Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olesia85

tabletki a apetyt na seks

Polecane posty

Gość Olesia85

witam, mam 21 lat. pierwsze tabletki dostalam w wieku lat 15, bo bardzo zle znosilam miesiaczki. bralam harmonet. potem pojawil sie chlopak, wiec tabletki nadal byly przydatne, ale pozniej przestalam mieć ochotę na jakikolwiek seks. wiazalm to z tym, że on sie malo staral i w koncu na szczesie sie rozstalismy. odstawienie tabletek znioslam bardzo dobrze. teraz mam kolejnego chlopaka, dostalam jeanine, na poczatku wszysto bylo dobrze, ale problem poworcil, nie mialam ochoty. tabletki odstawilam i jest idealnie, bo i nie jestem opuchnieta, zmniejszyly mi sie piersi itd. uzywam prezerwatyw, ale troche sie martwie tym, ze nie sa tak skuteczne jak tabletki. kochamy sie czesto. czy sa jakies tabletki ktore moze maja inny skladnik niz estrogeny?? albo nie wplywaja tak na libido?? pozdrawiam

Gość flekooooo
o boze tabletki w wieku 15 lat kto ci je dał przeciez to szkoda tak młoedego organizmu no ale mniejsza o to ja biore novynett i moje libido jak bylo duze tak jest nigdy nei zmalało ale to chyba zalezy od organizmu......

Gość Olcia85
nio genialna pani doktor. ale pomogly, bo sie nie zwijalam z bólu. musze chyba isc do lekarza, zapytam o te dwuskładnikowe, może działają trochę inaczej. niby uważamy z tymi gumkami, używam też tych globulek, ale one po 2 sztuce powodują że "pływam" i mało czuję. ehh i tak żle i tak niedobrze, a kochać się chce;)

Gość yennefer22
nie martw sie nie Ty jedna masz takie problemy Olesia85.Ja po 2 latach brania Diane dostalam wrecz obrzydzenia do seksu!!!A wczesnie bylo wrecz odwrotnie.Mam stalego faceta od 3 lat.Byl taki okres czasu ze nie kochalismy sie przez 6 miesiecy!!!to byl dla niego jak rowniez dla mnie straszny koszmar.Nasz zwiazek nie rozpadl sie chyba tylko i wylacznie dlatego ze bylismy ze soba bardzo szczerzy i czesto o tym rozmawialismy.No i bardzo sie kochamy:)Niegdy do nieczego mnie nie zmuszal i byl bardzo wyrozumialy.ale ile mozna?To jest straszne bo ja chcialam a nie moglam.Moj organizm nie potrzebowal takiego czegos jak seks.Teraz tez nie jest rewelacyjnie.Jak kochamy sie raz na miesiac to jest dobrze.Zastanawiam sie ile jeszcze nasz zwiazek to wytrzyma.Nie potrafie sie zmuszac,zreszta nie chcem nawet bo wiem ze dostalabym wtedy obrzydzenia do niego.Zmienilam teraz tabletki na Logest.Biore je dopiero 5 dni ale chyba z moim libido dalej jest tak samo.Jestem zalamana.Nawet w czasie przerwy w braniu tabletek(3 miesiace) nic sie nie zmienilo.I co robic?Pozdrawiam

Gość brylancikowa
jeanine jest dwuskladnikowe. mozesz zainteresowac sie co najwyzej jednoskladnikowymi

Gość Olesia85
ja sie zastanawiam nad takimi co maja estrogeny i progesteron. zobacze co mi powie lekarz z przychodni, chociaz nie mam do niego zaufania. yennefer22 a rozmawiałas z ginekologiem o tym?? bo wiesz, ja tez po odstawieniu musialam troche poczekac, az wszytko wróci do normy. niby sa to male dawki hormonu, ale widacich wplyw moze dlugo trwac. moze sprobuj zaufac gumkom, zeby miec porownanie. a moze to jest spowodowane psychika? moze masz jakieś stresy, jesteś zmęczona czy cos, to tez ma jakis wplyw. moj chlopak tez dzielnie znosil moja niechęc, bo jest kochany i wkoncu trafilam na kogos kto mnie w pelni akceptuje i kocha. mam nadzieje, ze ochota ci wroci:) i wszystko bedzie dobrze.

Gość bzybzy
harmonet brałam przez 4 lata, teraz nie biorę ich od 3 lat i dopiero teraz wiem co to sex a przede wszystkim ochota na sex:)

Gość yennefer22
Wiecie co, coraz czesciej zastanawiam sie nad tym czy faktycznie nie rzucic tych tabletek,poczekac az moj organizm wroci do normy i po prostu zyc bez nich!!Fakt faktem ze z tymi tabletkami to jednak wygoda bo mozna sobie opznic okres i zawsze jestes zabezpieczona ale z drugiej strony teraz nie musze byc zabezpieczona bo nie mam ochoty na seks!!!!Czy to nie paranoja?Olesiu85 taki facet jak moj czy Twoj to czysty skarb no bo zawsze zrozumie i jest kochany ale wlasnie dlatego chcialabym mu ,,dac siebie" wiecej a tu nie moge!!!Problem jednak tkwi w tym ze hormony bardzo poprawiaja wyglad mojej cery(od 7 lat choruje na tzw.tradzik bliznowaty).Moze powinnam odstawic tabsy i leczyc sie w inny sposob?Tylko ze dopoki nie zaczelam brac hormonow to nic mi nie pomagalo.Stresow wiekszych nie mam,wiadomo jakies sie tam zawsze trafia jak u kazdego.Takze mysle ze to hormony.Dzieki Olesia85 za mile slowa tez mam nadzieje ze bedzie dobrze:)Pozdrawiam

Gość alte Hex
no nie mam ochoty na seks, jak nie miałam faceta, bardzo chciałam się kochać ale nie miałam z kim, teraz jak jestem w związku i biorę tabsy, nie mam chęci się kochać i co zrobić? :(((

Gość Olesia85
no może właśnie też odstawić, zmienić na inne. nawet nie wiedziałamże tyle osób ma z tym problem. a tak zachwalają te piguły. niby tak to oki, bo i cera ładna, krótki okres i można zawsze i wszedzie... ale tylko u niektórych:(

Gość yennefer22
A ja postanowilam rzucic te tabletki.Niech sobie organizm odpocznie,sa tez inne zabezpieczenia i moze libido wroci wysokie:)juz sie nie moge doczekac!!pozdrowionka

Gość tina21
ja zazywam tabletkimale z libido nie mialłam jeszcze problemu jedynie z przytyciem i nastrojami trzeba próbowac innych polecam yasmin pozdro ps.ja tez zarzywałm jeanine tez byłam opuchnieta pozatym miałm rózne nastroje idt postanowiłam zmienić na podobne troche w składzie ale nawsze i jest oki pa

Gość lamb
Brałam najpier yasmin - libido spadło mi do zera. Później dostałam harmonet i po jakichś 3 miesiącach wszystko wróciło do normy.