Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżżcie ofierze losu

Blizny po trądziku.

Polecane posty

Proszę o nazwy maści, które Wam pomogły. Nie stać mnie na drogie zabiegi, kwasy owocowe. Mam spore blizny po trądziku na czole i policzkach. Czasem sobie myślę, że to gorsze od trądziku. Trądzik mogłam w miarę zakryć, a blizn nawet najlepszy korektor, ani podkład nie zakryje.

No nie wiem. Spróbuj kremem ziaja ogórkowym. Trochę wybieli i podmatuje. Ja się nie znam. A krost nie wyciskaj.

Gość Jumi
Są kremy z kwasami typu Glico-A,można go kupić w aptece(na zamówienie niekiedy).Są też inne tego typu kremy.Cena takiego kremu 40 złotych.Niestety.Jednak uważam,że dermatolog powinien zdecydować o tym czy możesz używać takich kremów.Poza tym nie można ich używać latem,kiedy jest ciepło i słonecznie,pózną wiosną czy wczesną jesienią jeśli są ciepłe.Można dostać przebarwień i narazić się na inne nieprzyjemności.

Gość Jumi
Jeśli jesień czy wiosna są ciepłe i słoneczne...miało być.

Ja już nie mam trądziku, teraz własnie zostały te blizny. Czasem coś mi wyskoczy, ale szybko znika, no a te blizny się trzymają mimo, że już nie raz udało mi się wyleczyć trądzik i wtedy skóra pozostawała gładka, a teraz blizny zostały. Co myślicie o maści Cepan, albo może o jakiś innych maściach??

Gość kr3tka
a co Tobie pomogło w walce z trądzikiem?

Gość jhmgnfg f n x
dobre pytanie, jak pozbyłas sie tradziku

Już kilka razy w swoim zyciu brałam Diane35. Może to metoda stara jak świat, ale to jedyny środek jaki w moim przypadku zadziałał. Maści, płyny, nawet Zineryt mi nie pomógł. Nie pomogły też antybiotyki typu Tetralysal czy Tetracyklina, a pomogła właśnie Diane. Za pierwszym razem pomogła bardziej w tym sensie, że nie pozostały mi blizny. Ile kosztuje Cepan?? Jest bez recepty?? To prawda, że śmierdzi cebulą?? bo ja mam awersję do zapachu cebuli. Dzięki za odpowiedzi.:P🌼

Gość jumi
Cepan jest tani i bez recepty z tego co wiem,nie używałam ale znana mi osoba tylko,że na blizny po wypadku.

witam wszystkich :) ja rowniez pozbylam sie juz tradziku :) najwyzsza pora!! tzn od czasu do czasu pojawi sie jakas pojedyncza krostka,ale to jest nic w porownaniu co bylo jeszcze miesiac temu!!, niestety zostala mi taka mala blizna na policzku i rowniez zastanawiam sie jak sie jej pozbyc. uzywalam cepan no ale mi nie poomogl:(, chyba najlepiej bedzie ja zaakceptowac bo innego spoosobu nie wiedze! przepraszam za brak polskich liter, ale jestem w Anglii i nie mam polskiego windowsa. pozdrawiam wszystkich goraco :)

Gość do japtek
a w jaki sposob pozbylas sie tradziku?

tak do konca no nie jestem pewna,ale od 2 miesiecy uzywam kosmetykow z serii clean and clear. Wczesniej ich nigdy nie uzywalam, bylam pewna ze sa przereklamowane, ale z tego co widze to tylko one mi pomogly:) wieczorem myje twarz zelemC&C - deep cleansing-cream wash (dodam ze do mycia uzywam specjalnej gabeczki i szczoteczki do mycia -najpierw nanosze zel do mycia na twarz, nastepnie troche naciskajac myje wilgotna gabeczka, zmywam woda, ponownie nanosze zel ale tylko troszeczke i ruchami okreznymi myje szczoteczka- mysle ze uzuwanie wlasnie tej gabeczki i szczoteczki to polowa sukcesu, poniewaz gleboko oczyszczaja), potem nakladam krem C&C -nawilzajacy o podwojnym dzialaniu. i tyle :) kremu uzywam rano i wieczorem a zelu tylko wieczorem przed snem. i krem i zel maja jakis dziwny skaladnik, ktory powoduje rewelacyjne uczucie zimna na twarzy, jakbys posmarowal sie mieta:), krem sie wchlania rewewlacyjnie, idealny pod makijaz. przez ponad 8 lat stosowalam wszystko co bylo mozliwe(nawet urynoterapie) i pomoglo mi dopiero stosowanie tych kosmetykow :) pozdrawiam goraco :)

acha wczesniej uzywalam przez jakies -3 miesiace krem/masc do twarzy ACNE-DERM no ale dwa miesiace tem mi sie skonczyly, a tutaj w Anglii tego nie dostane. przyznam ze mi pomoglo, zaleczylo te najciezsze stany zapalne, nie pojawily sie wiecej :)

Gość Ummmm...
Polecam krem Cepan. Strasznie śmierdzi, ale jest skuteczny.