Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananaska

Wystająca kość na karku

Polecane posty

Gość ananaska

mam taką kość na końcu kręgosłupa (taką kulkę)i zatanawiam sie czy da się jakoś ją zmiejszyć, wyprostować , denerwuje mnie, bo wyglądam jakbym się czaiła oprócz tego mam boczne skrzywienie kręgosłupa i myslę, że to może od tego? jak myslicie?

Gość prytka
wyglądam jakbym się czaiła :D:D:D

Gość mam tak samo jak ty...
dokładnie ta sama sprawa... nie wiem skad sie to wzieło.. ale wiem ze zawsze to bylo:P

Gość ujezdzalnia pytongów
iććć od lekarza, dziecko :classic_cool: on będzie wiedział co ci doradzić na tę dolegliwość. :)

Gość ananaska
moja mama tez ma, więc to może dziedziczne, ale dochodzi do tego zła postawa nie wiem, czy może da sie wyprostować to np. pływaniem?? a byłaś u ortopedy?

Gość ananaska
ja byłam i powiedział, że tego nie da sie usunąć, nie wiem czy mnie olał, czy faktycznie tak jest to dziecko to niby ja? tochę się chyba pomyliłaś, bo dzieckiem od dawna nie jestem :P

Gość macie taki defekt
???

Gość Ty masz zwyczajnie garba
:classic_cool:

Gość macie taki defekt
garb to nie jest w tym miejscu

Gość to jest wdowi garb

ta wystajaca kulka to nic innego jak 7kreg szyjny...u kazdego wystaje wiec nie wiem w czym problem?

Gość ananaska
ale u mnie bardziej wystaje, żeby tego nie było w miarę widać musiałabym odchylić głowę mocno do tyłu

Gość macie też taki defekt

Gość niebieskooookaa22
ja mam skolioze (teraz prawie każdy ją ma :o ) ortopoeda kazał chodzic na basen(.. aby popływac oczywiście:P dobre sobie... gdybym tylko umiała:P :D) +cwiczenia na siłowni, abywzmocnic mięśniepleców odradzał chodzic do "nastawiaczy" mgr rehabilitacji ale rozmawiałam z laska, której groził wózek, a po takiej wizycie śmiga jak się patrzy :classic_cool: ja jestem bździuch, więc... :D ... się nie wybiore raczej

Gość ananaska
skolioz to boczne skrzywienie kręgosłupa? jeśli tak, to ja tez takie mam! u Ciebie ta kość przy szyi też wystaje?

Gość ananaska
miałam na mysli skolioza, a nie "skolioz" ;)

Gość niebieskooookaa22
mi nie wystaje, ale napisałam apropos skoliozy(to boczne skrzywienie kręgosłupa);) qrcze, na tą siłownie, to pójde na bank! :)

Gość ananaska
ortopeda zalecił mi na skoliozę basen, ale pływanie tylko kraulem, NIE żabką,a ja kraulem niestety nie umiem

Gość gość
tez tak mam i mi przeszkadza bo wyglada jak garb- kregoslup w jednej linii a szyjka juz odchylona jakby taki stopien do przodu. jeszcze do tego zadzieram troche glowe, mysle ze tez przez to- ogolnie taka sflaczala postura. Aha- troche sie zmniejsza jak cwicze- odchylam szyje i glowe mocno do tylu, najmocniej jak sie da ale boje sie zeby to nie zaszkodzilo.

Gość sniezynka66
tez mam tak wystajaca tą kość na szyi i bardzo brzydko to wyglada jak bym miala garba na szyi robi sie taka poduszeczka :( jak mam kucyk i zaokraglona bluzke na plecach to strasznie to widac tez nie wiem co mam robic , czy jakies cwiczenia tu pomoga ? gdy sie dobrze wyprostuje i odchyle glowe do tylu to tak tego nie widac ale wtedy wygladam jak by mi ktos kołek wsadzil za przeproszeniem w d...

Gość sniezynka66
tez mam tak wystajaca tą kość na szyi i bardzo brzydko to wyglada jak bym miala garba na szyi robi sie taka poduszeczka :( jak mam kucyk i zaokraglona bluzke na plecach to strasznie to widac tez nie wiem co mam robic , czy jakies cwiczenia tu pomoga ? gdy sie dobrze wyprostuje i odchyle glowe do tylu to tak tego nie widac ale wtedy wygladam jak by mi ktos kołek wsadzil za przeproszeniem w d...