Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadheruytu56t

Kudowa,Duszniki a moze Polanica?co wybrac?

Polecane posty

Gość sadheruytu56t

hej!mam zamiar jechac na jakis tydzien w jedno z tych miejsc ale nie wiem na ktora miejscowosc sie zdecydowac.pewnie i tak bede zwiedzac wszystkie ale nocleg chcialabym mie w najatrakcyjniejszym.moze ktos byl w tych miasteczkach?ktore polecie?i jak wrazenia?

Gość sadheruytu56t
dzieki!moze ktos jeszcze sie wypowie?

W zeszłym roku śmignąłem do Dusznik. Bardzo dobra baza noclegowa, pod tym względem polecam. Ale pod każdym innym tamte rejony mi się nie podobają. Wolę Bieszczady. Pozdro.

Gość sadheruytu56t
Błedne Skaly to oczywiscie wlasciwie cel mojej prodrozy wiec na pewno sie tam wybiore:-)wiec widze ze jednak Polanica gora.dziekuje za odpowiedzi:-)

Gość no ja plecam polanice
Mieszkam w powiecie Kłodzkim i zdecydowanie polecam Polanice. Zresztą przez te kilka dni co bedziesz napewno nudzić sie nie bedziesz bo jest tu duzo do zwiedzania

Gość no ja plecam polanice
Błedne Skały sa fajne, ale polecam tez Góry Stołowe. Mozesz tez wybrac sie do Czech do Skalnego Miasteczka, ktore jest przepiekne

Gość sadheruytu56t
to swietnie!wiec chyba w takim razie wiem juz gdzie jechac:-)teraz jeszcze tylko pozostaje mi wybrac pensjonacik.

Gość sadheruytu56t
kiedys jak bylam mala bylam w skalnym miasteczku i pamietam ze bylo super!wiec tym razem tez na pewno sie wybiore.a ile jest km do Skalnego Miasteczka z Polanicy?

Gość no ja polecam polanice
Hmm... szczerze mowiąc nie wiem ile to by było kilometrów. Kawałek, ale nie za duzy

Gość sadheruytu56t
aha ok,ale dzieki:-)

Gość sadheruytu56t
dzieki:-)juz kilka ofert przejrzalam a teraz wezme sie za te:-)

Polanica jest chyba najdroższa,ale najładniejsza .Wieczorem jest pięknie,Po drugiej stronie deptaka,za kinem jest wspaniała pizza (najlepsza jest MAX !) Najfajniej jest mieszkać w FWP w \"Świtach\",o ile nie przejeła ich \"stonka kolonijna\". Na drugim piętrze na kasztanach biegają wiewiórki ! Wszysko to naprzeciw Pijalki . Mieszkałem też na tej ulicy co kościół (tanio),lub całkiem na górze w Góralce Ok.!50zł/dobe + śniadanie. Z Polanicy możesz zwiedzać :Wambierzyce (wejdż na Górę),obok bar z pstrągami,dalej gospodarsto-skansen. - Jaskinia Niedzwiedzia, - Wodospad Wilczka, -Droga Stu Zakrętów, -w Dusznikach Muzeum Papieru -w Kłodzku :Twierdza (TYLKO NIE IDŻ WĄSKIM PRZEJŚCIEM !!! ):D:D:D -Muzeum Czaszek w Czernej

Hej :) Ja przyznam, ze z tych miejscowosci które wymienilas byłam tylko w kudowie.. ale byłam zachwycona.. :) śliczny park zdrojowy tam jest, kaplica czaszek w czermnej (to jest właściwie jeszcze kudowa), szopka ruchomoma :) Sliczna.. można się rowniez wybrac do Błędnych Skał (około 2 godziny drogi po ślicznym szlaku) ;) Noclegi fajne i niedrogie :) i jedzonko też :) Ja Kudowe polecam ;P :) Choć w Polanicy i Dusznikach też pewnie fajnie!:)Pozdrawiam i miłego wypocznyku

A i sluchaj :) koniecznie wybierz się też na Szczeliniec Wielki! :) Ja jak byłam to jeszcze pojechałam na dwie wycieczki - do Pragi (1 dzień) i do Miasteczka Skalnego Adrspach w Czechach również :) Wycieczki bardzo tanie były (50 zł do Pragi i 25 zł do Miasteczka Skalnego + drobne opłaty za wejścia w Pradze na Złotą uliczkę, a w Adrspach to opłata za wejście do rezerwatu i przepłynięci się łódką ) OBie wycieczki były z przewodnikami no i oczywiście organizowane były w kudowie! Super było :) No a to miasto skalne to serio warto zobaczyć, to jest coś naprawdę pięknego! :)

