Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 _za艂amana_

PLAMY OD S艁O艃CA.........CO SIE DZIEJE? RATUNKU

Polecane posty

Go艣膰 _za艂amana_

Mam pytanie. Jak wygl膮daj膮 plamy jakie powistaj膮 na skutek opalania u os贸b bioracych tabletki antykoncepcyjne??? Tabletki biore od ponad dw贸ch lat. Wprawdzie nie maj膮 duzo hormon贸w (Novynette), ale jednak mimo wszystko maj膮..... Nigdy nie mia艂am zadnych problem贸w. W ci膮gu roku chodzi艂am do solarium (ale nie jakos na艂ogowo tylko sporadycznie). Ostatnio by艂am cztery razy na wod膮 i wiadomo troche leza艂am tez na s艂oncu. Opali艂am sie r贸wnomiernie. Plecy mia艂am br膮zowe (nie czerwone). Zauwazy艂am jednak, ze powyskakiwa艂y mi na plecach jakies dziwne bia艂e plamki. Wygl膮da to troche tak jakby sk贸ra mi schodzi艂a. Nie moge sie temu dok艂adnie przyjrzec bo s膮 one tylko na plecach. Moja mama powiedzia艂a, ze nie wygl膮da jej to raczej na schodz膮c膮 sk贸re. Jestem przerazona bo mam ich pe艂no i szpec膮 mi plecy. Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie plamki od tabletek. Tyle ze kiedys s艂usza艂am ze s膮 one ciemne, a moje s膮 jasne. Co to moze by膰????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 _za艂amana_
Dodam ze te plamy nie s膮 bia艂e...to po prostu takie ja艣niejsze placki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a moze z艂apa艂a艣
艂upie偶 pstry ? Kup sobie nizoral w saszetkach (0k 3 szt. powinno ci wystraczy膰) i ma艣膰 klotrimazolum - i jak bierzesz prysznic to zr贸b sobie piank臋 z tego szamponu i nanie艣 na sk贸r臋 i poczekaj a偶 wyschnie na tobie ! p贸偶niej spucz wytrzyj sie i nanie艣 ma艣膰 i tak przez 3 kolejne dni wieczorkiem przed snem powinno pom贸c!

Udost臋pnij ten post

Prawdopodobnie 艂upie偶 pstry. Kup Nizoral i ca艂e cia艂o 艂膮cznie z ow艂osion膮 sk贸r膮 g艂owy posmaruj. Chyba trzy dni trwa kuracja. Nie pami臋tam. Na ulotce jest napisane. Smarowanie miejscowe nie jest skuteczne. To tylko takie \"przeganianie\" grzybicy w inne miejsce.

Udost臋pnij ten post

no co wy gadacie?!!! to po prostu brak pigmentu, tez to mialam. Kup sobie w aptece ma艣膰 na przebarwienia sk贸ry i smaruj tym! Rok temu mialam cale plecy w plamkach + ramiona, kup sobie takze tabletki z beta-karotemen, np. solarin, odk膮d go biore nie mam zadnych plamek!!! pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

julenka, wlasnie ze Dziewczyny dobrze napisaly, to mzoe byc wlasnie lupiez pstry! to jest choroba grzybicza skor, z tym ze bardziej od nizoralu polecalabym szampon Selsun Blue- tylko w aptece, wiem bo moja oprzyjaciolka dlugo z tym walczyla i pomogl jej dopiero ten szampon..nalezy nim po prostu przemywac zmienione chorobowo miejsca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Dziekuje dziewczyny za kazd膮 rade:) Z tym 艂upiezem to nie wiem. Te plamy nie s膮 chropowate czy cos w tym stylu. Poza tym pojawi艂y sie w艂asnie zaraz po tym jak sie opala艂am. Mam krem clotrimazolum i juz sobie posmarowa艂am te plamki. Chyba faktycznie kupie sobie ten solarin. A ile on kosztuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o tak jak najbardziej
Jej Widzia艂am na pla偶y wiele os贸b z takimi plackami jak na tym zdj臋ciu :( To plaga jaka艣 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Masakr na tym zdjeciu! Kurde ja mam podobnie tylko o wiele mnie i nie takie jasne. Juz sama nie wiem czy to ten 艂upiez ze przegiecie ze s艂oncem jakie ostatnio mia艂am. Wyskoczy艂a mi rowniez kilka dni temu opryszczka. Mam nadzieje ze to nie 艂upiez

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
BY艂am w艂asnie w aptece po te tabletki solarin i babka powiedzia艂a do mnie oburzona (nie wiem czemu) ze one nie pomagaj膮 na te plamki. Zapyta艂am jej wiec co pomaga a ona ze nie wie...jeszcze bardziej oburzona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Na wszelki wypadek te palmy potraktuje jak ten 艂upiez pstry. Tylko mam pytanie... piszecie NIZORAL to chodzi o szampon w saszetkach??????? tym szamponem mam sobie naceirac plecy???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w gorke

