Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokaina

stracone pokolenie 75...

Polecane posty

Gość kokaina

pokolenie tych co dorastali juz nie w komunistycznym państwie ale jesczze nie demokratycznym.. pokolenie straceńców, zyciowych łamag, ofiar systemu i państwa, którzy własnie kończa młodśc z zerem na koncie i poczuciem niepewności..

Gość taaaaaaaaaa
lepsze pokolenie kapitalistycznego syfu, jedzace w McDonaldzie, czytajace Cosmo, niewiedzace kim byl Dostojewski...co ja mowie- nie wiedza kim byl WItkiewicz a co dopiero mowic o zagranicznych pisarzach...

Gość taaaaaaaaaaa
A '78 to czemu :O

Gość taaaaaaaaaaa
a no tak :O Zapomnailam o JP2, masz racje Kseniu ;)

Gość kokaina
spytajcie kogos z 75: nikomu sie nmie powiodło.. to szara strefa.. pokolenie straceńców..

Gość taaaaaaaaaaa
to w czym Wam sie tak nie powiodlo :O?

Gość Tez mam 31 lat

Gość piesludwiki
Czy 75 to inaczej rocznik 1975 ? Jeśli tak, to przesadzasz. Ja mogę uznać, że mi się w życiu powiodło. Przynajmniej finansowo towarzysko i 'naukowo'. Zresztą co to za określenie 'już nie komunistyczne a jeszcze nie demokratyczne państwo' ? Państwo jest takie jak mentalność jego obywateli. Zresztą dobre interesy można robić w każdych czasach, niezależnie od ustroju i nastawienia innych obywateli.

Gość taaaaaaaaaaa
Kseniu, moj chloapk jest z pokolenia '78 i nie jest ani starcencem ani degeneratem :P ale nie jest katolikiem wiec to moze dlatego:P

Gość mąka ziemniaczana
Nie katolik i nie degenerat ? To jakiś fenomen :P .

Gość kokaina
jestem pokolenie 75.. pamietam kolejki za kawa i kartki na mieso.. i pamietam jak grzyby po deszczu zaczeły wyratsac kolorowe sklepy do kótrych wchodzilo sie z nieufnoiscia i niedowierzaniem.. jestesmy jak oszukane dzieci, zmamione, jescze jedna noga tam , a druga tu.. w rozkroku nad dwiema epokami w tym kraju.. i tylko płacz..

Wypraszam sobie. Jestem 75 i uważam że dorastałam w super czasach. Miałam darmowe kolonie, rodzice wczasy, darmowe podręczniki w szkole, dofinansowane obiady w stołówce. Na moich lekcjach dzieci nie mdlały z głodu. Nie było rewii mody w szkole i żadne dziecko nie czuło się gorsze. Skończyłam bezpłatne studia i nie wydałam grosza na podręczniki, bo wszystko było dostępne w bibliotece. Mój tata był marynarzem i zwiedziłam prawie cały świat - a to pisze po to, żeby znowu jakiś dureń nie napisał, ze w naszych czasach ( tych postkomunistycznych niby że... ) nie można było dostać paszportu, albo był jakiś problem z wyjazdem za granicę. Po studiach bez problemu dostałam świetną pracę i do cholery jasnej, nie czuję się straceńcem. Może ty się kokaina po prostu obracasz w złym towarzystwie :) Spójrz prawdzie w oczy. Twój nick jest znamienny?

Gość taaaaaaaaaaa
Moj jest cudny :P a ze swiniami ma tylko tyle wspolnego, ze zdarza mu sie jesc szynke :P Kokaina Ja tez pamietam t kolejki i to wszystko a jestem z pokolenia stanu wojenngo :O My tez jestesmy przegrani 😭 ?

Gość leśna
Nie uważam żebyśmy byli straceni,ja też z 75,jakoś sobie radze w życiu i napewno nie jestem nieudacznicą,a tamte stray czasy były fajne teraz jednak jest trudniej.

Gość rocznik 78-
oj kokaina...kazdy sobie sam organizuje zycie, a co z tymi z 77? a 76? zupelnie niedorzeczna wyliczanka...nic nie ma tu ze soba zwiazku spojnosci...chce cie zrozumiec, chyba jestes zgorzkniala, pewnie skupiasz sie na tym co ci nie wyszlo, taka juz natura Polaka, nikt nigdy nie wspomni o tych malych osiagnieciach...ciesz sie, ze nie jestes pokoleniem powojennym, nie sadzisz?

Gość kokaina toż to z Ciebie
straszna pierdoła :D

Gość ksenofaryno a ty który rocznik
jesteś?

Gość no który

Gość może tak
to, że pamiętamy "tamte" czasy, że obserwowaliśmy zmiany (dla jednych pozytywne, dla drugich nie), to jest raczej na korzyść - mamy porównanie i będziemy mieli co opowiadać wnukom:P