Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agyyy

tampony czy podpaski?

Polecane posty

Gość Madaleneeeee
dziewczyny!!!!ja jestem najlepszym przykladem...od uzywania tamponow trafilam do szpitala, objawy mialam podobne do grypy zgadzaly sie na ulotce kiedy czytalam o tamponach grozila mi nawet SEPSA na szczescie wyszlam z tego!! juz nigdy wiecej nie uzyje tamponow

Gość maturka2011111111111
podpaski w 100% .Tampon ewentualnie na impreze lub jakoas impreze gdzie chesz się czuć komfortowo.

Gość daria85
Tampon na basen tylko i wyłącznie i to jak okres się już kończy a tak podpaski anionowe ( odkąd zaczęłam używać tych Shuya to już nie wróciłam do zwykłych, nawet always) :)

Gość Kłoliberek
Jak dla mnie tylko tampony, w podpasce czuję się jak w pieluszce, boję się, że przecieknie, wszystko się brudzi(mimo częstego podmywania) a w nocy z podpaską to był koszmar, za każdym razem cała pościel zakrwawiona, masakra:-O a z tamponem zapominam, że mam okres.

Gość kokospoko
No dokładnie, ja też zawsze pościel miałam zabrudzoną ale niestety Ginekolog mi zabroniła tamponów bo miałam częste infekcje...ehh Też miałam kiedyś anionowe tylko innej firmy, w sumie były dobre ale strrrasznie drogie, a te Shuya w sumie na allegro w miarę, więc może znów wrócę do nich:D

Gość kokospoko
O właśnie byłam na allegro i jestem zadziwiona cenami tych Shyua, one takie tanie zawsze czy to jakaś promocja teraz? Już zamówiłam nawet :)

Gość kajlaaaa
Nie no teraz są w promocji więc się bardzo opłaca a w sumie nie wiem do kiedy to będzie ale ja już zamówiłam cały zestaw, żeby zaoszczędzić:)

Gość classicgirl
no ja też właśnie zamówiłam:) Bardzo dobre są, polecam:)

Gość lady bronka
ja stosuję podpaski, bawełniane bez żadnych sztucznych zapachowych substancji i siateczek. takie są najbardziej przyjazne kobiecie. tampony odradziła mi ginekolog, miałam często infekcję. po zmianie na podpaski i stosowaniu provagu, probiotyku ginekologicznego, infekcje przestały się pojawiać.

Gość classicgirl
No mi tez gin odradziła tampony niestety a tak mi było z nimi dobrze, prawie zapominałam, że mam okres, tylko ja mam bardzo obfite krwawienia i zwykłe bawełniane podpaski nie dawały rady a te anionowe jakoś nieźle sobie radzą i mnie nie uczulają w żaden sposób

Gość renatunia
Provag jest super ale na krótko i bardzo rzadko:) Przy częstym stosowaniu mikroflora zaczyna się "rozleniwiać", się przyzwyczaja, że ma "wspomaganie" i dopiero jest problem jak się nie broni przed chorobotwórczymi, stąd te częste nawroty u osób stosujących nałogowo probiotyki! Nie mam nic do podpasek anionowych, gdyż sama je używam od lat i jak na razie nie znalazłam innego sposobu na powracające infekcje:) Ja tylko ostrzegam serio przed zbytnio reklamowanymi provagami, lacibiosfeminami itp...

Gość adriannnaa
Popieram renię;) Ja atak miałam, że przez zbyt częste stosowanie probiotyków wciąż mi nawracała infekcja bo nawet ginka mi to powiedziała. Anionowe stosuję już z rok jakoś i nie wiedziałam, że jest nas tak dużo:)

Gość lady bronka
to oczywiste, że co za dużo to niezdrowo. ja stosuję provag kiedy zachodzi taka potrzeba, czyli podczas brania antybiotyków albo po leczeniu infekcji żeby uzupełnić florę bakteryjną. branie probiotyków cały czas to faktycznie zły pomysł, bo organizm powinien sam się bronić.

Gość Jollkka
Także popieram powyższe posty. A mojej kumpeli lekarka zabroniła brać te probiotyki, tylko przy leczeniu antybiotykami :) Jej także ktoś polecił anionowe podpaski i jest zadowolona, dała mi paczkę kilka miesięcy temu i sama się wciągnęłam:D

Gość mmorfozja
anionowe podpaski?

Gość bosskakasia
A co pierwszy raz słyszysz? Moja znajoma już kilka lat używa, ja w sumie od niedawna ale nie narzekam, wręcz przeciwnie:D

Gość beattee
ja wolę podpaski, do tamponów nie jestem przekonana. Ale przyznam, że nie słyszałam o podpaskach anionowych?

Gość martuuleczka
Też nie lubię tamponów. Podpasek anionowych używam już jakieś pół roku. Mało kto o nich słyszał bo nie reklamują się w mediach tak jak always a moim zdaniem są znacznie lepsze i ratują mnie przed infekcjami:)

Gość grantcentral
Uwielbiałam kiedyś always ale teraz sama reklama mnie tak denerwuje że omijam je na półce z daleka.... W sumie anionowe są dość drogie ale bardzo skuteczne, przynajmniej na mnie działają i nie miewam już infekcji.

Gość MalaWiedzma1988
Wyobraźcie sobie,że ja właśnie po stosowaniu podpasek miałam problemy z infekcjami:/ Nie lubię podpask,bo zawsze mi jakoś za mokro;) I mimo,że lekarze uważają,że tampony są"Bee"ja tam je używam ciągle,ale bardzo często je wymieniam i tym sposobem unikam wszelkich infekcji:)ale jak coś się zaczyna to stosuje vagical C:)Tani i skuteczny:P