Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona Z

PROBLEMY Z MĘŻEM

Polecane posty

Gość żona Z
slucham wszystkiego co domnie mówi, staram sie pomóc w problemachna tyle na ile potrafię a on nawet nie powie dziekuje... zmywam po nim piore a on uważa zę to tylko i wylacznie mój obowiazek i nic kompletnie nie robi. przedpokoj remontuje juz od swiat Bożego Narodzenia...

Gość inna żonka
a masz swoją "przestrzeń"? tzn potrafisz powiedzieć np "dziś kochanie nie będzie obiadu bo wychodzę do przyjaciółki"

Gość inna żonka
co do obowiązków domowych.... faceci mają tendencję do ignorowania ich wartości.... proponuję podział... u nas na początku związku bardzo pomógł.... teraz nie jest konieczny, bo naturalnie nam wychodzi.... ale na początku ustaliliśmy, za co kto odpowiada i co robimy na zmianę.... i ja tego pilnowałam....

no wlasnie..podzial obowiazkow...facet moze stwierdzilz,e taka idelana jestes we wszystkim,ze przytulic etz sie sama potrafisz;/ ps.faceci to straszni balaganiarze;/

Gość żona Z
próbowalam ale on nigdy tego nie przestrzegal i mam jeszcze taki problem ze mieszkamy z jego babcią która zasze trzyma jego strone i ma strasznie staroświeckie poglądy ze to kobieta powinna wszystko robić

Gość inna żonka
mój też nie przestrzegał.... moja metoda - nie robiłam tego za niego.... a na początku mieszkaliśmy z teściami więc wiem co to znaczy, teściowa patrzyła na mnie krzywo.... ale stwierdziłam, że nasze życie jest ważniejsze.... żeby było szczęśliwe oboje musimy dobrze czuć się w związku.... powiem jedno warto nad związkiem pracować i walczyć o swoje.

Gość żona Z
do inna żonka tylko jak on czegos strasznie dlugo nie robi a ja też tego nie zrobie bo to nalezalo do niego to wkońcu babcia to zrobi i glupio oczywiscie mi zacznie dogadywać i tak czy tak wychodzi na to ze on tego nie zrobil

Gość inna żonka
słuchaj, mnie tak teściowa dogadywała.... moja odpowiedź była zawsze jedna: to był obowiązek twojego syna, z nim rozmawiaj..... trzeba być twardym- albo zawsze będziesz nieszczęśliwa.

Gość żona Z
dzieki inna żonka ide wprowadzić w zycie nowe zasady trza być twardym ni mietkim

Gość inna żonka
no problem my już 7 lat "walczymy" ;) miłość to niesamowita przygoda....dodaje smaczku życiu.... tylko strasznie krucha.... cały czas trzeba trzymać rękę na pulsie, żeby coś się nie zepsuło....

Gość inna żonka
aaaaaaaaaa uprzedzę jeszcze jedną odpowiedż.... babci.... moja teściowa mówiła " ala ja to robię całe życie i nie narzekam".... to ja jej na to " ale my ustaliliśmy inaczej w naszym związku i zrobienie tej rzeczy należało do twojego syna, więc z nim rozmawiaj" i tak w kółko jak mantrą ;) i w końcu załapało.

ech...widzisz..cuda sie zarzaja..Inna Zonka nie ma juz porblemow.. poslcuhaj sie ... przede wszystkim stanowczosc.....a jak chcesz osiaganc cele to powinnas byc jeszcz epewna swoich zamierzen.

Gość inna żonka
ehhhhhhhhhhhh my ciągle mamy jakieś problemy.... jakbyśmy ich nie mieli, to byłby problem....to by znaczyło, że przestaje nam zależeć.... nad związkiem cały czas trzeba pracować.... takie moje zdanie.... najważniejsze, żeby się w sobie nie zamykać, tylko cały czas się KOMUNIKOWAĆ....