Gość agula_pp
Hej Ja znam wszystkie miejscowości bardzo dobrze,mój były chłopak pochodził z Kudowy... Ja polecam Polanice,jest bardzo ładna,wieczorkiem jest gdzie pójść,posiedziec,coś zjeść.... Co do zwiedzania, to polecam na pewno wypad jednodniowy do Kudow Zdrój:mozna pójśc na długi spacer do Czermnej,tam jest kaplica czaszek,dalej mozna pojechać na Pstrążną,pyszne rybki,a gdyby pogoda nie dopisała to polecam wypad na basen,jest tam też sauna,no i czywiście pijalnia.A tak poza tym mozna pojechac na popołudnie do Dusznik tam jest piekny park.Poza tym zwiedzić można: -Szceliniec -Błędne Skały -Wambierzyce Mozna tez pojechać na jeden dzień do Pragi z biurem podróży kris albo Sudety albo jakimś innym za 50 zł plus jakies pieniądze dla siebie.Praktycznie w każdym biurze podrózy cena jest taka sama. Polecam też wypad do Nachodu- czeskie miasteczko z którym graniczy Kudowa. Pozdrawiam i zyczę udanego wyjazdu:)

Gość sadheruytu56t
jejku jak mi tak piszecie to juz sie nie moge doczekac!na poczatku nie bylam pewna czy w ogole jechac w te okolice no ale teraz to juz nie mam zadnych watpliwosci:-)dzieki!!:-)

Nie żartuj Yogi, że pizzeria max w Polanicy jest dobra. Najlepsza jest restauracja Karamba. Pozdrawiam miłośników Polanicy!

Willy ! Jeśli Caramba to ta w Parku Zdrojowym ,to mam niemiłe wspomnienia ! A ta pizzeria została przeniesiona z takiej piwnicy chyba ul,Zdrojowa. Na tą pizzę czasami jedziemy prawie 200km,bo spód nie jest tak twardy jak u innych i cały mięciutki,a zarazem dopieczony ;););)

A poza tym nie podobało mi się w tamtych okolicach. Wszędzi tabuny starszych pań i panów z sanatoriów, w Błednych Skałach i na Szczelińcu śmierdzi moczem i jest zwyczajnie brudno. Można tam wpaść w zasadzie na 1-2 dni bo poza tym nie ma co robić. A dla prawdziwego miłośnika gór, to w ogóle jakaś porażka :)

Yogi, Karamba to jest na deptaku, naprzeciw Zielonego Domku. A w parku lubię chodzić do Los Locos, tej meksykańskiej knajpki.

No właśnie Los ;ja ze szwagrem kupiliśmy po Buritos i chyba jakieś zupy,a nasze panie zamówiły coś innego. My dostaliśmy prawie od razu,a one czekały ! 10min,20min. To mówimy ;skosztujcie tych naszych dań ,a potem wy poczęstujecie nas ! I dobrze się stało ,bo jak zjedliśmy to przyszedł ten kelner Hiszpan,czy Meksykaniec i przynosi rachunek ! To szwagier zawsze spokojny,tak sie wkurzył i mówi mu ,że gdzie reszta zamówienia !!! To ten zaczął przepraszać i że kucharka zacznie robić i będzie za dwadzieścia min. :D ODMÓWILIŚMY !!! Ta za barem zaczeła nas przepraszać i tłumaczyć że ten kelner MA PROBLEMY !!! :D:D:D W międzyczasie sama obraziła klientkę ,która się tylko chciała zapytać o cęnę piwa !! Że ona teraz nie ma czasu ! :D A znów wracając do deptaku w Złotej Kaczce -ceny są naprawdę złote ! :D

No popatrz, jak jadłam w Los Locos zawsze byłam zadowolona, może coś się u nich popsuło. Fakt, że ostatnio jadłam tam chyba z rok temu. W Złotej kaczce to taką garmażerkę podają, nie lubię tam jeść. Alew mówię Ci Karamba jest extra, niestety droga, ale warto. Może dziś się wybiorę na gofry w parku zdrojowym, nigdzie takich pysznych nie ma.

Gość kłodzczanka
Free Willy...mieszkasz w tych stronach?