Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady...

Czy czaresnie sa zdrowe?

Polecane posty

Czy spozywanie czaresnie w duzych ilosciach ma jakis pozytywny wplyw? Generalnie to jakie owoce maja wplyw na nasz organizm?( na włosy,paznokcie itp.)

Gość Więc dam ci poradę
podobno sa bardzo kaloryczne, ale ja nie przyjmuję tego do wiadomości, po prostu kocham czereśnie :)

a jakies witaminki itd.?Truskawki np.maja ogromna ilosc wit.C.,a jak maja inne owoce.Chociaz by jablka ...

Gość Więc dam ci poradę
Każdy owoc ma jakieś witaminy, czereśnie też mają witaminę C, PP, A i wszystkie z grupy B ( wyczytałam przed chwilą w goglach)

Teraz jest cieplutko i jets okazja na takie owoce;)Ja wtakie cieple dni jem tylko owoce i warzywa i pije wode.Wode od zawsze,ale generalnie chodzi mi o same owoce.Banany sa tluczace,tak?No,ale maja chyba jakies dobre dzialanie na cos...hym....

Gość wszędzie puch
bardzo proszę, lecznicze właściwości czereśni: antyinfekcyjne antyartretyczne antyreumatyczne antytoksyczne moczopędne odtruwające pobudzające wzrost cebulek włosowych przeczyszczające remineralizujące regulujące pracę wątroby i żoładka uspokajające usprawniające pracę gruczołów wydzielania wewnętrznego poprawiające kondycję skóry Wskazania lecznicze: Artretyzm ( opuchlizna rak, zniekształcenia stawów ) cukrzyca demineralizacja organizmu dolegliwości pęcherza moczowego gościec dolegliwości serca kamienie moczowe kamienieżółciowe nadfermentacja jelitowa nadmirne wypełnienie naczyń krwią miażdżyca tetnic otyłość opóźnienie wzrostu przewlekłe schorzenia wątroby reumatyzm zaparcia stałe uczucie zmęczenia

Gość wszędzie puch
Lady :) trzeba korzystać z sezonu i jeść kiedy tylko ma się okazję :) Czereśnie to naprawdę owoce lecznicze :) Są zasadotwórcze. Zawierają minn. łatwo przyswajalną przez cukrzyków lewulozę. 100 g czereśni daje tylko 60 kalorii. Czeresni nie należy popijać wodą, nie należy też jadać czereśni przed posiłkiem mięsnym, gdyż utrudniają jego trawienie

Gość wszędzie puch
jeszcze dodam tu coś o TRUSKAWKACH bo to przeciez sezon :) zawierają : duże ilości wit. C wit. B1, B2, B3 niewielkie ilości wit. A potas, wapń, magnez, żelazo, mangan, miedź, siarkę Sa zasadotwórcze. Ich kwaśność pochodzi przedewszystkim od kwasu cytrynowego. 38 kalorii w 100 gramach Lisci truskawek można używać jako dodatku do zup :)