Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulala251206

Starsze panny mlode

Polecane posty

Gość Ulala251206

Nie jestem już taką młodziutką osóbką , mam już 36 lat i postanowilam w końcu wyjść za mąż . I tu zaczynają się obawy , czy w tym wieku to brać ślub w wielką galą , czy tylko kameralnie w gronie rodzinnym , zaznaczę , że mamy zamiar się pobrać na Boże Narodzenie , lub 30 grudnia , przed samym sylwestrem , no oczywiscie jaką sunkię do tego sobie sprawić . Najważniejsze jest to ,że w tym wieku to już związek jest bardzo dojrzaly i wiemy obydwoje czego od życia chcemy, mamy te same plany i poglądy na życie . Ale ja się boję samego ślubu i całej tej otoczki wokól tego . Może wsród Was też są osoby w moim wieku i z podobnymi problemami

Gość Basia23
Czesc ja jestem mlodsza ale mysle ze w kazdym wieku mozna wziasc slub z wielka pompa.To jest raz w zyciu i kazda panna mloda ma w marzeniach swojwymarzony slub.Wiec postaraj sie zeby Twoj slub byl taki jaki go sobie wymarzylas,tak samo z sukienka.nNie sugieruj sie wiekiem ze np.starsze panie nie moga isc w bialej sukni bo nie wypada tylko w garsonce,to sa bzduty moim zdaniem.Zrob tak jak uwazasz i jak czulabys sie wyjatkowo.Powodzenia.

Powinas sobie zadać sama pytanie-jakie ślubu chcesz,czy chcesz mieć przyjęcie czy weselicho?? stara nie ejsteś więc wszystko wypada :) a jak się przejmujesz ludźmi to niech gadają,w nosie to miej :) .Może dobrym strojem by był jakiś kostium

ja nie wiem o co chodzi!!!!! ślub jest dlawas...... tylko dla was. i wcale nie jestes stara -panną -młodą:) 3mam kciuki!

Gość MiIla...
Dziewczyno czym się przejmujesz, bylam na kilku weselach, gdzie panny mlode były w Twoim wieku i nawet nie pomyślalam, że to może być jakiś nietakt, że one maja tyle lat a robią wesele z pompą i tym wszystkim.. Zreszta teraz to normalne ze coraz starsze osoby wychodza za mąż i ślub po 30 to normalka, niby dlaczego masz rezygnować z wesela i calej tej zabawy. Zrób jak uważasz i jak czujesz, jeśli chcesz mieć pożądne wesele to sobie spraw i nie przejmuj się że ktos może mieć inne zdanie na ten temat. Suknia też oczywiście normalna ślubna!!! Pozdrawiam

Gość Ulala251206
Dzięki dziewczyny za slowa otuchy:) Ja tez myślę o takiej ślubnej sukni ślubnej w stylu "gotyckim" , a nie jakąś napuszoną z falbankami i koronkami. A wesele tylko dla najbliższej rodziny , bo i tak zebralo się nam 60 osób . Tylko wiecie czym się martwie , mianowicie tym , że w święta to będę miała problem z kosmetyczką i fryzjerem Pozdrawiam

Dlatego tez zaklep sobie fryziera i kosmetyczke jak najszybciej.Bo kto pierwszy ten lepszy :)

Gość Ulala251206
Tylko mnie zastanawia czy w święta tj. w pierwszy dzień świąt to fryzjer i kosmetyczka , zgodzą się na zrobienie mi makijazu i fryzury

Gość lady_A
Czesc, jestem od ciebie starsza i tez wychodze za maz :D Zamet mam w glowie straszny, wiele rozterek, ale jeste pewna przynajmniej , ze to naprawde TEN jedyny, ukochany. Boje sie za to przyszlosci, jak nam sie ulozy. Moja suknia nie jest biala, jest skromna i prosta, nie bedzie tez welonu, nie dlatego, ze nie pasuje juz w tym wieku, ale dlatego, ze nigdynie marzylam o przepych w stroju. Nie planuje tez wesela, tylko skromne przyjecie dla rodziny i przyjaciol. Pozdrawiam serdecznie A

Gość Ulala251206
Cieszę się, żenie jestem jedyna ,która wychodzi za mąż wieku dojrzalym. Przyznam się wam , że wcześniej też mialąm propozycje malżeństwa , ale nigdy wcześniej się nie moglam zdecydować , poprostu czekalam na tego jednego i jedynego w swoim rodzaju:) A rozterki dotyczące wesela są duże , bo nie robią nam tego rodzice tylko my sami , więc i z kosztami musimy się liczyć inaczej niż te , którym od począktu do końca wszystko finansują rodzice. Bo jeżeli czlowiek decyduje się na taki krok jakim jest wyjście za mąż, to nie powiniem oglądać się na rodziców , bo jest się już chyba dorosłą osobą jeżeli się chce zakładać rodzinę , więc i kasy od rodziców brać nie wypada

masz rację Ula, mi nigdy nie przeszkadzalo okreslenie \"stara panna\", bo co tu dyskutowac ;) :D Wiesz, mysle, ze mlode dziewczyny maja chyba lepiej decydujac sie na malzenstwo, czesciej patrza przez rozowe okulary, im czlowiek starszy, im wiecej ma przezyc roznego typu za soba, tym wiecej ma rowniez obaw.

