Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help kurde no

Puchną mi nogi tzn. jak stoję długo, to stopy robią się różowo- czerwone- HELP!!

Polecane posty

Gość Lotti79
wznawiam temat czy może probowaliście coś na zmeczone i opuchniete nogi? W aptece Pani poradzila mi zel diosminex? Ktos go stosowal? Podobno efekt gwarantowany? Zaczelam się smarować wczoraj

Gość gość
Hej dziewczyny wydaje mi się że jedną z przyczyn czerwonych stóp mogą być wspomniane problemy z krążeniem oraz słabe mięśnie nóg i stóp, obserwując ludzi zauważyłam że osoby wysportowane i odżywiające się zdrowo nie mają tego kłopotu, stopy mają smukłe i wyćwiczone; myślę też że pomocne może być picie większej ilości wody (mało ale często) oraz poprawa techniki odychania, tak aby poprawić krążenie; zauważyłam że mam czerwone stopy właśnie gdy długo pozostaję w pozycji stojącej (taka praca..) i jestem niedotleniona. Mam nadzieję że moje obserwacje Wam pomogą

Gość merlinst
No długie przebywanie w jednej pozycji to główna przyczyna problemów z krażeniem krwi w nogach. To z kolei jest powodem problemów z bólem lub puchnięciem nóg. Wiadmo że praca wymusza często że albo siedzimy 8h albo stoimy nawet 12h. Trzeba albo robić sobie małe przechadzki albo np wspinać sie na palcach stóp. A wieczorem zimny prysznic nóg i jakieś smarowidło jak np galvenox soft - ja go stosuję i polecam.

Gość gość
Dziewczyny ja mam podobnie. Pomógł mi drenaż limfatyczny, manualny . Niestety jak przestałam chodzić na wizyty ( nie byłam juz 3 miesiące) problem wrócił ale jest zdecydowanie rzadszy.