niż te produkowane na rynek Niemiecki:-oKoncerny traktują nas Polakow ja smiecie i wciskają am śmiecie😡

Gość zgadzam się co kosmetyków
sorki za literówki ale naprawdę się wkurzylam:-P

Gość to prawda
niestety:o Dlatego ja nie używam żadnych kosmetyków "koncernowych", z wyjątkiem szamponu Nivea baby i żelu do twarzy Neutrogena. No, czasami jeszcze jakies mleczko do demakijazu Garnier;) ale i takl zaraz zmywam je wodą. Odzywki stosuję "fryzjerskie", balsamów do ciała w ogóle nie stosuję, a jak już, to rzadko, kremy do twarzy tylko z apteki, kosmetyki kolorowe z wyższej półki (Clinique, Shiseido, Chanel). I nie jem produktów Danone. Niestety jem te odtłuszczona Jogobelle, bo sa dobre:P

Gość ta tylko zauwazcie
zauwazcie ze na zachodzie kosmetyki etc. sa drozsze bo kto by u nas kupowal szampon do wlosow za 30 zl? Sprzedaja gorszej jakosc bo drozszych im sie nie oplaca robic bo i tak niewiele osob by kupilo ot co. Pozdrawiam

Gość ale tam sąinne
wyższe zarobki... A poza tym produkty typu np Elseve czyli Garnier czy L'oreal to wcale nie są jakośspecjalnie droższe np w Niemczech. A różnice cenowe są teżmiędzy krajami unii-Anglia, Francja itp choćzarobki wszędzie sa wysokie...

Gość bzdura mnóstwo kobiet
kupuje na przykład profesjonalne kosmetyki, które są dużo droższe od tych marketowych wiec chyba nie o cenę tutaj się rozchodzi ciekawe czy te tak zwane profesjonalne kosmetyki albo apteczne (Avene, Vichy, LRP i inne) też są jakościowo gorsze

Gość wszystko możliwe
:-o

Gość ale co możliwe
?

Gość wszystko możliwe
to o kosmetykach aptecznych:-oPrzeczytaj tą wypowiedź poprzedzającą moją pierwszą.

Gość no to porażka
:O jeśli te apteczne to też gorsza jakość ciekawe ile te apteczne kosmetyki kosztują za granicą? bo u nas i tak już są drogie:(

Gość m-a-x
a ciekawe dlaczego u nas maskary i kosmetyki firmy max factor maja zupelnie inne opakowania niz te na zachodzie i nawet na stronie producenta... albo do prefumeri sa dostawy kosmetykow, ktore juz zostaly wycofane :/

Gość ja juz dawno0 to zauważylam
Np. mleczko do golenia przywieżione z EUROPY jest gestsze , wydajniejsze, no i oczywiscie ma trwalszy zaoach. O proszkach do prania juz ne wspomne..

Gość dokladnieeeeeeeeee
ludzie przeciez w niemczech produkty markowe typu nivea loreal astor itp w rossmanach klupi sie taniej niz w polsce i jeszcze sa lepsze wiadomo od lat ze proszek niemiecki jest 10000000000 razy lepszy niz polski i tak jest z wieloma pozycjami z chemii i kosmetyki a ciuchy tak samo taki kraj tu sie urodzilismy i trzeba tylko plakac rzad ise kloci bezrobocie i ogolnie do udpy wielkie smieciowisko eh........ szkoda gadac

Gość kupujecie polskie produkty
polskie szampony, kosmetyki, jedzenie itp... na nasze krajowe produkty nie ma co narzekać

Gość gość
już wiele lat temu zauważyłam, że pasa do zębów ma dużo mniej fluoru, chociaż nazwę tę samą w Polsce i w Niemczech:)