Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaccccyyy****

ROAMING pomocy

Polecane posty

za jakis czas lece do anglii, mam tel w Orange, czy musze wlaczyc roaming? jak to sie robi? co jesli go nie wlacze?

Gość taki jeden X
Poczytaj najpierw strony www.orange.pl Nie jest tak trudno czegoś samemu poszukać, wystarczy chcieć :P Jak ty sobie dasz radę w Anglii jak teraz masz problemy :O

Gość Stalowa Magnolia
roaming nie przychodzi sam z siebie, musisz miec taka usługe w abonamencie, nie wiem jak to wyglada w Orange, ale w PLUS-ie jest to zadarmo

Gość Stalowa Magnolia
pozatym jeśli go nie włączysz to nie bedziesz mógł rozmawiac- proste i logiczne

nie mam abonamentu tylko karte, a czy bede mogl wysylac esy jesli nie wlacze?

Gość takie rzeczy to tyIko w ERZE

Wystarczy, że wyłaczysz tel za granicą i włączysz po chwili. Dla pwności czy masz roaming aktywny zadzwoń do biura obsługi klienta i zapytaj. Sprawdż tylko operatorów angielskich, bo prawdopodobnie automatycznie włączy Ci się angielski orange który niekoniecznie musi być cenowo najkorzystniejszy.

Jeżeli nie będziesz miał włączonego roamingu to będziesz miał info: brak zasięgu sieci, a tym samym nie wyślesz smsów ani nie będziesz mógł rozmawiać.

Gość ja tam nie wiem
ale od 1 mam tel na karte w Orange i jeszcze nigdy go nie musialam wlaczac czy cos, w Londynie dzialal i na esy i na rozmowy, tak samo w Turcji, Egipcie, Niemczech

dzwonilam na orange, nie trzeba nic wlaczac jesli ma sie tel na karte lub mixa, przy abonamencie trzeba wlaczyc:)

Gość ehhjirddkk
no to niezle, czego ja sie tu dowiaduje..... zaraz sie porycze:( moj byly facet napisal mi ze dlatego nie odpisal mi na esa bo nie ma roamingu, a tu czytam ze go nie trzeba wlaczac.... czyzby sciemnial:(

Gość ehhjirddkk
latwo powiedziec:O

Przynajmniej wiesz, że rozstanie było najlepszym co mogło się stać! Nie ma co tracić czasu z takimi facetami, tylu fajnych chodzi dookoła, czasami wystarczy się rozejrzeć. 🌻

A co do Twojego pytania, to jeżeli ma tel. na abonament to wtedy musi uruchamiać roaming u operatora. (ale za granicą też da się to zrobić), zazwyczaj jest to za darmo. Więc to żadna wymówka.

Gość ja tam nie wiem
Do ło rety -----> a Ty mysłisz że np do Egiptu pojechałam turystycznym autobusem????? Żyjemy w XXI w. ostatnio na urlop jechałam autobusem chyba w 1999 r. !!! Ludzie co za pytanie?????