Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta ma problem

Wazne!!!!dla kobiet

Polecane posty

Gość marta ma problem

Dziewczyny prosze o pomoc. Mialam robiona cytologię, wynik III-co to oznacza, czy to bardzo zle, co powinnam zrobic...do ginekologa ide dopiero jutro, prosze napiszcie cos

Gość mnbv
nie najlepiej, ale nie jest zle. Poczekaj do jutra. Po prostu masz sklonnosci do nowotworow, choc nie chce cie straszyc, gin ci wszystko wyjasni, wkoncu to juz jutro

Gość marta ma problem
co oznacza sklonnosc do nowotworow?teraz to juz w ogole sie denerwuje!!! a jutro mam egzamin!!! a moze to tylko straszenie...prosze o szczegoly dzieki z gory

Gość mnbv
no po prostu jest cos nie tak! nie ma sensu sie denerwowac, spokojnie! Gdybys miala gr4 lo totalna lipa, najbezpieczniejsza i najczestsza jest gr nr2, nr1 maja tylko male dziewczynki. Spokojnie, nie strasze, ale nie jest zle! gin Ci to wytlumaczy

Gość mnbv
moze masz grzybka, albo cos? leczenie trwa 10dni wiec bez obaw

Gość ja ja ja
uffff!!! Ja mam zawsze druga grupe!!!! Dzieki!!! :)

Gość marta ma problem
a gdzie na necie moge znalezc jakies informacje na ten temat, chcialabym poczytac...a wyszukiwarka kafeteryjna nie spenia swojej funkcji:P co mam wpisac w google

Gość mnbv
http://www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/cyt.htmlI grupa (Io) - obraz prawidłowy; II grupa (IIo) - zmiany łagodne, nie stwierdza się komórek z cechami dysplazji; III grupa (IIIo) - zmiany nasuwające podejrzenie raka, stwierdza się komórki z cechami dysplazji niewielkiego, średniego i znacznego stopnia; IV grupa (IVo) - rak przedinwazyjny (niektóre laboratoria zaliczają raka przedinwazyjnego do III lub IV grupy przy posługiwaniu się klasyfikacją czterostopniową); V grupa (Vo) - zmiany bezwzględnie złośliwe. Na podstawie obrazów cytologicznych można również wnioskować o prawidłowości przebiegu cyklu miesiączkowego (badanie cytohormonalne), ponieważ błona śluzowa pochwy (1/3 górnej jej części) bardzo silnie reaguje na wszelkie bodźce hormonalne spowodowane działaniem hormonów płciowych (estrogeny, gestageny i androgeny). Badanie cytologiczne może być połączone z wykonaniem badania mikrobiologicznego materiału pobranego z pochwy (patrz "Rozmaz mikrobiologiczny z pochwy").

Gość marta ma problem
dzieki:) juz jestem spokojniejsza, ale tak sie zastanawiam dlaczego majac stopien II w zeszlym roku ginekolog tego nie leczyla?

Gość bo dwójka to norma

Gość yyyyyyyzz
Sklonnosc do nowotworow to zle okreslenie :) To moze byc oznaka stanu zapalnego i tyle :) Ja tez mam zawsze 2-jke:)

Gość mnbv
dwojke ma praktycznie kazda zdrowa kobieta!!!!!!!!! grupe nr 1 maja tylko male dziewczynki!!!, albo dziewice :D

Gość mnbv
standardowa jest II :D