Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotyyy

zrogowaciala skora piet

Polecane posty

Gość dorotyyy

czesc! czy znacie jakies sposoby na pozbycie sie twardej, zrogowacialej skory na pietach?smarowalam jush kremami, uzywalam pumexu, ale nie daje to wiekszych efektow. dodatkowo jeszcze uslyszalam, ze pumex pogarsza jeszcze sytuacje. jest jush lato a tu wstyd ubrac jakies sandalki czy klapki.:((

Ja mam to samo, ale na \"poduszkach\" pod stoapmi :/walaciwie tylko pod duzym palcem :(

Gość wiesz..
wydaje mi sie ze pumeks jest dobrym roziwazaniem tylko trzeba to robic codziennie i po krotkim czasie stopki robia sie mieciutkie na noc mozna smarowac obficie kremem i zakladac skarpeki-rano stopy sa delikatne i miekkie ale to trezba robic systematycznie a nawet codziennie

Gość niebieskoookaa22
ja też zkaładam skarpetki na noc czasami... tlyko tak się zastanawiam... jak zamieszkam ze "swoim" to żegnajcie skarpetki:P toż już se nigdy nei zrobię maseczki... chyba...

Ja robilam pumeksem pare razy i teraz mam jeszcze twardsza skore na pietach.

nie uzywac pumeksu skora narasta jeszczer szybciej, smarowac kremem witaminowym za 2,50 zł. mozna kupic w aptece. Nakladac spora warstwe tego kremu moga byc na noc skarpetki w pierwszym okresie. Po roku jak przestalam uzywac pumeksu jest ok. teraz tylko smaruje kremem czasem olejem kokosowym. krem z wit. A przeciwdziala rogowaceniu naskorka.

Gość **** Jolka
ja też mam z tym problem - testuje teraz olejek tymiankowy bo podejrzewam że te problemy to może jakis grzyb - mąż tez ma takie twarde pięty i w dodatku nogi sie nam poca - jak pomoże odezwę się

Gość troche to dziwne
ale odkad zaczełam brać cidrex (ocet jabłkowy)to pięty zrobiły mi się gładziutkie i znikł mi też odcisk którymiałam pod spodem a biore tylko jedną tabl.dziennie

Gość Chikita
polecam masc witaminowa w aptece:)

Gość kosmeticzka
najlepszym, starym i sprawdzonym sposobem jest poczciwy LINOMAG. należy smarować, jak najczęściej w miare możliwości i grubą warstwę na noc pod skarpetę - efekt gwarantowany. polecam też pójść chociaż raz do kosmetyczki, która zetnie ten paskudny naskórek, a potem w domciu już regularnie, delikatnie przecierać tarką do stóp.