Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 podyplom贸wka

Studia podyplomowe ?

Polecane posty

Go艣膰 podyplom贸wka

Dwa lata temu sko艅czy艂am studia ekonomiczne, dok艂adniej finanse i bankowo艣膰, ale s膮 to tylko studia licencjackie, wiadomo jak jest u nas z prac膮 i jak pracodawcy ceni膮 sobie licencjat, dla nich to nie studia je艣li nie napisa艂e艣 magisterki .. sta艂ego zatrudnienia nie mam i dlatego przegl膮dam oferty studi贸w podyplomowych, chc臋 wybra膰 co艣 co da mi wi臋ksze mo偶liwo艣ci i szanse na rynku pracy, co艣 co si臋 naprawd臋 przyda. Pytanie do os贸b, kt贸re poko艅czy艂y podyplom贸wki lub s膮 w trakcie nauki, co by艣cie doradzili ? Jak wygl膮daj膮 takie studia podyplomowe, czy musz膮 by膰 艣ci艣le zwi膮zane z wcze艣niejszym kierunkiem studi贸w ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 te偶 si臋 ch臋tnie dowiem
:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem ci cosik
wydaje mi si臋, 偶e na studia podyplomowe przyjmuje si臋 ludzi, kt贸rzy juz uko艅czyli magisterskie. lepiej rozejrzyj si臋 wi臋c za magisterskimi uzupe艂niaj膮cymi, a dopiero potem za podyplomowymi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gfr
no wlasnie... najpierw uzupelniajace studia-musisz miec dyplom... a potem studia podyplomowe-jak sama nazwa m贸wi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podyplom贸wka
Na stronie uczelni wyczyta艂am 偶e studia podyplomowe mo偶na zacz膮膰 maj膮c r贸wnie偶 dyplom licencjata - wi臋c jak to w ko艅cu jest !? dzi臋ki za wszelkie informacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poszuukuukujaca
na niektore studia podyplomowe przyjmuja po licencjacie. ale na wiekszosci jednak potrzebne jest magisterium. przychylam sie do opinii wczesniejszych. lepiej wiperw zrobic uzupelniajace magisterskie (bo sa wazniejsze) a dopiero poznije myslec o podyplomowych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak wy偶ej
Niekt贸re uczelnie przyjm膮 bez mgr, tylko 偶e mgr jest bardziej w cenie i jest konsekwentnym, logicznym kolejnym krokiem po licencjacie - czemu wi臋c chcesz zmieni膰 kolejno艣膰 i zrezygonowa膰 z najcenniejszego etapu studi贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polonistka v
ja tez chc臋 robic podyplomowe.. tam gdzie sie wybieram przyjmuj膮 po licencjacie.. ja dlatego wybieram podyplomowe bo s膮 a) ta艅sze, b) jest ich wiekszy wybor - nie znajde takich mgrkt贸re by mnie interesowa艂y a podyplomowe owszem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angelinka167
a ile semestr贸w trwaj膮 podyplomowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tak mysle jak mysle
nie zawsze to co ta艅sze bardziej si臋 op艂aca. Zrobilyscie raz skrot wybieraj膮c licencjackie, teraz chcecie robic kolejny. jak dla mnie bez sensu. Zadne licz膮ce i maj膮ce znaczenie studium podyplomowe, nie przyjmie was bez magisterium, wi臋c nawet jak znajdziecie, to bedzie raczej takie byle co. I znow rynek pracy zweryfikuje wasze wybory, ale decyzja nalezy do WAS.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ggggggggggggggggggggggggggggg5
eeee, do JA TAK MYSLE JAK MYSLE, to co anpisalas jest bardzo obrazliwe - co tzn "..zrobilyscie raz skrot wybieraj膮c licencjackie, teraz chcecie robic kolejny" ??? teraz zostalo wprowadzone nowe prawo odnosnie studiow mgr nawet jesli jestem na mgr musisz po 3 latach obronic licencjat - wiec to wcale nie byle studia skoro taki nacisk jest na nie kladziony.. pomysl tez ze niektorych nie stac na mgr a licencajckie s膮 w wiekszosci miast i wiecej osob ma sposobnosc uczyc sie w trybie dziennym na takich uczelniach , tymczasem gdyby ich nie bylo nie mieli by sznsy na studiowanie jesli w ich miescie otworzyli tylko studia lic. pomysl zanim nastepnym razem powiesz cos glupiego.. tyle za to wiem ze ty mgr napewno nie skonczylas ( ani nie masz szansy ich konczyc, jesli skonczylas to zle swiadczy o twojej uczelni - ze dal dyplom takiemu ignorantowi ).. wpolczuje ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .ja tez chce
ale nie widze dla siebie dpowiedniego kierunku, poza tym one sa cholernie drogie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .ja tez chce
dowiadywalam sie teraz bardzo namietnie i dowiedzialam sie ze nie kazdy kierunek mozesz konczyc po tym co skonczylas jesli cos cie zainteresuje musisz sie pytac czy z tym wyksztalceniem mozesz sie zapisac ale jednak przychylam sie do poprzednich rozmowcow bardziej oplaca sie skonczyc w twojej sytuacji mgr ale nie sama musisz zdecydowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .ja tez chce
czy jest sens zaczynac studia podyplomowe czy zaczac nowy kierunek?????

Udost臋pnij ten post