Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poddnnnooossimy

duze dzieci-od jakiej wagi robia cesarke??

Polecane posty

Gość poddnnnooossimy

Z tego co mi wiadomo(miałam cc ze wzgledu na wagę dziecka)nie jest istotne jak duże jest dziecko,tylko,czy to dziecko przeciśnie Ci sie przez kanał rodny. Jeżeli po wymierzeniu(maja specjalny\"cyrkiel\")stwierdzą,że dziecko nie jest w stanie przejść przez kanał-robia cc. Ja tak bynajmniej miałam.Tylko,że u mnie cc było zaplanowane.Nie było wynikiem nie posuwajacej sie akcji porodowej. Moje dziecko wazyło niespełna 4500g i miała długośc 58cm. Ja urodziłam przez cc. Po mnie babeczka urodziłą chłopca 4700g-własnymi siłami.:O:O:O Ciezko z nią późnej było.Długo dochodziła do siebie.Ale urodziła naturalnie.Poprostu lekarze nie spodziewali się u niej tak dużego dziecka i dlatego do tego doszło. Fakt,że ta dziewczyna miała około 180cm wzrostu i ogólnie była dosc masywna.Ja przy niej wygladałam marnie z moimi 170cm wzrostu :P:P:P Pozdrawiam.

Gość tamikaka
Dzieci z wagą od 4500 g są uważane za olbrzymie w lekarskiej terminologii. Ja urodziłam synka 4800 g i 62 cm siłami natury, o dziwo, bo lekarz nie robił mi wagi od 30 tygodnia. Szybko urodziłam, a dodam że jestem raczej mała i lekka.

Gość poddnnnooossimy

moj najstarszy syn ważył 4200,urodziłam siłami natury i dość szybko,przed porodem połozna faktycznie mierzyła mi miednice takim \"cyrklem \" :)

Gość malinow_a 26
Ja niedawno urodziłam synka, ważył 4450 i porod był silami natury i do tego wywoływany. U nas na usg wyszło, że waży 3800. Wydaje mi się, że waga dziecka nie ma zbytniego wpływu, czy poród bedzie naturalny, czy przez cc. Ze mną leżała dziewczyna, która w 41 tygodniu była całkowicie zamknięta, miala twardą i długą szyjkę. I ja chlasnęli. Wygląda na to, że ważniejsze są tu pewne warunki. Podobno do tej pory kobiety z cukrzycą miały robioną cesarkę obowiążkowo. Tymczasem jedna z dziewczyn urodziła corkę 4,5 kg siłami natury. Poród przebiegał prawidłowo, tylko na koniec cos było nie tak i im dziewczyna potrzaskała.

No, moja mama mówi, że wyglądał jak trzymiesięczne niemowlę. A teraz chudy jak widelec :D

Gość maja73
Ja moje pierwsze dziecko urodziłam z wielkim trudem. Poród trwał 28 godzin, bo lekarze uparli się na poród naturalny. Synek ważył 4630g i mierzył 61cm. Długo dochodziłam do siebie. Dlatego przy drugiej ciąży bałam się porodu. A tu jak w masło. Córeczka ważyła 3080g i mierzyła 56cm

Maju współczuję :(.Mój pierwszy poród też wspominam fatalnie i boję się drugiego...ale co tam...to dopiero w styczniu :)

Gość maja73
Nie wiem, ale pomimo tego pierwszego porodu ani przez chwilę nie wątpiłam w to,że będę chciała kolejne dziecko. Po prostu bardzo szybko zapomniałam, jak tylko zobaczyłam mojego synka. Teraz jestem po raz trzeci w ciąży i mam nadzieję, że będzie jak za drugim razem.

Ja urodziłm dziecko 4400g naturalnie, poród był wywoływany 5 dni po terminie z powodu wagi dziecka i mioch opuchniętych nóg. Byłam mierzona \"cyrklem\" czy dam radę - i dałam! Było ciężko, ale krótko. Oksytocyna podłączona o 10.30. O 12.00 przebicie pęcherza z powodu braku objawów. Pierwsze leciutkie bóle około 13.00. Porządne bóle od 15.30, a urodziłam o 17.10. następny dzień był koszmarny z powodu bólu kości guzicznej - czułam się tak, jakbym spadła z dwóch metrów tyłkiem na beton, ale potem juz ok. Moj synek 5 lipca będzie miał 3 m-ce i jest po prostu słodki!!! Niezależnie od bólu było warto!!!

Gość gość
Ja urodziłam pierwszą córkę miała 4310kg siłami natury druga 3850kg tak samo teraz będzie trzecie ale chłopiec i ma być duży 36 tygodniu ważył 4100 i nie wiem ila teraz waży w 38 tygodniu dowiem się na ostatniej wizycie

Gość gość
Czy wy wszystkie macie cukrzycę niemonitorowaną?