Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FRYZJER007

OLIWA Z OLIWEK ALOES I SOK Z CYTRYNY

Polecane posty

Gość gość
up up up

Gość matmatmat
Piłem kiedyś tę miksturę - zrobiłem chyba z 2 pełne cykle. Nawet jeśli się nie wierzy w te kuracje to jednak działają. Jak się przetrwa trudny początek (ok 1-3 mce) to później jest o wiele lepiej. Teraz znów będę zaczynać od jutra kurację. Ale uprzedzam ,że efekty mogą być różne. np. przeczyszczenie, wysyp pryszczy, plamy na skórze, ból kości a czasem przejściowy ból całego ciała jak przy grypie. A teraz pozytyw. Regulacja metabolizmu - szczególnie pomocne dla otyłych. Poprawa stanu zdrowia - taka ogólna. Czyli mniej się człowiek męczy, szybciej wysypia, przechodzą rozmaite bóle które człowiek miewał. Poprawia się skóra, włosy, paznokcie itd. aha jak ktoś ma uczulenie na cytrusy to można na początku bez cytryny, później się dodaje po 1 kropli itd. Ogólnie - zero przymusu, małe kroczki :) Najlepiej zacząć od zakupu książki słoneckiego, jest tam wytłumaczona idea - czyli działania prozdrowotne. Na początku myślałem ,że to jakaś sekta czy coś, albo będą namawiać na zakup jakichś cud urządzeń itp. ale nie trzeba nic. Podstawy są na stronie bioslone.pl Poza miksturą zaleca się dietę w 1szym okresie kuracji. Ogólnie idea jest prosta - jak najmniej chemicznego przetworzonego żarcia, jak najmniej słodyczy itd. Reasumując, polecam miksturę i dietę prozdrowotną. Ja mimo ,że nie piłem długo mikstury to znów powracam i do tego część dobrych nawyków żywieniowych zostało :)

Gość gość
Są tacy, którym bardzo przeszkadza, jak ludzie zdrowieją dzięki zwykłej miksturze, do której składniki można kupić w sklepie zielarskim i Biedronce, a nie w aptece, no i nie przepisuje jej lekarz. Oni zrobią wszystko, żeby was zniechęcić do tej mikstury. Nie dajcie się! Mikstura działa, i to jeszcze jak! Z całą rodziną pijemy tę miksturę już 6 lat i przez te 6 lat choroby się nas nie imają, a przedtem miesięcznie wywalaliśmy na leki i lekarzy kilka stów, a bywało, że więcej. To się dopiero nazywa oszczędność! Naprawdę warto zrobić psikusa tej tak zwanej służbie zdrowia i być zdrowym, zamiast liczyć na ich wątpliwą pomoc. Widać coraz więcej ludzi przychodzi po rozum do głowy, dlatego są tacy wściekli.

Gość gośćbogudia
Up up

Gość gość
Aloes ma doskonały wpływ na naszą cerę, nie tylko pomaga odtruwać organizm, ale także przyspiesza przemianę materii. Dlatego codziennie staram się wypijać choć szklankę soku. Piję ten z Oleofarmu, najbardziej smakuje mi wersja z kawałkami owoców :) Jest 100% naturalny, dlatego można rozcieńczyć go z wodą. Najlepiej pić godzinę przed posiłkiem.

Gość gość
Aloes ma doskonały wpływ na naszą cerę, nie tylko pomaga odtruwać organizm, ale także przyspiesza przemianę materii. Dlatego codziennie staram się wypijać choć szklankę soku. Piję ten z Oleofarmu, najbardziej smakuje mi wersja z kawałkami owoców :) Jest 100% naturalny, dlatego można rozcieńczyć go z wodą. Najlepiej pić godzinę przed posiłkiem.

Gość Helenka68
ja troszkę piłam ale zrezygnowałam. aloes wolę w kosmetykach, sok z cytryny w herbacie a do picia samą oliwę. nie mam na myśli jakich biedronowskich czy co. Ale taką prawdziwą, tłoczoną na zimno - Frantoi Cutrera. Piję szklankę dziennie. Wpłynęło to na moje zdrowie i samopoczucie. Używam też jej do sałatek i innych potraw. Ma śliczny zapach i smak. Choć pita sama nie jest aż tak dobra. Pozdrawiam.

