Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam pomóżcie

jak rozpoznaćże ma sięowsiki??? Pomocy, jestem załamana

Polecane posty

Gość błagam pomóżcie

podejrzewam u siebie owsiki, swędzenie w okolicy odbytu i takie zaczerwienienie lekkie doprowadzająmnie jużdo szału, a ja cały czas myślałam że to od stanu zapalnego pochwy , czy owsiki widaćgołym okiem w kale?? Jak to wygląda??? Pomóżcie błagam. Czy w wieku 22lat można miećw ogóle owsiki???

Gość zobacz w
kupie czy są robaki

Gość błagam pomóżcie
ale jak to ma wyglądać niby w tym kale... nigdzie na internecie nie ma zdjęcia ani nic takiego. Ja jestem przerażona :( Dzięki Greta B

Gość jak się załatwisz
to obejrzyj dokładnie co tam jest. To takie drobne wijące się białe robaczki. Wielkosci 2-3 mm

Gość a może to hemoroidy
a nie owsiki?

Gość retyyyy
Każdy kto ma z Tobą kontakt, może się zarazić (o ile to w ogóle są owsiki, bo przyczyn świądu odbytu może być naprawdę wiele).

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
widac je tez przy odbycie - szczegolnie wieczorem sa dostrzegalne golkym okiem (2-3 mm)

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość Vermox -
Mozesz kupic i zażyc. Nie jest to lek szkodliwy.

Gość PYRANTELUM też można wziąść

Gość pompa
widać je przy odbycie , najwiecej ich wychodzi wieczorem i w nocy wtedy najlepiej obejrzec sobie w lusterku odbyt

Gość pompa
białe robaczki

Gość Vermox -
owsiki uaktywniaja sie gdy ciało jest rozgrzane, dlatego najczesciej swędzi w no9cy pod kołdra.

Gość szkoda że dziś piątek
bo dopiero w poniedziałek odniosę kał do badania, ale zauważyłam w kale takie beżowe maleńkie twory wyglądające jak ziarenka lnu... Czy to ma tak wyglądać?? Zdaje mi sięże To chyba to :( :( :( DziękujęWam bardzo za odpowiedzi, no niestety 3eba bedzie przeleczyćsiebie i pewnie i domowników, kota chyba wyrzucę z domu (czytałam że roznoszą różne dziadostwa), żartuje. Noi pełna dezynfekcja wszystkiego !!!

Gość To nie kot
Owica jest tzw choroba brudnych rak

Gość To nie kot
Trzeba po praniu prasowac także bielizne osobista. Leczenie owsicy nie jest ani kosztowne ani skomplikowane.

Gość To nie kot
A czy nie jadłaś truskawek ? (może te beżowe ziarenka to są ich pesteczki)

Gość czosnek jest niezawodny
"Dieta : **ograniczenie cukru **duzo swiezych owocow, warzyw,salatek **czosnek, cebula, swieza marchewka, pestki dyni Higiena nalezy myc dokladnie rece i szorowac paznokcie Terapia kazdej nocy umiescic w odbycie zabek czosnku ew wycisnac sok, dodac do wazeliny i smarowac okolice odbytu-co wieczor przed snem przez 2 t"

Gość lek med
czesto przyczyną jestuczulenie na płyny do hig jeśli pachną lub mydła (dove!!!) lub inne kosmetyki.Spróbuj myć się mydłem dziecięcym.

Gość serio
fuj napewno masz 22 lata? Owsiki maja nawet małe dzieci . A ona sie dziwi czy w wieku 22 lat moze juz miec. I ze na internecie nie ma zdjecia owsika w kale. Ej a moze masz 12 lat co ?!

Gość lek med
raczej chodzi o to czy w tym wielku mozena je JESZCZE mieć-faktycznei to przypadłośc przede wszystkiem dzieci,ale spoko przy zachowaniu higieny i nie przenoszeniu ewentualnych jaj z okolic odbytu do jamy ustnej (niemycie rąk) powinny sie same wyleczyć chciałam powiedzieć zlikwidować .

Gość szaszela
Ja cierpie z powodu hemoroidów i swędzenie jest główną przyczyną mojej udręki. Owsiki bardzo łatwo rozpoznać: białe robaczki, aktywne szczególnie nocą. Jeśli jeszcze do tej pory ich nie zauważyłaś w okolicy odbytu czy też w kale to wg mnie Twoim problemem są hemoroidy. Ale najlepiej się przebadać i wszystko będzie jasne.

Gość ABCDEFGHIJKL
moze to byc rowniez szczelina odbytu,uzyj kilka razy krem SUDOKREM,to pomoze zatrzyma swedzenie istan zapalny

Gość Angie 22
Kurcze, ja teżu siebie podejrzewam owsiki... mam 21 lat i teżmi sięzdaje że jestem za stara na to no ale coż... A czy moze ktośnapisaćjak to wygląda dokładnie??I czy to sięrusza?? Czy to jest okrągłe, podłużne, jaki to ma kształt???

Gość są podłużne

Gość sa to
jak ktos juz napisa l2-3 mm jakby niteczki, biale, ruszajace sie (wijace)

Gość nie bede
nie bede obijac w bawelne poprostu jesli swedzi Cie tylek wieczorami i w nocy - bo wtedy organizm nie walczy z tym wszytskim dobrze jak podczas dnia- i w kale masz takie podluzne biale 2-3 cm. robaczki tzn. ze masz owsiki i jak najszybciej powinnas sie udac do lekarza.

Gość ej laski ale jak to nitkowate
takie niteczki, cieniutkie??? Ja u siebie cośtakiego zauważyłam ,kto to miał niech sięwpowie pliss, czy to sięrusza w tym kale, bo u mnie te niteczki nieruchome chyba... I grube to??? Oszaleję, jestem wystrachana :(

Gość Poooli
Jakieś kilka dni temu swędział mnie odbyt i poszłam sie załatwić i w kale znalazłam jednego owsika...Tego samego dnia wzięłam jedną dawkę pyrantelum i od tej pory mam spokój tylko się zastanawiam czy zdążył mi złożyć jaja??I ile teraz te jaja będą w moim organiżmie??Jeśli nie swędzi mnie juz odbyt to może nie brać tej drugiej dawki i nie obciążać zbytnio wątroby???

Gość pytanisko
a pyrantelum to jest na recepte czy nie?