Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZNIEMCZONA POLKA

Niemcy mistrzami Swiata! ja jestem ZA!

Polecane posty

Gość ZNIEMCZONA POLKA

piszcie kto jeszcze!!

Gość mnchen11111
ja tez!!! Kuß für Podolcki

Gość puniaaa
deutschland weld meister!ich liebe Klose, Podolski!

Gość miss sporty
mysle ze moga miec spore szanse-Klose i Podolski strzelaja ladne brameczki,ale ja osobiscie mam innych faworytow na final

Taaa,tylko,zeby jeszcze nie blokowali glownych ulic ,ryczac tymi autami przez dwie godziny:o Jestem przeciw.

Gość kozi bobek
jakby to polska druzyna tak grala , to tez bysmy blokowali ruch i ryczeli po ulicach do nocy , nie boj sie; a tak - pozostaje nam zazdroscic i cieszyc sie choc z tego , ze ich 2 najlepszych strzelcow to goscie polskiego pochodzenia; moze i zostana mistrzami , czas pokaze , ale trzeba im przyznac , ze maja mocna druzyne i zapracowali sobie na to , co osiagneli do tej pory

licze na to ze w piatek wygra argentyna aby odpasc w polfinale meczu pomiedzy niemcami i szwecja nie dalo sie ogladac. wylaczylem po tym jak sedzia dal czerwona kartke. do dupy z takim sedziowaniem. powinni przestac z tym organizowaniem mistrzostw w niemczech albo wziac jakichs sedziow z zasadami, takich co niemcom w dupe nie wlaza. mecz pomiedzy argentyna i meksykiem byl o niebo lepszy, ale szkoda ze to nie meksyk wygral.

Gość ffas
nienawidze ich za too jak o nas sie wypowiadali!!

Gość izylda
a czego ty niemcow nienawidzisz?a polacy to nie nasmiewaja sie z niemcow?jak znam zycie to powstalo juz tysiace kawalow o madrych polakach i glupich niemcach i to wg ciebie jest ok?ja kocham ten kraj tutaj mieszkam moimi przyjaciolmi sa sami niemcy,mam swietnego meza niemca z krwi i kosci,ktory kocha bezgranicznie polskie,ten kraj mi daje poczucie bezpieczenstwa,zywi mnie,moge zyc tutaj na poziomie ludzkim,nie musze sie marwic ze mi na jedzenie zabraknie,co czesto bywalo w polsce.Znam cala mase niemcow,ktorzy sa rowniez zakochani w polsce albo przynajmniej ja bardzo lubia.Uwazam ze nasze kraje sa ogromnie ze saba spokrewnione i kulturowo i religijnie zespolone.To juz norma kiedy pytasz niemca o jego pochodzenie to ci odpowie ze jego babka albo prababka albo dziadki itd urodzili sie w polsce.Nie wiem czy wiesz,ze mnostwo niemcow kibicowalo Takze polakom?tak tak!a to ze niektorzy robia sobie jaja i co z tego z roznych krajow sie nasmiewamy i Nie ma w tym nic dziwnego poza tym wzielas pod uwage fakt ze bardzo duzo dobrego mowiono o polsce takze i zalowano iz polska odpadla! niemcy od poczatku liczeli ze razem z polska wyjda z grupa niestety janas zmascil wszystko,zlekcewazyli ekwador i bardzo szkoda bo mieli duze szanse by grac dalej i dojsc przynajmnie do cwiercfinalow!ja jestem calym sercem ZA niemcami!

izylda napisała: \"...ja kocham ten kraj tutaj mieszkam moimi przyjaciolmi sa sami niemcy,mam swietnego meza niemca z krwi i kosci,ktory kocha bezgranicznie polskie,ten kraj mi daje poczucie bezpieczenstwa,zywi mnie,moge zyc tutaj na poziomie ludzkim,nie musze sie marwic ze mi na jedzenie zabraknie,co czesto bywalo w polsce.Znam cala mase niemcow,ktorzy sa rowniez zakochani w polsce albo przynajmniej ja bardzo lubia.Uwazam ze nasze kraje sa ogromnie ze saba spokrewnione i kulturowo i religijnie zespolone.To juz norma kiedy pytasz niemca o jego pochodzenie to ci odpowie ze jego babka albo prababka albo dziadki itd urodzili sie w polsce...\" Izylda - dziękuję Ci za te słowa :) Myślę dokładnie tak samo jak Ty. Osobiście jest mi obojętnie kto wygra te mistrzostwa, nawet nie wiem czy jeszcze trwają, ale cieszę się zawsze z takich głosów jak Twój - on zaprzecza stereotypowi Polaka-tumana, który widzi w Niemcach tylko głupich Fryców obciążonych do końca świata winą swych dziadków, po których niczego dobrego nie mozna się spodziewać. Pozdrawiam :)

Szymcia - jeżeli przesada - to lekka. Byłam kiedyś w wiosce pod Heilbronn. Mieszkałam tydzień u autentycznych Szwabów w sensie przynależności regionalnej - nawet oni, zamieszkali z dziada pradziada na pograniczu Frankonii i Szwabii, mało ciekawi świata w sensie wyjazdów, kojarzyli na swój sposób Polskę. Mieli zakorzenione przysłowie - Trink wie Pole albo przyśpiewkę - In kleine polnische städchen lebt die schöne polnische Mädchen lub Ade Polenland, ade Heimatland. Rzecz w tym że mimo granic, wywoływanej sztucznie obcości czy wrogosci nasze sąsiedztwo jest bliskie, na tyle by się wzajemnie przenikać. Polska to dla Niemców żadna inna planeta, to kraj z którego wielu z nich pochodzi ( w obecnych granicach) a z koleji Niemcy to kraj gdzie pobrzmiewają wciąż żywe echa polskiej obecnosci i to nieraz sprzed wielu lat

Gość PRECZ Z FASZYZMEM

Gość jak juz to
ZAROBASY wypier...

