Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia_18

antykoncepcja a nieregularne miesiączki. Pomocy!!!!

Polecane posty

Gość martusia_18

mam 18 lat , miesiaczkuje od 4 lat.Problem tkwi w tym ze miesiaczki są bardzo nieregularne , co 3, 4 miesiące dosteje okres. byłam z tym u ginekolog i przepisała mi tabletki o nazwie "agufen" - takie ziołowe. Niestety nic nie pomogło, robiłam tez badania usg które równiez nic nie wykazały. Od niedawna zaczełam wspólzycie z chłopakiem i chciałabym sie zabezpieczyc tabletkami anty, wiem ze bierze sie je w 1 dniu miesiaczki i tu jest problem - mam czekac az 4 miesiace na głupi okres? wiem ze prezerwatywa nie daje pełnego zabezpieczenia. słyszałam równiez ze te tabletki można brac w celu wyregulowania cyklu, za bardzo sie na tym nie znam wiec moze wy mi doradzicie ? moze ktos miał podobny problem ? jeszcze jedno pytanie: czy jezeli zaczne brac tabletki od pierwszego dnia miesiączki, pózniej zrobie przerwe 7 dnową i po niej nie dostane okresu a bede musiała zacza brac nastepne opakowanie co wtedy?

Gość idź do DOBREGO lekarza
na badania. Lekarz powinien zrobić badania hormonów we krwi, jeże4li masz trądzik, to w ogóle powinien zrobic badania krwi kilka razy w ciągu doby, z hospitalizacją, dwa razy w czasie cyklu. Idź do prywatnego lekarza ginekologa-endokrynologa. Jeżeli nie masz okresu, to po badaniach lekarz musi wywołać okres- zastrzyki lub tabletki z progesteronem. Poziom progesteronu wzrośnie, po odstawieniu zastrzyków/tabletek spadn8ie i na skutek tego będziesz miała okres (tak samo progesteron wzrasta a potem maleje w czasie cyklu miesięcznego kobiety). Kiedy dostaniesz okres będziesz mogła zacząć leczenie. Tylko MUSISZ zrobić badania, bo nie wiadomo, które hormony szwankują, jakie tabletki dobrać i jak ci pomóc. Powodzenia:)

Gość martusia_18
no własnie ja tez mysle ze to jednak wina tych hormonów , nie mam zadnego trądziku,mam gładką cere jednak niedawno przechodziłam łojotokowe zapalenie skóry , to chyba ma z tym jakis związek:(

Gość Lambiere
Mozna regulowac miesiaczki za pomoca srodkow anty, wlasciwe dobierze ci oczywiscie dobry lekarz. Pigulki czy plasterki potrafia ladnie wyregulowac miesiaczki. wiem, bo samam mialam nieregularne, potem przyjmowalam hormony i teraz po odstawieniu mam miesiaczki jak w zegarku niemalze. :)

Gość martusia_18
dziekuje serdecznie za pomoc;)