Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słonecznik1978

Teraz o przesądach

Polecane posty

Że wierzymy w duchy to juz wiemy, a jak jest z przesądami, złymi energiami? Ja mam osobiście 3 przypadki w moim otoczeniu dotyczące wpływu przedmiotów na życie. 1/ Drewniana maska przywieziona z Afryki przynosiła wszystkim jego posiadaczom pecha. Kolega ją przywiózł z kontraktu i stracił pracę, zaczęły sie kłopoty ze zdrowiem jego i jednego z dzieci, po pewnym czasie (ponad rok) chciał ją wyrzucić, bo zaczął jakoś kojarzyć, że może tu tkwić problem, ale nie wyrzucił, bo wzięła ją koleżanka (on z ciekawości nie protestował), niedługo po tym znalazł pracę około 3-krotnie lepiej płatną, zdrowie wróciło do normy Koleżance zaczęły się kłopoty z mężem obecnie są prawie rozwiedzieni, chciała też ją wyzucić, ale dała sąsiadowi, bo myślał, że na niej zarobi, tzn. sprzeda, w ub. tygodniu dowiedziałam się, że nie żyje. Nie wiem, co dalej z maską 2/ Krótsza historia kolegi z pracy - obraz przedstawiający zgliszcza, martwą naturę, ogólnie brzydki, też im się źle działo, żona interesująca się trochę tematami innymi, typu parapsychologia, ezoteryka upatrywała w nim przyczyn złego, ale to był prezent, wkońcu jednak postanowiła go wyrzucić i również mu się polepszyło - tu głównie finansowo 3/ Słonik - prezent na nowe mieszkanie przynoszący szczęscie, trąbą do góry, tyłkiem do drzwi, przy sprzątaniu uległa stłuczeniu 1 noga, w pracy zaczęły sie kłopoty finansowe, jakoś było, ale \"ciągle coś\" wyrzucony po roku, wprawdzie zdecydowałam się na to dopiero tydzień temu, po usłyszeniu historii z maską, jakoś tak mnie tknęło i powiem Wam, że to niesamowite, ale pojawiło się światełko w tunelu i jestem naprawdę skłonna uwierzyć, że chyba jednak coś w tym wszystkim jest. Macie jakieś własne doświadczenia?

Gość foczka67
masz racje cos w tym jest! mysle ze uwazac trzeba zwlaszcza na prezenty, czasem zdarza sie ze ktos chce dla nas zle i daje nam cos naladowanego zla energia! i wtedy sie zaczyna:( niestety nie znam zadnych przykladow ale wierze w to co piszesz:)

Gość pikusia
up bo ciekawe

Gość DDDD
Bardzo ciekawy tamacik ale niestety nie znam takich przypadków! Piszcie!

Gość żle urodzona
13 piątek i jak to ma sie do przesadów? przegrałam swoje zycie, inni tez przy mnie przegrywają:P nie wchodzcie juz na ten topik bo jeszcze i wam przyniose pecha:P

Gość do autorki topiku
zapraszam na topik "Duch" w dziale Zdrowie i uroda :)

Gość ciemnogród