Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Dziwna skorupa na twarzy - martwy naskórek?

Polecane posty

Gość dotty

Moja cera (mimo, że jest mieszana) jest także dość wrażliwa i w związku z tym staram się jej w żaden sposób nie podrażniać (bardzo delikatnie ją myję i wycierając nie trę ręcznikiem, tylko lekko przyciskam go to twarzy, nie stosuję peelingów itd.). Niestety takie traktowanie nie zawsze jej służy :( Owszem, nie jest podrażniona, ale w pewnym miejscach tworzy mi się dziwna "skorupa", to chyba martwy naskórek, który nie ma ochoty sam zejść :O Pojawia się przede wszystkim w środkowej części czoła, przy nosie (w załamaniach skóry, w tzw. "skrzydełkach"), na brodzie i w miejscu, gdzie skóra pod oczami przechodzi w skórę policzków - mam nadzieję, że wiecie o jakie miejsce chodzi. Przypuszczam, że sama jestem sobie winna :O bo za bardzo się z nią "cackam" :O Co powinnam robić? Nie chcę sobie jeszcze bardziej zaszkodzić (w tej chwili moja skóra jest nieco przesuszona, być może od kremów do cery trądzikowej, ale co robić w przypadku zaskórników i innych niedoskonałości) :( Proszę o rady.

Gość dotty
Dzięki :) A możecie mi jakiś polecić?

Gość dotty
A ten krem nie powoduje powstawania zaskórników itp.?

Gość dotty
Jeszcze nigdy nie stosowałam peelingu enzymatycznego (kiedyś tylko zwykły) i boję się, że będę po nim czerwona :O

Gość dotty
Wielkie dzięki, popytam :) A może wiecie dlaczego mam taki problem? :( Jako jedyna w rodzinie.

na skore z niedoskonalosciami polecany jest wlasnie peeling. tylko ze enzymatyczny bielenda chuba tez ma

Gość uppppppppp

Gość Każdy jest indywidualny
MOja skóra też jest wymagajaca. Ostatnio jednak wróciłam do pellingu. Lirene Beauty Care. Musze przyznać, że nie podrażnia mnie (stosuje sporadycznie).

Są też z serii AA dla szczególnie wrażliwych. Można kupic jedną saszetke, jeśli się nie sprawdzi to kasa nie idzie w kosz.

A jeżeli pojawi się zaczerwienienie to możesz kupić preparaty AA Help (krem, żel , tonik, itp). Kosmetyki z tej serii naprawdę łagodzą podrażnienia skóry.

Gość Iza

A czy peeling Netrogena działa na martwy naskórek?