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapytaj sie pani w aptece

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak to szampon
kt贸ry leczy ten rodzaj grzybicy wywo艂aney przez malasezia furfur. bardziej op艂acalne bedzie chyba kupienie ca艂ej buteleczki. kobieta prawdopodobnie ofuka艂a ci臋, bo uzna艂a, 偶e powinna艣 i艣膰 do dermatologa. zachowa艂a si臋 jednak wysoce niefachowo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Do dermatologa.... no tak, tyle ze u nas na wizyte u niego czeka sie dwa miesi膮ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to wypr贸buj najpierw ten
Nizoral. nie ma sensu czeka膰 a偶 choroba si臋 rozwinie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Jestem za艂amana jeszcze bardziej:( Dzisiaj zauwazy艂am, ze te plamy sa jasniejsze i bardziej rzucaj膮 sie w oczy Moze to da sie opali膰 no nie wiem...solarium, s艂once, samooplacz (najbardziej bezpieczny jest ten samoopalcz).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Tak sobie czytam o tym 艂upiezu i nigdzie nie pisze ze plamy wyskakuj膮 na plecach. Czyta艂am, ze je wida膰 g艂ownie latem bo ta skora nie chce sie opala膰. A u mnie to by艂o tak, ze najpierw sie opali艂am i mia艂am kilka dni ca艂e plecy br膮zowe i jednej nocy powy艂azi艂y mi te plamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wew
a mo偶e uczulenie na s艂o艅ce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Mam nadzieje ze to "tylko" uczulenie na s艂o艅ce i te plamy mi zejd膮 nied艂ugo. Jestem chyba zbyt pr贸zna bo chcia艂am sie opali膰, zeby 艂adnie wyglada膰 i mam teraz za swoje. Moze jak te plecy mi troche zbledn膮 to te plamki nie bed膮 tak mocno rzucac sie w oczy

Udost臋pnij ten post

Niestety mia艂am podobnie, chodzi艂am do solarium, opalilam sie, a po jakim艣 czasie dopiro wysz艂y te plamki. prawdopodobnie 艂upiez pstry z艂apa艂am w艂a艣nie w solarium (tak zasugerowa艂 lekarz). Plamki opali艂y sie dopiero po przep臋dzeniu 艂upie偶u. Kuracja trwa艂a ok. 1 mies i by艂a do艣c kosztowna (300 zl). ja stosowa艂am Nizoral w ma艣ci (jest taki), szampon progevyl w saszetkach, kt贸rym my艂am wlosy i cale cialo a tak偶e ma艣ci przeciwgrzybicze, typu pimafucort.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Dzieki Niunia ze i na ten topik zajrza艂a艣:) A ile kosztuje ma艣膰 Nizoral?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂atka
je艣li to 艂upie偶 pstry to nie b臋d膮 si臋 tak rzuca膰 w oczy kiedy opalenizna zblednie. odpisa艂am ci na drugim topiku. ja uzywa艂am szamponu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 _za艂amana_
Wiem 艁atka..juz widzia艂am ze odpisa艂a艣 Dzieki:) Tez tak mysle ze jak plecy zbledn膮 to nie bedzie sie tak rzucac w oczy. Poki co bede robi膰 tak jak opisa艂as na tym drugim topiku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 **** justa
Do zmain na skorze polecam DIFFERIN GEL, do wlosow plyn DIPROSALIC, natomiast do mycia glowy szampon SQUA MED

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂atka
niestety mam ten sam problem...by艂am u dermatologa i stwierdzi艂 u mnie 艂upiez pstry stosowa艂am tabletki i masci po miesiacu mia艂o byc powszystkim ale niestety plamy wr贸ci艂y nie wiem co mam dalej robic najbardziej boje sie ze zaraze tym swojego ch艂opaka

Udost臋pnij ten post

wpis z 17:41 to podszyw. bez sensu zreszt膮 bo ani zabawny ani w og贸le chyba maj膮cy jaki艣 cel. 馃挙

Udost臋pnij ten post

Niunia72 tak samo sie tym zarazilam...wlasnie w solarium...:(Smaruje sie juz miesiac,myje sie nizoralem troche mi zeszlo ale najgorsze plamy mam na udach:(nie widze zadnej poprawy.Jak wygladala twoja skora jak poszlas na solarium opalic te plamska????Bo moze juz to powinnam opalic,ale boje sie,ze bede miala jakies przebarwienia.

Udost臋pnij ten post