Gość Ulala251206
Lady , my poprostu wiemy czeko w życiu szukamy , i wcale to nie jest stan posiadania , czy mój wybranek serca ma takie , czy inne auto , lub co posiadają jego rodzice , dla nas liczy się człowiek , :)

Ula moim zdaniem ślub wypada brać w każdym wieku i wesele robić też. W końcu poprzez ślub mówicie sobie, że już zawsze na zawsze, że kochacie i nie chcecie żyć bez siebie, a kochać wypada w każdym wieku:D A wesele moim zdaniem jest po to, aby najbliżsi mogli się z wami cieszyć waszym szczęściem, a to też wypada zawsze:) Pozdrowienia i powodzenia!

Gość Tamtego Lata
Jasne, że możesz urządzić huczne weselicho:-) Byłam na dwóch weselach 31-latków i było jak na każdym weselu. Wiek przecież nie upoważnia do jakiś wyjątków w tym względzie. Zresztą to Twoja i Lubego uroczystość, a nie ciotek i stryjów. Pierwszy ślub bierzesz raz na całe życie, więc jest to powód do radości. Masz prawo czuć się w tym dniu jak księżniczka, masz prawo w tym dniu cieszyć się swoim szczęściem z bliskimi. Udanej imprezki;) 🖐️

Gość Ulala251206
Ja mam wizją maszego ślubu i wesela , więc ślub ma się odbyć w malym zabytkowym kościele , a wesele odbędzie się w zamku , więc dlatego robimy małe przyjęcie tylko dla najbliższej rodziny , aby koszty byly nie za duże Już na samą mysl tego się cieszę:)

Gość Cahpirinia
Zazdroszcze wam:(, ja mam 29 lat nie mam faceta, i zadnych perspektyw na wyjscie za maz:(. Gratuluje!

Gość ups ups ups

Gość Ulala251206
Cahpirinia masz dopiero 29 lat więc wszystko przed Tobą :) Ja swojego przyszlego męża poznalam rok temu i to przez łącza internetowe:)

Gość masajjka
Cahpirinia, pomyśl ile unikasz kłopotów i problemów, przygotowania do wesla nie zawsze idą jak po maśle. Zresztą nie tylko przygotowania, czasem życie z partnerem to orka na ugorze.

Gość a ja wam poowiemm
a ja myślę, ze po 30-tce to juz chce się ślubu skromniejszego, niekoniecznie z wielką bezowatą suknią ślubną i welonem i bez tego całęgo przepychu...

Jedyne "wypasione" wesele na którym byłam to wesele mojej kuzynki, która miała 34 czy 35 lat w dniu ślubu. Poznali się i mieszkają w USA, tutaj zorganizowali ślub kościelny i wesele dla rodziny. Wesele na zamku, panna młoda w pięknej sukni, pan młody we fraku, limuzyna do ślubu... może z opisu wyglądać na przesadzone, ale było wszystko fajnie zgrane i do tej pory cała rodzina wspomina. Panna młoda piękna, i nawet ciotki- moherki nie powiedziały słowa na temat jej wieku :) Przecież Twoje 36 lat to nawet nie średni wiek! Byłam też na weselu pary koło pięćdziesiątki, małe, rodzinne, ale w naszych rodzinach starsze pokolenie bardziej na imprezach szaleje niż my. Rodzinne nie oznaczało siedzenia przy kotlecie :)

Byłam na weselu, gdzie panna młoda miała 34 lata. Suknia skromna, wszystko stonowane (jak młodzi) i przez to piękne:-) Bardzo mi się podobało. Myśle, że huczność wesela zależy od ludzi - nie każdy ma ochotę obnosić się z białą suknią i welonem, ale są też szczęśliwi, co nie liczą lat... :-)

"a ja wam poowiemm - a ja myślę, ze po 30-tce to juz chce się ślubu skromniejszego, niekoniecznie z wielką bezowatą suknią ślubną i welonem i bez tego całęgo przepychu..." alez dlaczego niby? ja byłam blisko 30, a miałam i welon, i suknię bynajmniej nie a la halka (no, bezą tez ona nie była, faktycznie :) ale jakby mi się bezy podobały to miałabym i bezę). i wesele, jak najbardziej, tez mieliśmy. nawet dwudniowe. moze nie "przepyszne", ale fajne, wesołe i roztańczone...

Gość upsaas
dziewczyno co to za wiek , ja mam 49 i jakbym w tym wieku zamąż wychodziła to też z pompą :) a co :) kto by mi zabronił:) jeżeli będziemy całe życie zastanawiać się co ludzie powiedzą to nigdy nie będziemy szczęśliwi , a ja tobie życzę pięknego ślubu , wspaniałej zabawy i szczęśliwego pożycia malżeńskiego 🌼

Gość a autorka juz od lat
jest mężatką :-) ktoś wygrzebał wątek z 2006 roku :-)))

Gość ciekawe jak jej się żyje

Gość Milaszka
Pasiada juz gromadke dzieci na pewno...