Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endi

BRODAWKI PŁASKIE

Polecane posty

Gość endi

czesc:) jak sie ich pozbyc? zwłaszcza na czole jakich uzywac preparatów? mam ich kilka ale nie nadaja sie na twarz sa za mocne wypalaja dziury a moze jest jakas inna skuteczna metoda aby sie ich pozbyc np laserem macie jakies doswiadczenia? dzieki za odpowiedzi

Gość asia2859
Syn ma na nosie, policzku i ustach takie malutkie. Nie było za bardzo czym smarować bo to na twarzy. Smarowaliśmy kremem Aldara - cholernie drogi i ponoć rewelacja ale nam nie pomógł. Jedną wypaliliśmy laserem CO2 a resztę wymrażamy bo laser boli a tak w ogóle to te brodawki to straszne dziadostwo - leczymy się już 2 lata.

Gość endi
do Asia Asiu a jak zadziałał laser? dzisiaj w Katowicach w Laser Studio powiedzieli ze koszt 700 zł bardzo drogi zabieg ale czy pomoze? czy po laserze one znikna bezpowrotnie?

Gość endi
napiszcie

Gość endi
uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość asia2859
Synowi robiliśmy w Katowicach w Skin Laser Studio na Mickiewicz. Jedna mała kurzajka pod nosem ( 3mmX3mm ) kosztowała nas 100 PLN. Pani dermatolog posmarowała ją najpierw kremem znieczulającym i po godzinie wzięła się za wypalanie tzn. raczej odparowywanie. Na początku szło dobrze ale jak zaczęła wypalać tzw. korzeń to syn już z bólu nie wytrzymał a poza tym krew się lała i powiedział że już więcej się nie dz dotknąć. Na to pani dermatolog (zero podejścia do dzieci!!!) powiedziała że w takich warunkach to ona nie może pracować i nie dokończy tej jednej wypalać.Syn płakał, krew się lała zapłaciłam 100-kę i poszłam do domu. A co do odrastania- tak mogą odrastać a poza tym po laserze mogą zostawać blizny. Spróbuj może krioterapii.

Gość wyleczylam
mialam cala twarz i wyleczylam homeopatia naprawde

Gość wyleczylam
hmmm sorry pomylilam sie nie w ta rubryczke wpisalam maila ten jest prawidlowy

Gość ani.wik
My walczyliśmy z brodawkami córki 2 lata.Miała je na policzkach ina czole .Nic nie pomagało ani aldara ani wymrażanie.Dopiero na internecie dowiedzieliśmy się o jaskólczym zielu czyli glistniku.Glistnik jest szczególnie dobry na brodawki zwykłe te na rękach. Jest opis na wikipedi.Zioło pomogło ale całkowicie nie znikły.Następnie kupiliśmy algi morskie (kryształki japońskie) i po 3 tyg.picia wody z alg wszystkie brodawki znikneły.To znaczy od jakiegoś miesiąca nie ma po nich śladu.Nie pytajcie jak to możliwe.Alg mam pod dostatkiem jak ktoś chce to chętnie odstąpie.Mieszkamy w Krakowie. Oczywiście nie ma gwarancji że to pomoże ale my dowiedzieliśmy się z takiego forum o algach że pomagają.

Gość ani.wik
Do Asia Zwykłe kurzajki znikają po jaskólczym zielu.Znam przypadki(a raczej moja teściowa)gdzie pomogło.Niestety jest jesień i nie wiem czy da się znaleźc ziele i poza tym najlepsze ma działanie wiosną jak kwitnie.

Gość katia2007
Jaskółcze ziele ma tą zasdniczą wadę, ze zabarwia smarowaną powierzchnię skóry na czarno-brązowo, na twarz kiepski sposób. Czy ktoś próbował wypalaczy dostepnych w aptekach, np. Brodacidu?

ja brodawkę z policzka w ubiegłym roku usunęłam u dermatologa na KASĘ CHORYCH :) dermatolog wymroziła mi tę cholerną brodawkę :) minął rok i już o niej zapomniałam :)

Gość katia2007
I jeszcze jedna wątpliwość - czy spośród osób borykających się z brodawkami płaskimi na twarzy jest ktoś kto orientuje się, czy jest możliwe zarażenie bliskiej osoby? Przeraziłam się tym co przeczytałam o wirusie HPV w inecie. Czy brodawka płaska twarzy może się przenosić na narządy rozrodcze i ślózówki i powodować złośliwiejące zmiany nowotworowe, czy to inna odmiana wirusa?

dermatolog stwierdzil u mnie brodawke plaska na czole i brodzie i zapisal Aldare...wiecie moze, czy mozna tym zarazic przez zwykly dotyk?

Gość endi
WYPRÓBUJCIE TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! znam osobe która miała BRODAWKAE płaska NA BRODAWCE i to jeszcze na twarzy POZA TYM na rekach i gdzie niegdzie na ciele nic nie pomagało nawet glistnik pomogło: 1 minuta laseru po twarzy u dermatologa w celu zabicia wirusa i smarowanie twarzy ok tygodnia mascia robiana za 5 zł skład: ac. salic. 0,25 vaselini albi 5 przez dwa tygodnie pogorszenie znaczne, po tym czasie 0 brodawki powodzenia

ja wypaliłam jedną brodawkę laserem , nic nie bolało, bo wypalanoj ą w znieczuleniu. już prawie się zagoiło a minął dopiero tydzień. następne tez wypalę

Gość silver24
hej! mam brodawki na brodzie i policzkach zaraziłam sie od kogoś . od tygodnia pije wode z alg i nie widze rezultatów. w sposobie uzycia bylo napisane ze rezultaty stosowania beda widoczne po tyg lub 2.mam pyranie do osob ktore tez to stosowaly. po ilu tygodniach wam zeszly brodawki na twarzy. od razu wszystkie czy pojedynczo schodzily. bede wdzieczna za odp. pozdrawiam

