Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delfinke

Problem prosze o pomoc

Polecane posty

Gość delfinke

mam pewne pytanie moze to wydawac sie smieszne ale problem mnie martwi. mam nieregularne miesiaczki znaczy mialam 2 miesiace potem 3 w ogole, pojawialo sie tak nawet jak nie wspolzylam, teraz zaczelam wspolzyc i mam tak samo nie boje sie o to ze jestem w ciazy poniewaz kochamy sie z prezerwatywa i zawsze przed wytryskiem moj chlopak wychodzi (wiec ciaze pownnam wykluczyc?), ale zmartwilo mnie jedno ze wczoraj dostalam lekkiej brazujacej wydzieliny, czy moze ktos mi pomoc??? Błagam... prosze o szybka odpowiedz

Gość Gracie Lou
jesli kochacie sie z prezerwatywa, to po co twoj chlopak wychodzi? a moze ta prezerwatywe na sam koniec zakladacie- wtedy powinnas wziac pod uwage, ze jeszcze przed wytryskiem plemniki moga sie uwolnic. ..... jesli sie martwisz, to zrob test, albo idz do gina. tak czy inaczej powinnas isc, bo te twoje cykle nie sa normalne.

Gość miałam podobnie
Ale wtedy miałam 17 lat... Poszłam do gina i zrobiłam testy hormonalne. Wyszło mi że brakuje mi troszke jakiegoś chormonu przez miesiac brałam leki i wszytko wróciło do normy. Teraz mam 21 lat i miesiaczki regularne. Lepiej iść do lekarza niż sie martwić!

Gość miałam podobnie
* hormonalne :) " c " mi jakos wskoczyło :P

Gość delfinke
nie no nie zakładamy poźniej cały czas ma ale wole i doszlismy z chłopakiem do wniosku ze tak bedzie bezpieczniej. "miałam podobnie" bede musiala sie wybrac do ginekologa i zrobic testy homronalne własnie. Ja mam 18 lat wiec podobnie jak Ty. dzieki za pomoc :)

Gość miałam podobnie
Tylko odrazu oszczegam takie badania nie są tanie za każdy hormon ok 20-30 zł a gin kaze zrobić Ci kilka mnie ta przyjemność wyniosła ok 120zł.

Gość delfinke
nie no wiesz lepiej wiedziec co jest, ale jezeli dostane w najblizszym czasie znaczy chyba mi sie zaczyna bo krew mi sie dzisiaj pojawila to odloze ta wizyte az bede miec kase. ale nie sadzicie chyba ze moge byc w ciazy? przy takim zabezlieczeniu?

Gość miałam podobnie
Jak uważaliscie to raczej nie jesteś. Ja też zawsze odwlekałam wizyte bo sądziłam ze akurat mi sie zbliżał @. Nawet byłam u gin dostałam skierowanie (no raczej spis hormonów na które ma być badanie) to było w czerwcu zaraz po tej wizycie dostałam miesiaczke wiec pomyślałam ze chyba wszytko sie unormowało i jest git. Ale nie było, bo w lipcu ani w sierpniu nie dostałam, wiec pobiegłam zrobić szybko badania. Przy tak kosztownym badaniu radzę wybrać państwowego gin ( ale takiego sprawdzonego i dobrego) bo po co dodatkowo wydawać kase. Popytasz mamy, koleżanek napewno takiego znajdziesz :) Po co masz sie stresować. A podobno badania sie robi w określonych dniach cyklu....Pisze podobno bo ja nie robiłam żadnych obliczeń bo nawet nie miałam jak skoro miesiaczki nie miałam ponad 2 miesiace. Zapomniałabym zrobiła mi pani gin jeszcze badanie jajników( USG). Ale ono żadnych nieprawidłowosści nie wykazało. Warto o takim badaniu również napomknąć lekarzowi, jest bezpłatne (chociaż tyle dobrego). :)

Gość delfinke
dzięki za pomoc :) ja tez sie raczej nie przejmowalam ze moglam wpasc, bo to nie realne. ale balam sie ze cos na prawde bardzo zlego sie ze mna dzieje. A do lekarza sie wybiore. aha mialam jeszcze jedno pytanie czy mialas tak jak ja ze jakby CI sie miał okres zacząć takie ciemniejsze kilka plamek i nic? bo wczoraj pojawila mi sie plamka krwi. ale dzisiaj juz nic.

Gość miałam podobnie
Nie, nigdy nic mi sie takiego nie zdarzało. U mnei była "sucho" że tak sie wyraże, zupełnie nic... Moze masz jakis stan zapalny? Lekarz będzie wiedział :) Nie ma sie czym przejmować....

Gość delfinke
wiesz ja bym bardzo chciała isc ale boje sie najgorszego a mianowicie ciąży tylko ze nie wiem jak bo nie bylo szans ale nie wiem tak jakos sie denerwuje...

Gość Gracie Lou
I myslisz, ze jak nie pojdziesz do gina, to ew. ciazy nie bedzie???

Gość miałam podobnie
Ja tam wolałabym sie nie denerwowac.

Gość delfinke
wcale tak nie myślałam ze jak nie pojde nie bedzie. dzisiaj dostałam wiec ciąża wykluczona :) teraz czekam az sie skonczy i pojde do ginekologa zeby załatwic te moje nieregularne miesiączki :) dzieki za pomoc :*