Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vcbmvn

Po ILU dniach ODRASTAJĄ wam WŁOSY na NOGACH jeśli GOLICIE zwyczajna golarką

Polecane posty

Gość vcbmvn

Ja po 2 dniach mam juz puszcze. A kolezanki po 4-5 . Od czego to zalezy ? One mówią że z czasem zrobia mi sie mieksze i wolniej beda odrastac. P>S jestesmy w tym samym wieku

Gość zapytaj lepiej po ilu
godzinach.

Gość kuterniska
dobre

to zalezy od hormonow i genow..ja po ojcu odziedzilczylam busz... mam nogi owlosione bardziej niz niektorzy faceci... nie pomaga nic... golenie amsyznka wystarzcz ana jeden dzien...po 26 godiznach mam juz klujace nogi ;/ beznadzieja

Gość ....... ......... ...........
po goleniu zwykłą golarką nogi są już szorstkie po kilku godzinach, po dwóch dniach jest puszcza, standarcik kochana...a koleżanki dopytaj jaką metodę depilacji stosują, bo nigdy nie uwierzę, że komuś mogą się po goleniu włoski słabsze z czasem robić...zawsze sie robią grubsze. gęstsze i bardziej szorstkie...słabsze robią się po depilacji woskiem, albo depilatorem...nawet po kremach dość mocne odrastją

Gość vcbmvn
no ta samą metodą ! Ja tez nie wierze ze słabsze ale dotykam ich włosów na nogach i moje sterczace a ich takie giętkie ze moge z nimi robic co chce

Gość bambino
no ja muszę codziennie, żebym mogła je na wierzch wystawić ;) po jednym dniu już są szorstkie i kłujące :(

Gość za kilka godzin już mam kolce

Gość kurczę to czemu nie wydepiluj
ecie? Naprawde włoski są słabsze i można zdecydoowanie rzadziej depilować - ja teraz robię to co 2 tyg, a włoski może mam 2 na 5cm2, serio! Nie mówiąc już o tym, że nie mam tych okropnych czarnych kropek po goleniu.....

Gość fak ju
ja jak zaczelam ostatnio uzywac kremow a nie maszynki to staly sie jakby slabszy jasniejsze troche nie odrastaja tak szybko

zacznij uzywac wosku- najlepsza metoda, wloski coraz slabsze, a z czasem nawet jest ich mniej i w zyciu nie slyszalam, zeby komukolwiek po goleniu golarka wloski odrastaly coraz slabsze... popatrz na meski zarost- z wiekiem jest coraz twardszy, ciemniejszy i grubszy!! jak szybko zaczniesz z woskiem to bedzie najlepiej dla ciebie, ja do tej pory zaluje, ze kiedys uzywalam maszynki.. :o

Gość anii
a co jak po depiltorze są ciągle małe czerowone kropki na całych łydkach? po golarce ich nie mam.

Kropki po depilatorze znikają po paru godzinach. Dlatego najlepiej wydepilować się wieczorem, a rano nie ma po nich śladu... :)

Gość anii
nie znikają u mnie, depluje nogi dość długo i mam je zawsze. np. wydepilowałam nogi w zeszły wtorek i nadal mam te kropki.

A może wymasuj nogi ostrą gąbką, peelingiem i wyjdź troszkę na słoneczko? Może to Ci pomoże?

sproboj wosku- mi szybciej znika podraznienie niz po depilatorze.. poza tym po depilatorze wloski mi wrastaja a po wosku nie (to troche dziwne ale tak jest)

Dla mojej skóry nie ma różnicy w kwestii golarkii i kremu depilującego - włoski odrastały równie szybko i były mocniejsze :O

Gość anii
jak bym miała trochę tych krope, to by mnie to nie wkurzało, no ale mam tego dziadostwa sporo na łydkach, także założenie spódnicy do kolan bez rajstop jak na razie odpada. stosuję pewne specyfki, także mam nadzieje, że będzie coraz lepiej.

Gość abcseafd
mi kilka godzin po goleniu juz widac wloski:P katastrofa:(

Gość białogłowa
po 2 dniach? pozazdrościć ;) a co do depilatora - używałam ponad rok... fakt - nie musiałam tego robić codziennie, tylko co trzy dni... z tym, że w przypadku golarki nie mam problemu wrastających włosków i sam "proces golenia" zajmuje mi dużo mniej czasu... :) także co kto lubi... nie ma metody idealnej :( pozdro dla wszystkich buszmenek ;)

Gość elizabeeeth
Woskiem depilujecie same, czy u kosmetyczki? Nie wiem czy wolniej odrastaja po wosku, czy po depilatorze.... Ja niestety mam baardzo wrazliwą skóre i po depilatorze mam okropne czerwone kropki, któe utrzymuja sie pare dni i nogi mnie dosłownie BOLĄ przez nie... Smaruje kremami łągodzącymi, ale to nic nie pomaga... Nie wiem, moze spróbuje woskiem. Jaki polecacie?

Gość Adamowa
Nie ma jednej skutecznej metody. Ja na przykład nawet latem golę nogi co-trzy dni - coś tam malutkiego, kłującego da się poczuć już nastepnego dnia, ale mam jasne włoski i do tego miękkie (do tych, które twierdzą, że po maszynce musząsię robić włosy twardsze!), więc spokojnie te dwa lub więcej dni wytrzymuję i pokazuję się publicznie, raczej nie przykuwując czyjejkolwiek uwagi:) Jestem zwolenniczką maszynki do golenia nóg: nie mam żadnych kropek ani wrastającyh włosków, za to potraktowanie swojego ciałka woskiem jest dla mnie przerażającą wizją (raz spróbowałam - oderwałam go na jakieś 5cm, a potem to już tylko rycząc zastanawiałam się, jak odczepić z nogi całą resztę, żeby wyszło jak najmniej boleśnie!)...

Gość kkh
hihi, ja bardzo kłuję już po 6 godzinach

a mi na drugi dzien czyli 24h depilator odpada bo i tak za 3 dni sa a boli jak cholera i trwa w moim przypadku strasznie dlugo wiec gole nogi codziennie przy kapieli jakos sie przyzwyczailam i nie mam kropek zadnych ani wloskow wrastajacych. zastanawialam sie kiedys nad depilasja laserowa ale to kupe kasy kosztuje wiec poki co mnie nie stac ale kto wie moze kiedys:))

hej! ja tez mam problem z tymi czarnymi kropkami otóż zawsze gole nogi maszynką i odkąd pamietam mam te kropeczki kumpela mi doradziła uzycie depilatora a wiec go użyłam był to straszny bół wiec zdołałm ogolić jedną noge faktycznie rosły wolniej bo zawsze mam odrost po 2dniach a po depilatorze miałam tak po 3-4dniach. wiec gdy odłozyłam depilator znów uzywam maszynki i przez ten depilator mam iwecej czarnych kropek!!!pomózcie jak to wygląda!!!!!!widziałm tu wasze wypowiedzi na temat wosku czy to naprawde osłabia włoski rozjasnia i opoznia i zmniejsza ilosć??? czy mozna stosowac to samemu w domu??i ile to kosztuje??prosze o szybką odp. pozdrawiam

Gość petitkam
szkoda że tak szybko nie rosną włosy na głowie