Gość brodawek
Wescie wyprobojcie na to swinstwo zioła.Trzeba pic zioła niby zejdzie

Gość NiTola
cześc ja mam brodawki przypaznokciowe miałam już 8 razy zamrażane i nic nie schodzą... chciałam się zapytać czy wypalanie laserem jest bolesne i na jakiej zasadzie jest przeprowadzany ten zabieg? :(

Gość Radek Łysy
Ja z brodawkami plaskimi walczylem 2 lata,uzywalem roznych srodkow nic nie pomagalo ale wreszcie pomogl mi Alercal firmy Zdrovit z dodatkiem kwercetyny. Po mieciacu brania tego srodka po brodawkach nie ma sladu sprobujcie moze wam tez pomoze pozdrawiam

Gość nejtiii
mam brodawki płaskie na policzku i na czole. wygladaja okropnie !! ne moge sie ich pozbyc juz dlugi czas, a nawet ne wiem od kiedy je mam ;/ stosuje od listopada Retin-A ale ne pomaga- gorzej jest ich wiecej a jesli nim smaruje on strasznie złuszcza skore i wyglada jakby sie ze mnie sypalo ;/ macie jakis sprawdzony , ale naprawde sprawdzony sposob zeby soie pozbyc tego gowna? ;]

Gość fiiifka
Czytałam sporo dobrego i trochę złego na temat GREPOSEPTU ale moje brodawki wyleczył.Miałam ich dosyć dużo na lewym policzku. Pani dermatolog przepisała mi preparat antytrądzikowy.Skóra łuszczyła mi sie po nim niemiłosiernie, wstyd było wyjść z domu. A leczenie miało trwać pół roku...;/ Niemiła wizja. Przeczytałam na jednym z forów o Greposepcie.Po niespełna dwóch tygodniach stosowania zaczęły zanikać. Używałam pięć kropelek na płatek kosmetyczny i przecierałam nim każdego wieczora miejsce z brodawkami.Już 3 tydzień i jest BARDZO duża poprawa skóry.Polecam.

Gość gz
Witam.Słuchajcie mam juz dość długiii czas brodawke na ustach(dolna warga) miałam już kilka razy mrozone i nic to niedało:(.stosowałam również róznych maści itp....brodawka nadal sie utrzymuje prosze powiedzcie jak sie tego cholerstwa pozbyć z tak delikatnego miejsca? Gdzie się z tym udać znacie może dobrego dermatologa w krakowie..Dziękuje za pomoc pozdrawiam

Dziewczyny a ja mam taką dziwną brodawkę nad powieką (tak trochę pod brwiami) -Ma ona kolor brązowy i fakturę jakby "kalafiorA". nie jest to duże, ale nieładne.

Gość ryna89
witam. Mam brodawki płaskie na twarzy od jakiegoś roku. Na początku prawie nie widocznae na brodzie ale dość szybko sie rozsiały na policzek i czoło. ylam z ty u dermatologa,przpisał mi balsam kapucyński...smaruje je tym juz ponad 2 miesiace i nic...niewiem co robić...wie ktos jak to usunąć...?prosze i rady,z gory dzieki i pozdr

Gość ryna89
a co do tego greposeptu...mam w domu citrosept...czy to cos podobnego?

Gość do lilly
taka brodawka wymaga interwencji lekarza, są chiryrgiczne metody na usunięcie, dla bezpieczeństwa wycinek jest badany w kierunku mozliwości zezłośliwienia działaj bo samo nie zniknie a może się powiększyć

Gość lapis z apteki
kurzajka na stopie dobre wymoczenie stopy w mydlinach po wyjęciu stopy kurzajka może być taka kosmata a potem smarować lapisem z apteki (azotan srebra w sztyfcie?) smarujemy kilka razy dziennie, długo, koloryzuje się na czarno, po 1-2 tygodniach znowu moczymy stopę i samo schodzi, bezboleśnie bardzo skuteczne

Gość jaskółcze ziele
inaczej glistnik, to chwast często rosnący na poboczach dróg kwitnie na żółto, a po przełamaniu pokazuje się pomarańczowe mleczko, tym mleczkiem smaruje się kurzajki, skuteczne ale wymaga częstego smarowania przez długi czas zawsze świeżym sokiem, nie uniknie się przebarwienia, ale po kuracji przebarwienie zanika

Gość bacha_ka
Witam, jesli zastanawiacie się nad zabiegiem laserowym -ostrzegam przed wizytą we wspomnianym tutaj Skin Laser Studio... opisane przez Panią przeżycia z brodawką syna to nie przypadek.... Usuwanie brodawek, czy inny zabieg w tym gabinecie to gwarancja nieciekawych doznań i lekceważenia pacjentów w najlepszym przypadku, w najgorszym poparzenie laserem i pogorszenie stany skóry. Pomine szeroki opis moich doświadczeń i wspomne tylko, ze za duże pieniądze nie poświeca sie pacjentowi nawet 15 minut - co tyle umawiane są osoby i w tym czasie ma sie zmiescić konsultacja dermatologiczna, zabieg, albo i dwa... wiec jest zerkniecie na skóre, dwa pytania Pani doktor, najlepiej od razu zabieg w drugim pomieszczeniu a w gabinecie juz sie przyjmuje kolejnego pacjenta... Podejscie (w szczególności dr Lubelskiej) to wpychanie na siłe zabiegu laserem frakcyjnym - odsyłam do cennika:) Więc nie dziwią opłakane skutki podobno profesjonalnego studia...