Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kayeeen van hess

czy robicie testy lub sprawdzacie partnera przed zblizeniem?

Polecane posty

Gość kayeeen van hess

czy sprawdzacie czy wszystko jest ok? pytacie o hiv? sprawdzacie siebie? tutaj w Polsce jest to w ogole nie praktykowane prawie! W Niemczech to norma.. Zastanawiam sie tylko, czy w ogole ktos o tym mysli, czy sie myle..

Gość kayeeen van hess
czyli ze nikt nie robi?

Gość brylancikowa
nie... raczej ufamy swoim partnerom... heh mozna miec potem niezla niespodzianke

Gość kayeeen van hess
wydaje mi sie, ze malo jest uswiadamiania pod tym wzgedem. malo tu w Polsce w mediach o tym pisza.. Ludzie nie widza problemu, nie interesuja sie tym, wola o tym nie myslec...

Gość brylancikowa
tak, masz rację - nie ma takiej "mody"... a szkoda ... tak naprawde wiekszosc dziewczyn laduje sie do lozka nie wiedzac o sposobach zajscia w ciaze a co dopiero jakichkolwiek chorob... potem mamy topiki typu dotknal mnie - czy jestem w ciazy itp brakuje jakiegokolwiek uswiadamienia. :(

Gość kayeeen van hess
to jest przerazajace... W Niemczech wieszkosc osob robi testy, duzo sie o tym mowi, a tu nie! Moze Polski problem nie dotyczy...!?! dzieki za odpowiedz :) pozdrawiam

Gość brylancikowa
napewno dotyczy... ale skad ludzi maja o tym wieziec jak nadal sex jest tematem tabu... nasi rodzice o tym nie rozmawiali ze swoimi rodzicami i ze swoimi dziecmi tez nie potrafia... oczywiscie sa wyjatki to tez sprawa religii ... wiekszosc mamuś nawet nie podejrzewa ze corka "juz" sypia z kims bo przeciez czystosc do slubu to wciaz podstawa (tylko nie wiem czego)

Gość kayeeen van hess
tak na pewno dotyczy, ale tak masz racje-to tabu, wstyd zapytac partnera czy sie badal itd... o tym sie nie mowi, udaje sie, ze problemu nie ma, ze raczej jest gdzies tam daleko w Afryce...

Gość brylancikowa
no dokladnie :) heeeh to wlasciwie smutne jeszcze istnieje nadal tyle zwiazkow gdzie kazdy z patnerow mial 1 albo i dopiero zaczyna zycie seksualne ... ale czytajac to forum przeraza mnie liczba dziewczyn ktore decyduja sie na sex z nowopoznanym facetem... jedyne ich zmartwienie to czy maga zajsc w ciaze bo zabraklo zabezpieczenia a nie czuja potrzeby zrobienia badan... sa na szczescie osoby odpisujace by to zrobily ale czy je wykonuja to juz inna historia... a potem bzykaja sie dalej ... i moze roznosza paskudztwo ... smutne tak wiec zaadczosc Niemcow ma swoje dobre strony :)

Gość brylancikowa
nooo u nas tak... taka mamy mentalnosc

Gość urażony partner
za kogo go mamy? To przecież bez sensu! Bo przecież jesli jego poprzednia partnerka była zarażona a on o tym nie wiedział - to co? To ja też mam ryzykować bo on sie obrazi? Dziękuję bardzo!

Gość kayeeen van hess
urazony? tu chodzi o nasze zdrowie!ale zeby dotarlo to do wszystkich, ze to normalne pytanie, potrzeba troche czasu i wiecej szumu w mediach...

Gość kayeeen van hess
i tak to wlasnie jest, wszyscy sie martwia o ciaze jesli sie zapomnialo gumki, a nikt nie mysli o innych konsekwencjach...

Gość zooza
no właśnie przez tą delikatność i zaufanie złapałam wirusa hpv, co prawda to nie hiv ale bardzo uciązliwy :-(

Gość urażony partner
Fakt. Nie nagłaśnia sie np. tego, że negatywny yest nie oznacza, że hiva nie ma - trzeba go powtórzyć po pół roku. Tak samo jak teksty, że prezerwatywa w 100 procentach chroni - ha, ha

na 100% kolejnego to czeka a ja też się wybiorę bo symetria musi być zachowana. trąbię o tym przyjaciołom od wieków (z czego niemiły wniosek, że nieźle jestem wyglodzona, jeśli tak dawno z facetem nie bylam..) więc to nie jest gadanie sobie a muzom

są ludzie , którzy o tym myślą :), niestety wciąż chyba należą do mniejszości. Wg mnie to sprawa odpowiedzialności, nie można zganiać na to, że w mediach za mało o tym się mówi. Każdy ma przecież swój rozum. Absurdalne ale wydaje mi się, że to właśnie częściej starsi ludzie, którzy niby powinni być bardziej dojrzali, nie myślą o zrobieniu badań. Np. facet zdradzi kobietę i nawet nie przyjdzie mu do głowy, że mógłby dać jej niemiły prezent...bo przecież druga ma tylko męża... A skąd wiadomo czy to prawda i czy jej facet jej nie zdradza? Ludzie za bardzo sobie ufają. Myślą, że jak nie mają przypadkowych partnerów i żyją w stałym związku to nic im nie grozi,.

Gość ja za
kiedys mialam faceta jak jeszcze bylam gowniara (16) on zacza opowiadac mi o swoich przezyciach i przygodach z roznymi panienkami kiedy zaczeismy gadac o seksie powiedzialam mu ze niech pierwszo zrobi sobie badaniaa boja pierdole sie zarazic jakims hujostwem obrazil sie i tyle go widzialam i sie bardzo z tego ciesze!!! Dzis mam faceta ktory jest mi wierny jak pies i ja jemu takze zreszta nie mialby kiedy mnie zdradzac prawie 24h na dobe przebywamy ze sobo :) ale uwazam ze to nie jest wstyd tylko madre podejscie do sprawy ciesze sie ze maja 16 lat bylam juz na tyle swiadoma ze skes z nim moze zle sie skaczyc

Gość nutilla
Czas kobitki pomysleć o sobie !! Testy muszą być -żeby nie było kwasu -z obu stron. Jeżeli jesteśmy dorośli podejmujemy decyzję o rozooczeciu życia seksualnego to nie widzę problemu pogadać o tym jakie konsekwencje mogą się z tym wiązać. Robisz to dla siębie,jego i przyszłych partnerów za których takze jesteście odpowiedzialni.

Gość kayeeen van hess
Dokaladnie, czas pomyslec o sobie! A co do mediow, to niestety za malo sie o tym tu mowi i taki jest fakt. Malo jest uswiadamiania w tej kwestii, blado wypadamy na tle innych krajow.. Co jakis czas powinno gromic sie o "tych" problemach, przypominac o pewnych faktach tym, co uwazaja, ze jak nikt o tym nie mowi, to problemu nie ma... Gdyby sie wiecej o tym mowilo, slyszalo, nie bylo by to takim tabu!