Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Toskania

Historia mojej kumpeli..

Polecane posty

Gość Toskania

Właśnie jestem po rozmowie z kumpelą, i jestem w szoku , kurcze szok to mało powiedziane. Moja kumpela od wielu lat leczy się ginekolologicznie, ma problemy z hormonami. Dlatego prowadzący ją lekarz wysłał ją do szpitala na pełne badania pd kątem hormonów, ponieważ jej gospodarka hormonalna jest tak rozlegulowana ,że stwierdził iż tam zrobią jej komplet badań potrzebnych do dalszej diagnostyki. Opowiadałam mi ta kumpela jak mili są lekarze w takim szpitalu i jak z troską podchodzą do każdego pacjenta. Szkoda że nie wpadłam na pomysł aby dać jej dyktafon , aby nagrała tych lekarzy , to możnaby było potem coś z tym zrobić. Żaden lekarz nie przebadał ją ginekologicznie, choć miała mieć zrobione takie badanie, lekarze byli nieuprzejmi , np lekarz prowadzący kazał mojej kumpeli napic się 1,5 litra wody aby zrobiono jej usg ,a kiedy ona poszła na to badanie to pani doktor wmawiała jej , że ma pusty pęcherz i badanie się nie odbędzie, pielęgniarki wyjaśniły mojej kumpeli że , pani doktor poprostu nie chiało się zrobić tego badania. W dzień wypisu moja kumpela poszła do prowadzącego ją lekarza zapytac się co ma dalej robić bo okazało się , żę wykryli u niej dwa torbiele wielkości 4,5 cm , a on zapytał sie jej co od niego oczekuje, czego od niego chce? I czy robi coś w tym kierunku aby leczyć się ??? Jakis porąbany lekarz, no chyba nie przyszła se tak poleżeć do szpitala bo nie miała co w domu robić. Zrobili jej komplet badań i na siłę wypisali ją ze szpitala i kazali iść do przychodni , w której sie leczy. Poszła tam dziś bo bardzo się źle czuła ,ale jej lekarz dzis nie przyjmował, więc poszła do innego bojąc się aby te torbiele nie popękały bo już raz przez to przechodziła kilka lat wstecz,a ten lekarz odp jej nie badając ,że on nie wie czy one pękną czy nie, bo niby skąd on ma to wiedzieć.A przecież od tego się nie umiera. Więc kumpela zapytała się co ma dalej robić, i czy dostanie miesiączke i jak ma rozpoznać czy to będzie miesiączka czy krwawienie z pęknietego torbiela, a lekarz od tak zapytał się jej czy tak trudno rozpoznać miesiączkę , przecież da sie ją odróżnić od innego rodzaju krwawienia. Normalnie pojebany lekarz(sorki), ale nie wiem co się z tymi lekarzami dzieje ostanio, strajkują bo mało kasy zarabiają a leczyć nie leczą. Paranoja istna paranoja, normalnie tylko opisać tę całą sytuację do gazety albo do tvn-u. To przerażąjące idziesz do lekarza bo jesteś chora , czujesz się źle a on ci wmawia że tobie się tylko tak wydaje i wszytko jest ok. Ptem już jest zapóźno na jakiekolwiek leczenie. Moja kumpela jest załamana i nie wie co ma robić dalej, wizytę ma dopiero we wtorek , a do tego czasu chyba osiwieje .

Gość oj oj ojka
No doktorki to podwyżek chcą, a tak w ogóle jak jakiś zdechlak śmie im gitarę zawracać, o właśnie kumpela miała podwyżkę dla doktorka, bo jak nie to nic dziwnego, że ma kłopot.

Gość Andelajda. s
W dzisiejszych czasach jak sie jest chorym to trzeba mieć kasę, inaczej możesz sobie miejsce na cmentarzu wykupić i modlic sie aby twoje cierpienie się skróciło. Brutalna prawda ,ale najszczersza.

Gość wprowadzić
kasy fiskalne w prywatnych gabinetach lek. będzie z tego niezła kasa na podwyżki dla nich:P kto jest za?

hm no paranoja. ale powiem Ci że z USG to mysle że racja to była akurat. BO naprawde potrzebne są nieziemskie ilości wody w organiźmie aby wyszło.

Gość Toskania
ale ona miała pełen pęcherz nie wyprózniała się przez całą noc i wszytsko ja bolało tam w środku , a pielęgniarki poprostu stwierdziły że pani doktor nie chciało sie robic tego badania, ale nie będą sie przecież z nia kłóciły to ich słowa.

Gość Lekarze to świnie

ja też mam torbiele na jajnikach ale ich nie lecze bo żaden lekarz mi tego nie zlecił , straszą mnie tylko że mogę nigdy nie zajść w ciążę! też nie wiem do kogo mam się zwrucić o pomoc gdyż chodze do 2 lekarzy prywatnie a i tak nie jestem zadowolona!

Gość Wanilia 1981.01.01
Witam ,miałam tez torbiele i gdybym nie zaszła w ciaze to wogóle bym nie wiedziała ze je mam.W trakcje ciazy same zanikły ,wiec to ze ma sie torbiele nie znaczy ze nie bedzie mozna zajsc w ciąze aleee jak bym nie była a bym nie wiedziała to skutki mozeby były takie ..ale jak widac miałam szczescie :):):)