Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrap mnie

wszystko mnie swędzi!!! od czego to może być?

Polecane posty

Gość podrap mnie

Drapie się i drapie i nic nie pomaga. Swędzą mnie dłonie, szyja, dekolt. Już cholery dostaje:( czy ktoś wie jak z tym powalczyć??

Gość anonimowa21
a masz jakas wysypke czy cos?

Gość Trudny temat
Moze byc od wody,od slonca,od detergentow. Kapalas sie moze w jeziorze lub tym podobnych ? Zmienilas zel? mydo? balsam?

Gość podrap mnie
tylko na dłoni mam białe krostki, nigdzie indziej nie, myślałam że to może przez meszki, ale kurde wszędzie mnie chyba nie dopadły:O

Gość niewyraźna
Nie drap się!!! Kidyś też drapałam się a po pewnym czasie na skórze pojawiły się wykwity i okazało się, że przez to drapanie roznosiłam to na dalsze części ciała. Więc podstawowa zasada to nie drapać się!!! Idź do dermatologa. Choroby skóry są bardzo trudne i nieprzyjemne. Wiem to bo sama leczyłam się przez 2 lata, lepiej dmuchac na zimne. Idź do lekarza.

Gość Trudny temat
No napewno nie dopadly;)

Gość podrap mnie
Kurcze kąpałam się w jeziorze w środe, ale zaczęło mnie swędzieć wczoraj. Czy to może być od wody?:|

Gość podrap mnie
niewyraźna wiem, że drapać się nie można....ale no kurde jak się nie drapać jak swędzi:P, idę do lekarza bo oszaleję. Dzięki za odpowiedzi🌼

Gość Trudny temat
Moze byc niestety .Musisz w takim razie pojsc do lekarza .Bylo dlugo zimno i woda mogla jeszcze "nie przekwitnac" tak to sie potocznie mowi .A wtedy jest w niej duuuzo roznych zarazkow .U mnie na Mazurach stwierdzono ostatnio sinice . Przejdz sie do dermatoloda ,bo z tym nie ma zartow .I nie drap sie ,wiem ze to trudne ale postaraj sie .

Gość niewyraźna
Wiem że to cholernie trudne, ale drapiąc się możesz sobie zaszkodzić. Postaraj się nie drapać tego pazurkami ale lekko pocierać całą dłonią. Albo smaruj balsamem łagodzącym podrażnienia.

Gość koniecznie
weź wapno