Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niezastąpiona

WRZODY ŻOŁĄDKA-co może pomóc?

Polecane posty

Witam! Mnie osobiście ten problem nie dotyczy ale bliską mi osobę. Chciałabym jej pomóc dlatego mam pytania do Was: Jakimi metodami się leczycie? Czy wiecie może czego powinno się unikać a co stosować? Czy są jakieś naturalne i skuteczne sposoby? Ja słyszałam o lnie i soku z kapusty.. POMÓŻCIE..

Kochana, wrzody na zołądku to poważna przypadłość i jak chcesz pomóc - to idź z ta osoba do lekarza i to jak najszybciej, gdyż nie leczone lub źle leczone prowadzą do perforacji , a to już jest bezpośrednie zagrożenie życia. Lekarz nie tylko zaleci leczenie, ale ustawi dietę i pewno poda antybiotyk na Helikobakter Pylori - baktreię odpowiedzialną za wrzody żołądka/

Witaj :) Ale ta osoba już była u lekarza :( Zbagatelizował sprawę. Kazał tylko brać ranigast :o Nie wiem nawet jakie to jest stadium :( Tak to u nas jest... brak słów :o

sa domowe metody..ale i medyczne-pic sienie.. jak sie ugotuje to takie gluty powstaja i trzeba to pic kilka razy dziennnie..moj ojczym mial wrzody..wyleczyl ise samym sieniem

Dzięki groosia :) Ostatnio kupuję to w aptece na kilogramy :) Tzn siemie. Cieszę się, że jest przykład, że to faktycznie pomaga :) Moja babcia mówi, że jej też to pomogło...

Gość iskaa
a wogole to skad wiesz ze to sa wrzody miala ta osoba robiona gastroskopie ?? jezeli nie to radze zrobic te badanie wrzaz z pobraniem wycinka na helicobacter pylori ktora jest winna wrzodom zoladka w 80% przypadkow a prawie w 100% wrzodom dwunastnicy ! moj ojciec sie meczyl przez prawie 20 lat z wrzodami i od kiedy dostal antybiotyki na ta cholerna bakterie problem znikl jak reka odjoł wiec po co sie meczyc tak dlugo jak on skoro mozna soie z nich wyleczyc !! domowe sposoby pomagaj owszem ale nie likwiduja przyczyny wez pod uwage fakt ze z takiego wrzoda czyli ubytku w tkance zoladka moze sie zrobic rak , wrzod moze peknac a to zagarza zyciu !!