Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juz mam dosyć

Novynette -pomocy!!

Polecane posty

Gość Juz mam dosyć

wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie novynette i jakos nie specjalnie sie czuje.....czytałam w ulotce, ze moga wystapic plamienia( moga ale w niewielu przypadkch) a ja jak zaczełam brac pierwszego dnia okresu tak miałam obfity jak zawsze i krwawienie trwało do 12 dnia ( 12 tabletka:( cały czas bolą mnie piersi, na poczatku codziennie kręciło mi sie w głowie i strasznie mnie głowa bolała ( co jest dziwne zeby tak dzien w dzien) botem niby ok bo plamnienia sie skonczyły ale przy 20 tabletce znów zaczełam plamic teraz mam 7 dni przerwy wiec bede miała normalne krwawienie!!! mam dosyc ile mozna w zasadzie dni bez krwawienia miałam moze z 10:( zaczyna mnie to normalnie wkurzac:( czy tak powinno być????? słyszałam od innych dziewczyn ze one czegos takiego nie miały a pierwsze krwawienie było bardzo skąpe

Gość Juz mam dosyć
nikt nie miał podobnej sytuacji przy braniu tych tabletek??

dolekarza po zmiane pigulek:) czasem dziewczyny 4 razy zmieniaja pigulki zanim trafia na takie po ktorych czuja sie dobrze:) głowa do gory i do lekarza,zapisze na 100% inne

Gość Juz mam dosyć
do lekarza ide bo i tak mi kazała podczas brania drugiego opakowania:) ale boje sie ze znów mi jakies przepisze ze zle sie bede po nich czuła i ze znów bede miała te plamienia....przeciez miałam tylko 2 tyg przerwy buuuuu:(

nie przejmuj sie,ze bedziesz zmieniac,robisz to pod kontrola lekarza i zmieniaj tak dlugo az sie nie bedziesz czula dobrze przy kolejnych bo inaczej sama widzisz....masz dosc...w koncu trafisz na lepsze i odpowiednie dla siebie:)

Gość susi
przy 1 opakowaniu plamienie jest normalne mysle ze powinnaś zobaczyć jak bedziesz się czula przy kolejnym. jesli nadal źle to wtedy najlepiej zmienić tabsy. jednak ja myśle ze opisane przez Ciebie objawy to reakcja organizmu na hormony. jak się już do nich przyzwyczai to wtedy będzie wszytsko okej :)

Gość kakusia23
hej ja biore 1 opakowanie novinette jestem w polowie, okres mialam bardzo krotko, nie mam plamien ale strasznie bola mnie piersi, nie wiem czy to przejdzie czy zmieniac tabl. aha i ochoty na seks na razie nie mam mam nadzieje ze i to minie bo moj maz bedzie smutny:(

Gość ja za
ja novynette biore od ponad 2 lat i nigdy takiego czegos nie mialam natomiast moja kol ktora tez to brala miala i lekarz odrazu zapisal jej inne regulon i teraz jest ok zmien tabsy i to szybciutkooo

Gość I tu problem
moją żonke tez bola piersi tez nie ma ochoty na na pieszczoty...to z pewnoscia dzieki tym tabsom....bierze pierwszy raz wiec jeszcze poczekamy ale....to nie zdrowe tak ....bez ....;)

Gość mam juz dosyć
ochote na sex to ja mam ogromną:) jak zawsze:) nawet przy tych tabsach......tu jest ok:) ale wczoraj juz nie brałam tabletki ( ta 7 dniowa przerwa) i jak pisałam wczesniej miałam malutkie plamienie az do dzis bo teraz jest ciut ciut większe, brzuch mnie normalnie boli :( ale piersi przestały ale to chyba normalne jak ma sie okres:( noooo a co do regulona to sama nie wiem bierze je moja mama i sobie bardzo chwali ale co .....ja mam zasugerowac lekarzowi zmiane na regulon??? czy lekarz sam mi cos znów przepisze co bedzie do niczego??:(

Gość Juz mam dosyć
dziś krwawienie mam ciut większe ale co dziwne w nocy nic a nie jestem jakos przyzwyczajona do tak skapego okresu:)w ciązy nie jestem to pewne na 100% , brzuch mnie strasznie boli.....:( dziwne to wszystko......czy taki okres o wiele mniejszy od tego jaki miałam zawsze to normalne czy cos jest nie tak????

Gość ehco
najpierw czyta sie ulotke! to podstawa! i jesli bys ją przeczytałą zauważyłą byc ze jest napisane ze plamienie przy pierwszym czasem nawet rzy drugim opakowaniu sa normalne! i nei ma co robic paniki a ni biegac po zmiane tab;letek , ja tez przy 1 opakowaniu plamiłam prawie cały miesiac ale przy 2 opakowaniu moje problemy sie skonczyly... moj gin mnie ostrzegł ze bede plamiła (tzn moge plamic i powiedział ze przy tych tabletkach to bardzo czesto sie zdarza na poczatku) teraz biore juz ktorys tam mieiac z kolei i jest ok zero plamien zero skutków ubocznych, jestem naprawde zadowolona z novynette :)