Gość gość
Piłam tę miksturę chyba 2 lata temu przez ok. 1,5 miesiąca i ni stąd ni zowąd zaczęła mnie boleć ręka, na tyle mocno, że nie mogłam się uczesać, ubrać a właściwie rozebrać bluzki, dać rękę pod głowę. Wystraszyłam się, że nie będę mogła nic robić. Nie wiem czy to przez kurację, ale od razu ją przerwałam. Ból jednak nie ustąpił, potem był lekarz i badania, rehabilitacja za ......... pół roku. Przez ten czas ból przeszedł na bark. Wszystko przeszło gdzieś około roku po rehabilitacji, ale nie wiem, czy ból nie przeszedł samoistnie. Nie wiem także, czy pojawienie się bólu nie było chorobowym etapem oczyszczania w trakcie kuracji miksturą.

Gość gość
Stosowałam te dietę przez 3 miesiące. Na pytanie skąd ten aloes - ja kupuje sok z aloesu naturalny z Oleofarm; oliwę też mam od Oleofarm. To sprawdzone źródlo :)

Gość gość
wiesz z tym aloesem nie jest tak do końca, że w każdym sklepie. w każdym sklepie to dużo badziewia jest, koncentratów i dziwnych tworów z wysuszonych liści tzw. liofilizony, nie dziękuję. Sok z aloesu kupuję w aptece (te maja jeszcze jakieś standardy i nie sprzedają jak leci). Aloes oleofarm na przykład, Ważne, żeby czytać etykiety!!! wiem, ze są małymi literkami, ale warto wiedzieć, co w siebie wlewamy, jeśli ma pomóc a nie zaszkodzić

Gość gość
Aloes oleofarm plus cytryna + olej lenVitol, świetnie oczyszcza i detoxykuje. Efekty już od pierwszego tygodnia. Oprócz działania oczyszczającego zyskujemy wartości odżywcze w postaci kwasów omega 3.

Gość mikstura na przytycie
Mam pytanie,komu udało się po tej miksturze przytyc ? Ile trzeba czekać na efekty? Można pić cały czas z oliwą czy lepiej zmienić olej po 3 mies.?

Gość gość
Ja te miksture pije kilka razy dziennie na czczo po przebudzeniu od kilku lat. Sok (zel) aloesowy kupuje sie w kazdej aptece / sklepie ze zdrowa zywnoscia, uzywam jednak oliwy z lnu, a nie innej. Efekty? Swietnie oczyszcza, uodparnia, anginy znikly, nic mi nie dolega. Ta mikstura dziala jak miotelka na jelita, ale wazne, aby pol godziny odczekac, zanim sie cos innego zje. Polecam!!

Gość gosstu
Żeby działała musisz użyć odpowiedniej oliwy - dobrej jakościowo, a najlepsza oliwa z oliwek to FRANTOI CUTRERA!

Gość olenja
Zgadzam się, frantoi cutrera jest moim zdaniem najlepsza. Świetny smak i pasuje do wielu potraw.

Gość monika39993
Sama niestety nie jestem w stanie przyjmowac aloesu. Nie wiem co się dzieje. Niby aloes nie uczula ale jednak kiepsko na niego reaguję. Ostatnio na przykład wyskoczyly mi jakieś pryszcze na dekolcie. Czym można to zastąpić????

Gość gość
Hej. Taka reakcja na aloes jest nazywana pierwotnym pogorszeniem. To zdrowy objaw bo swiadczy o tym, ze organizm zaczyna sie oczyszczac! Nie nalezy sie tego bac! Ale z aloesem nie mozna przesadzac. Poczatkowo nalezy przyjmowac bardzo male dawki I stopniowo zwiekszac czyli np. 5ml x 3 na dzien. No I oczywiscie aloes ze sprawdzonych zrodel bo wiekszosc posada aloine, ktora spozywana dziala przeczyszczajaco. Jesli masz jakies pytania napisz chcetnie odpowiem agnieszkafc20@gmail.com