Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

jakie ubranka na wypis maluszka ze szpitala w takie upały?56 rozmiar?czy wiekszy

Polecane posty

Gość niedoswiadczona mamka

Tak,rozmiar zalezy od dziecka,ja proponuje kupic 62.Pamietaj tez,ze dziecku powinno byc przyjemnie cieplo a nie goraca-przegrzanie jest gorsze od zimna!Moja mala w upaly jest ubrana w samo body.

Gość podnnosimmy

Gość Magda 26
Mój brzdąc ma niecale 3 miesiące. I jak są upały zakładam mu body z krótkim rękawkiem. Lepiej żeby dziecku było troszkę chłodniej niż za ciepło. Początkowo miałam obawy, ale dziecko odetchnęło z ulgą. Z tego co się dowiadywałam to dziecko które waży ponad 3500 moożna jego ciałko wystawić na działanie powietrza:). Mój jest drobniutki. I nadal w zasadzie nosi rozm. 56 ale jest wczesniaczkiem więc pewnie i rozmiary troszkę mniejsze:)

Gość Kama990
A czy w taki upał można dziecko zawinąc w rożek?? Ja sama mam problem z kupnem ciuszków. Kupuje większe rozmiary czyli 62, ale jak czytam czasem topic majówek czy czerwcówek 62 to rzadki rozmiar ciuszków, większość maluchów ma 56. I stąd bierze się moje pytanie jeśli dziecko będzie miało 62 cm, rozmiar 52 będzie dla niego za mały?? Natomiast jeśli będzie miał rozmiar 56 czy ten 62 będzie na nim wisiał?? Przepraszam za tandetne pytania, ale nie mam żadnego doświadczenia:(

Gość Magda 26
Kama 990 E tam tandetne. No raczej wtedy za małe są 56 jeśli dziecko jest wieksze. Wiesz to jeszcze zalezy jakie jest to 56. Jak ja urodziłam mama mi kupiła troszkę ciuszków rozmiar 56 no i niektóre były mniejsze inne większe nawet za duże bym powiedziała. Myśle że lepiej kupić większe niż za małe. Dziecko i tak szybko rośnie:) Wydaje mi się że jest za ciepło na rożek-bo rozumiem że dzieciątko byłoby w wuzku w rozku. A ile maluszek ma i ile waży??.

Gość Kama990
Dzieki za odpowiedź. Ja jeszcze nie urodziłam, mam termin na 23 lipca:D Kupiłam ciuszki w rozmiarze 62 tylko boję się, że jak dziecko będzie dużo mniejsze to śpioszki rozpinane w kroku będą na nim wisiały, ale pocieszam się myślą, że jest jeszcze gruba pielucha.

Gość Magda 26
Kama 990 Wydaje mi się że lepiej kupić za duże niż za małe. Jeszcze zależy jakie jest to 56. Moja mama jak urodziłam synka to kupiła mu kilka komplecików w rozm. 56 i jedne były większe inne mniejsze. Dziecko i tak wyrośnie więc jesli masz kupować to nie za duzo tych małych rozmiarów. Jeszcze jedno zalezy wszystko od dziecka. Mój bombelek ważył 2555 jak sie urodził (i tak dużo jak na wczesniaka). Teraz ma niecałe 3 mies. a jeszcze się mieści w 56. Na rożek to raczej za ciepło-po co ma się przegrzać dzieciątko. A ile wazy i w jakim wieku jest dzidzia??

Gość Magda 26
Oj przepraszam dwa razy to samo wysłałam hehe. Ale gapa jestem:(

Gość Magda 26
Kama 990 O matko i nie doczytałam w dodatku:(:(:(. Soooooooorki bardzo.To jeszcze większa gapa jestem Nie urodziłaś jeszcze.