Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala19

MAM PROBLEM Z USZAMI..CO ROBIC I CO TO JEST?

Polecane posty

od paru miesiacy zatykało mi sie prawe ucho..czyszcze je prawie codziennie i wydaje mi sie ze od paleczek mi sie zatkalo,ale nie jestem pewna..dzisiaj strasznie mnie swedza uszy,ciagle je czyszcze i nic zero efektu! co to moze byc?

Szczerze to nie mam pojęcia ale ja na Twoim miejscu wybrałabym się do laryngologa! (sa różne możliwości co to jest ale nie chce Cie straszyc:)) wiec marsz do lekarza:)

Nie no wiesz... chodziło mi o to że różne rzeczy mogły Ci sie tam dostać. Może jest to spowodowane naturalna woskowiną ale moze to być jakies zanieczyszczenie, robaczek:P ... idz do lekarza i nie stresuj sie:)

Gość czysta cera
Problem w tym, że swędza oba uszy ( raczej malo prawdopodobne aby to były robaczki). Mogłaś przenieść jakiś stan zapalny z jednego uch ana drugie , uzywaja tego samego patyczka. Zanim pójdziesz do lekarz możesz spróbować wkropoic Dekortinef ( krople do uszu i oczu). A najlepiej iśc do lekarza i to sprawdzić, z uszami tak jak z oczami nie można sparwy lekceważyć.

Może masz zatkane woszczyną uszy? Patyczki do uszu służą tylko do czyszczenia małżowiny usznej. Nie powinno się nim grzebać w uchu, bo nie czyścimy tylko wpychamy woszczynę głębiej. Laryngolog czyści to specjalnymi kropelkami.

Gość czerwcowa doli
ja mam okropne uszy, penie dlatego , ze zadko je myje i smierdza. to pewnie dlatego nikt mnie nie chce przeleciec

Ja sobie z zatykamymi tymi pałeczkami uszami poradziłam w inny sposób - kupiłam sobie taką zwykłą średnią strzykawkę i wlewam tam ciepłą wodę i wstrzykuję. Od tej pory nie muszę chodzić do laryngologa i mam problem z głowy.

Gość nalewanie sobie wody do uszu
to nie jest dobry pomysł.

Spróbuj wyświecować uszy. Sposób prosty, tani i bezpieczny. Świece kupuje sie w sklepie zielarskim koszt. ok. 10-12 zł. Sam zabieg trwa ok 20 minut, jest bezbolesny i całkiem przyjemny. Swiece oczyszczają uszy z woskowiny, pomocne są też przy bólach głowy, zatokach i stresie. Co do tych pierwszych się zgodzę,a z tym stresem to nie bardzo. Zabieg wykonują też gabinety, ale uważam że szkoda przepłacać. Wystarczy osoba do pomocy i instrukcja dołączona do świec. Warto spróbować!

kropelki do uszu Otinum, ale masz chyba woskowinę, pomoże płukanie uszu: w przychodni to robia od ręki, a potem spokój :)

Gość zrodelko
po oczyszczeniu uszu ropieją oczy wiec się nie przestrasz ze cos ci sie stalo, to normalne