Szymcia - myslę że intencją Izyldy nie było robienie z Niemców \"zachodnich Polaków\" czy też en gros polonofili - ale chciała wykazać że za Odrą nie mieszkają sami \"faszyści\" czy \"odwetowcy\" ale normalni ludzie którzy do Polski mają w wiekszości stosunek pozytywny a wielu z nich ma także jakieś zwiazki z Polską. W przeciwieństwie do Ciebie czy Izyldy - mimo ze mam niemieckich dziadków - nie wyjechałam z Polski. Owszem przez jakiś czas mieszkałam w tzw Heimie w Berlinie przy Marienfelde jako niedoszły Aussiedler ale los pokierował moimi planami inaczej i wróciłam do Polski. Nie żałuję tego kroku - choć czasem obawiam się o przyszłosć kraju w jakim mieszkam przez pryzmat przyszłosci moich dzieci. Jak dorosną - same powiedzą czy ich matka nie popełniła błędu w młodości. Tak czy siak często bywam w Niemczech mam tam znajomych i liczną rodzinę. Lubię ten kraj i lubię Niemców - co w moim przypadku sprawdza powiedzenie - aby kogoś polubić trzeba go najpierw poznać. Życzę by wielu Polaków wyjeżdżało do Niemiec, do pracy czy na zakupy albo turystycznie. To zasypie ostatecznie historyczne uprzedzenia i podziały

Gość KANARINIOS OLE

Gość no jak to
Niemcy wygrają?? Wygrają Polacy: Podolski i Klose! Moim zdaniem można mówić w tym przypadku o zwycięstwie Polski! hihi! no ba!

ksenofaryna i szymcia---> jest nas juz 3, bo ja tez sentymentalnie jestem za Canarinhos i myslę że im blizej finału będa się coraz bardziej rozkrecac, uwielbiam tą druzyne za to ze grają czyms czym wielu piłkarzy nie potrafi grac, graja pełnym SERCEM i zycze Ronaldo zeby został najlepszym piłkarzem w historii mistrzostw swiata, a brakuje mu do tego tytułu tylko 1 bramki

Gość ja to dzis zrobie
Jestem PRZECIW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moj faworyt ARGENTYNA zalatwi ich w ćwierćfinale!!!

szymcia napisała: \"...A ja wyjechalam i tez sie nad tym zastanawiam, czy nie popelnilam bledu...\" Nie martw się, w naszym przypadku ma zastosowanie porzekadło - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :) Chociaż w Niemczech zapewne czułabym się bardziej stabilnie a przez to bezpiecznie - choć zapewne byłoby mi znacznie bardziej nudno niż w Polsce :) szymcia napisała: \" ....A zlosci, nienawisci i uprzedzen jest zdecydowanie za duzo - racja..,. tego \"bogactwa\" niestety w nadmiarze...\" Co widać też po tym topiku :o

Gość bolus francik
jestem ZA!Niemcy musza wygrac i zrobia to dla nas polakow,Lukaszek i Mirek!SKOPCIE DUPY ARGentynie!jestescie super!

Gość a ja zycze
Niemcom z by odpadli przed polfinalem... zwlaszcza, ze moja druga polowa zalozyla sie o duza ilosc alkoholu, ze Niemcy do polfinalu nie dojda... co daj Boze, amen.

Gość viva deutschland

Gość Ale mistrzem zostanie
BRAZYLIA!!!Maja dobry okres astrologiczny i ich sumaryczne daty sa pozytywne!!Jestem pewna:)

Gość miiikkkkaa
niecierpię Niemczurów - oni gardzą Poalkami więc moja niechęć jest uzasadniona. Nie zamierzam kibicować im w żadnej dziedzinie

Gość Podolski i Klose
Gora!!!!!!!!!

Gość roztwór kwasu solnego
Niemcy wcale nie gardzą Polakami. Owszem , podśmichują sie , bo STATYSTYCZNIE dużo ukradzionych samochodów przechodzi przez polskie rączki - ale to są niestety fakty. A to im giną te samochody. Nic dziwnego , że im sie to nie podoba. Mnie też sie nie podobało , jak jakiś POLAK mi podpieprzył rower. Jednocześnie Niemcy cenia Polaków za pracowitośći gotowość do pracy nawet za niezbyt wielkie pieniądze. Niemiec nie pójdzie do mało płatnej pracy , woli żyć jak pasożyt z pomocy socjalnej - Polak zaciska zęby , opuszcza rodzinę , jedzie za psie pieniądze (na zachodnie warunki) pracować przez parę miesięcy , żeby jego rodzina mogła sobie na to czy na tamto pozwolić. I oni to bardzo szanują. Niektórzy się z tego wyśmiewają , ale wszędzie są ludzie i ludziska. A drużyna niemiecka jest dobra - więc nikomu awansów nie wykradła , sama sobie zasłuzyła.