Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlabamaAlabama

PAZNOKCIE raz jeszcze!

Polecane posty

Gość AlabamaAlabama

Ludzie zbierzmy jeszcze raz do kupy wszystko to, co wpływa pozytywnie na paznokcie. Niedługo zdejmuję tipsy i chce od razu zacząć ostro dbać o paznokcie, bo pewnie będą w fatalnym stanie! Oto moje sposoby: - tabletki: drożdżowe, ze skrzypem, cynk - moczenie: w podgrzanej oliwie z sokiem z cytryny, w rozpuszczonej w ciepłej wodzie żelatynie - smarowanie: maść z wit.A, olejek rycynowy (także można moczyć) - do picia: zioła- skrzyp, pokrzywa; drożdze (1 łyżka) rozpuszczone w szklance mleka

Gość kirsza
ja uzywam tego i powiem ci ze jest super...paznokzie mam juz bardzo dlugie bardzooo twarde, w zyciu swoich takich nie mialam i chyba musze je juz skrocic bo zaczynaaja przeszkadzac, smaruj ja co 2 dni i efekt murowany, nie lamia sie...a tyle razy juz nimi przywalilam....rosna i wogole najlepszaaaa odzywka ja kupilama na alegro za 20 zl.. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=7538 i jedz sobie galaretke:) taka owocowa...tez pomaga...tez kiedys mialam tipsy i powiem ze ze tpis nie raz juz by mi sie zlamal...mam mocniejsze niz tipsy pazurki....fakt ze uzywaam juz ponad 2 miesiace ale nie wiem...po tygodniu juz zaczelam miec mcna paznokcie a teraz to mam SUPERR mocne

Gość swoją drogą to ciekawe
Revalid - na paznokcie i wlosy do nabycia w aptekach bez recepty

Gość margaretton
a jaki kolor ma ta odzywka sally halsen?

Gość AlabamaAlabama
Ile Revalid kosztuje? I te galaretki to trzeba jeśc codziennie?

dziewczyny nie pijcie żadnych drożdży!!! to samobójstwo, może i będziecie miały ładnie paznokcie ale to strasznie niezdrowe! jeszcze do tego trochę cukru i w jelitach zaczyna wszystko fermentować, tak \"zakleja\" od środka,

Gość AlabamaAlabama
Drożdze polecaja nawet dermatolodzy, taka kuracja 2-3 tygodniowa...

Gość silica najlepsza

Gość pysiaq
co to ta silica?? tabletki??

Pisze to już chyba po raz setny: polecam balsam do paznokci Herba Studio, do kupienia w wiekszych aptekach, do 10 zl. pazurki mi sie juz prawie nie rozdwajaja i sa mocniejsze.

Gość i jak po kuracjach
paznokcie się wzmocniły?

Gość AlabamaAlabama
ten temat został założony w czerwcu i jest to jedynym z mojej strony, nie wiem o co chodzi...

Gość AlabamaAlabama
paznokcie zakładamy po to, zeby się oduczyć obgryzania paznokci - pomogło ;)

Znalazłam coś fajne i postanowiłam się tym podzielić ;) KOPERKOWY PŁYN NA WZMOCNIENIE PAZNOKCI: Łyżke nasion kopru włoskiego zalej szklanką wrzątku i pozostaw do ostygnięcia pod przykryciem. Napar przecedź i codziennie zmoczonym wacikiem nacieraj paznokcie. Kuracja powinna trwać minimum 14 dni. Próbuje od dziś !

Gość balsam herba studio
czyni cuda

Ja kupiłam tę złota odżywkę Sally H. za 51zł. w sklepie i po jednym pomalowaniu ną paznokci pod lakier, po mzyciu, okazało się, ze moja normalne przed pomalowaniem paznokcie sa całe połamane i porozdwajane:p Ale jak zainwestowałam w siebie, to bedę używac dalej:classic_cool: Teraz już bez lakieru. Ale to na pewno nie on mi tak zniszczył paznokcie, bo uzywam, go juz długo i wszystko było ok.

A tabletki rozwalają wątrobę... I nic nie pomagaja. serio. Chyba, z ktoś sie tak koszmarnie odżywia, ze te max. 10% substancji wchłobiętyach z tabletek mu pomoze... Jedzcie cebulę. Surową. Ona ma dużo krzemionki, a to jest główny budulec włosów i paznokci. I zaden skrzyp tego nie zastąpi, zwłaszcza w tabletkach. Jak nie macie już problemów z wątrobą, to po [prostu codziennie zjedzcie wieczorem kawałek cebuli, nawet nieduży, jakiś takie średniej grubosci plasterek. Zobaczycie po dwóch miesiacach rezultaty. Serio.

Gość dooo madziaaaaa
z ta cebula masz arcje 100%%%%%%%%%%%%%%

musze wypróbować z tą cebulą, w końcu jeden plasterek da się przeyżyć. latem jadam dużo cebuli z pomidorami... ;)

Gość blaque
a moje pytanie brzmi: po co bylo inwestowac w taka "przyjemnosc"? ani to ladne, ani wygodne a powrot do normalnosci wykupiony jest dotatkowymi kuracjami? brak pomyslu co zrobic z wolnym czasem?

Gość ty masz chyba za dużo czasu
skoro go marnotrawisz na dogadywanie innym i bezcelową krytyke