Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za gabagibabazu

MISKI Z WODĄ !

Polecane posty

Gość za gabagibabazu

"Od paru dni utrzymuje się wysoka temperatura. Niektórzy własciciele prowadzą dzielnie swoje pieski, choć te mają wywalone języki i oczy na wierzch z pragnienia i w d...e mają dalsze katusze. Stąd apel do właścieli i handlowców, aby przed swoimi sklepami, kioskami (szczególnie zoologicznymi!) wystawili najprostszą miskę z wodą dla udręczonych zwierzaków. Miły, sympatyczny, (cywilizowany)i prosty gest i bardzo potrzebny. Zoo zaspokoi pragnienie a właściciel będzie wdzięczny i coś może kupi ;) Sprawa normalna w innych miastach, no może tam... urbanizacja nie była na taką skalę i chamów oczywiście coś tak "nienormalnego" - nie proszę."

Gość pannawdowa
POPIERAM chociaż to właściciel psiaka powinien myśleć. Ja myślę, jak by jemu zaszkodzić. Nauka przez doświadczenie!

Gość mojego obchodzi
o, bardzo słuszna inicjatywa!

Gość świetny pomysl
miło widzieć kogoś normalnego na kafe :)

Też uważam, ze to byłaby dobra akcja.... U mnie w miescie niby trwa akcja sprzatanie po swoim psie.....też ją popieram, ale niestety większość właścicieli psów to lenie i wielcy państwo.... i potem muszę omijać te gówna :O

Gość Indigo
A bedzie to takze dobry pomysl dla bezdomnych zwierzat psow i kotow. Bo jestem ciekawa co oni pija w takie upaly. :( przeciez nawet malych kaluz sie nie znajdzie bo wszystko schnie w mig przy takich temp. jakie sa A ja jesli ide na spacer to zabieram oczywiscie wode dla siebie albo kupue gdzies wsklepie a takze dziele sie ze swoim psem tylko ze jemu dodatkowo trzeba zabrac moze nie miske ale tak by mogl bidulka jezyk zamoczyc taki pojemnik od serka :) ale zeby bylo ladniej mozna sprawic psu miske dla kota.sa male wiec podreczne

Gość Indigo
to bardzo dobrze ze sa jesze dobrzy ludzie i pamietaja o swoich mniejszych braciach :) gratuluje twojemuu osiedlu ;) nie kazdego stac na taki gest

Gość hooooooooooop

Gość hooooooooooop

Gość gengen
ja moją suńke zabieram kilka razy dziennie na rybaczówkę i tam się chlupie do woli:) biedne zwierzaki męczą sie w tych upałach:(

W takie upały ważniejsze jest wystawienie miseczki z woda niż z sucha karmą :) To wie każdy, kto dokarmia okoliczne kociaki ;)

Gość moje bezdomne kociaki
na szczęście mieszkają koło rzeczki:)

Gość bat-girl
tak 3mac :)

Gość góra

Gość przypominacz

Gość przypominacz

my też wystawiamy za blokiem miskę z wodą dla bezdomnych spragnionych kociaczków :):):) szkoda, że nie wszyscy to szanują... kiedyś pod blokiem porządki robiła sprzątaczka i miskę też sprzątnęła :O:O

Friend ja kupiłam moim kociakom pod blokiem miseczki i ktos je ukradł :O teraz wystawiam wode i jedzonko w opakowaniach po jogurtach i tez codziennie ktoś to wyrzuca (bo chyba juz nie kradnie??). Ludzka bezmyslność nie ma granic :(

Gość ciekawskaaaaaa
osobiście nie chciałabym aby moja sunia piła z miski z której piły inne psy, ponieważ to moze byc droga do przenoszenia chorób, wiec najlepiej aby w miare możliwosci kazdy dbał o swojego psa, ale dla tych bezdomnych logiczne, ze nawet taka zbiorowa miska pomoże, wiec to dobry pomysł, o ile nie na każdym rogu ;)

Gość bardzo dobra mysl

Gość taka ja
Pies nie wjedzie do sklepu i nie kupi sobie wody:( My musimy interweniować. Wielokrotnie widziałam na ulicy bezdomne psiaki z językami na wierzchu, zazwyczaj staram się dać pić takim zwierzakom, ale muszę przyznać, że czasem łzy zbierają mi się w oczach jak pomyślę, że taki zwierzak nie może się nawet napić:( Ostatnio byłam mile zaskoczona, stałamna przystanku. Jedna pani kupiła wodę w kiosku wlała sobie na rękę i tak dawała pić pieskowi:) Są jeszcze dobrzy ludzie na tym swiecie❤️