Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angelika80

Mozna dodac swieze oweoce?

Polecane posty

Gość Angelika80

czy mozna dac kaszke ze swiezymi owocami np. truskawkami dla dziecka prawie rocznego?

Gość Tak można
ale nie za duzo jak na pierwszy raz

Gość Angelika80
wiec tak mnniej wiecej z 3 truskawki pokrojone moga byc? nieche jej zaszkodzic. zeby jakiejs alergi pokarmowej niedostala. Bo banana juz wkrajalam do kaszki i nic jej niebylo.

Gość banany praktycznie nie
uczulają ale truskawki BAAARDZO!!!

Gość tak se pisze
dokładnie tak, z truskawkami trzeba być bardzo ostrożnym! a czy dziecko jada kaszki z truskawkami i nie ma problemów? ja bym radziła poczekać z tymi owocami

Gość MAGDALLENKA
moja córka w wieku 9 miesięcy jadła wszystko, bez ograniczeń, ogórkową, pomidorową, owoce, mięso, oczywiście gotowane nie smażone jak Ty żywisz to dziecko , skoro mając rok prawie się zastanawiasz nad podaniem owoców surowych?

Gość tak se pisze
Magdallenka, niektóre, zaznaczam NIEKTÓRE, produkty wprowadza się stopniowo i dopiero gdy dziecko podrośnie dotyczy to właśnie między innymi truskawek

Gość Angelika80
Bo w sumie moja mala nie ma zbyt wielkiego apetytu.Ale np. kaszki z bananem jej smakowaly.Lubi owszem zupki dla bobasow. Ugotowalam kurczaka i chcialam zeby troche skubnela.to tylko sie skrzywila. :( wiec niewiem co jej podawc.bo niedosc ze ona jest wybredna to jeszcze trzeba uwazac na rozne zagrozenia typu alergie, nietolerancja pokarmowa itp Magdalenka to twoja jest w wieku mojej wiec ty wsszystko jej juz podajesz ? I Boje sie ze moze jej brakowac witamin. bo mam malo urozmaicona diete przez jej apetyt i przez moja niewidze. bo widze ze tu mamy podaja znacznie wiecej niz ja.

Gość MAGDALLENKA
tak moja je wszystko i zero problemów, tylko kaszy nie lubi, ale za to budyń , serki, i inne mleczne potrawy je

Gość Angelika80
Dalam jej kaszke z truskawkami. :) ateraz spi zobaczymy. Nie chce by miala jakies biegunki albo zeby ja brzuszek rozbolal. A najlepiej jej smakuja kaszki malinowe :)

Gość paranojaaaa
i troszke by za mgle nie bylo dodac soli i pieprzu a nawet suszonym czosntkiem posypac.

wiesz, moja siostra ma 8 mies. synka i on wcina truskawki na surowo z cukrem i nic mu nie jest. :) tylko one sa z dzialki od zaprzyjaznionej babki, siostra kupuje je na zapas i mrozi, bo ostatnio jak kupowala na ulicy to sprzedawczyni zapytala, czy maly je bedzie jadl i zasugerowala, ze moze lepiej nie. A niedawno byl w tv rano program o zywieniu dzieci i tam bylo cos o truskawkach - ze to mit ze one tak bardzo uczulaja, o wiele wiecej alergenow maja zwykle polskie jablka - tylko ze one podczas przetwarzania zostaja unieszkodliwione i dlatego podaje sie dzieciom jablka gotowane albo jako skladnik kaszek itp a nie surowe.

Gość rumiany Boluś
sie bedziecie mamuski wysilac. a kiedy paznokcie pomalowac i wypilowac. a dac dziecku danone , chipsy i cole do popicia .

Gość Jadzka Senyszyn
u mnie we wiosce to nikt sie nie obcyndalal tylko jak w pole szedly to dzieciom wino domowe z jablek dawali aby spalo i nie marudzilo caly dzien.

Gość Jadzka Senyszyn
i przez to mam glos taki jak zaba przepity.