Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniam*

Czy segregujecie śmieci?

Polecane posty

Gość mniam*

Wkurza mnie, gdy ktos wrzuca wszystko do jednego worka, choc ma mozliwosc ich segregacji. A wiele osob tak jeszcze robi. Postarajcie sie troche ludzie, to naprawde nie boli:)

Gość lola znowu ma kaca
ja segreguje ale to dlatego ze tu tak trzeba

Gość mniam*
Adolf... :o

mieszkam w dzielnicy, gdzie firma co tydzien rozwozi worki na: papier, szkło białe, szkło kolorowe, plastik, baterie. Segregujemy śmieci ( z tego co widzę sąsiedzi też) i wystawiamy przed dom. Firma 2 razy w tyg zabiera je i zostawia nowe worki. Treba przyznać, że nasze kubły są teraz zapełnione w 1/4. To bardo sensowny pomysł i cieszę się, że ktos się tym zajął bardzo poważnie. Odpadki organiczne zbieram w kompostownikach w ogrodzie.

Gość spk pomarańczowy
Segreguje juz od dawna.

Gość przyjrzałam się śmieciarzom
U mnie są pojemniki na szkoło, plastik itd., ale śmieciarka i tak mieli to potem wszystko naraz.:o

Gość przyjrzałam się śmieciarzom
nie wiem czy wszystkie firmy sprzątające tak robią, ale tak się dzieje u mnie na osiedlu.:o

Gość TAK ....
juz od dawno. tO ROWNIEZ PLUS NASZEGO WEJŚCIA DO .... UE :-D

Gość nani nani nani
o i co mam z tym zrobić potem?? mieszkam na przeciętnym polskim osiedlu i i tak kubły są wspólne a śmieci wywalane na zwykłym wysypisku czyli nie segreguję

Gość smileyface1
Ja mieszkam w Anglii i w mojej dzielnicy od 3 lipca wprowadzaja obowiazkowa segregacje smieci... Wlasnie maila napisalam do Councilu (czyli takiego urzedu miasta), zeby mi przywiezli 3 male pojemniki na gazety, szklo i plastik i dla sasiadki z gory duzy kontener na odpadki organiczne..... Maja podobno sprawdzac smieciarze zawartosc tych kontenerkow i jak cos im nie podpasuje to nie zabiora i kartke zostawia co jest nie tak. A w ogole jest obowiazek segregacji, bo ten Council za duze placi pieniadze za smiecie nieposegregowane i przez to my wiekszy podatek placimy tzw. Council tax. No, a dla notorycznych ''niesegregowaczy'' ma byc kara do £1000!!!

Ja segreguje i dobrze sie z tym czuje(tak jakbym dokladala cegielke do ochrony srodowiska:). Co prawda mieszkam w Niemczech i tutaj sie na to zwraca uwage,ale jak jade do Polski to tez i jeszcze myje puszki z przyzwyczajenia przed wyrzuceniem.

Gość w Polsce to najzwyczajniej
nie ma sensu! i tak wsyztsko laduje na jednym wysypisku! kiedys segregowalm, ale teraz kiedy wiem ze i tak wszytsko idzie w jeno miejsce, przestalam