Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko 222

Wierzycie w te dni płodne i niepłodne?????

Polecane posty

Gość spokojnie to tylko awaria
No właśnie nie.Zanim miałam okres dostać.Myślałam,że mi zaszkodziło coś.Do końca ciąży nie mogłam znieść jej zapachu.Jak mi się powtórzyło po 4 latach to już wiedziałam co jest grane:)Może to związane jest z tym,że organizm podobno odrzuca to co mu szkodzi.

Gość triiiiii
pytanko, zrob test za tydzien, bedziesz wiedziec

Gość terreferre..
spokojnie, to tylko awaira 🌻 no, cos musialo sie przydarzyc... ja wyjscia nie mam.. tabletek/plasterkow brac nie moge.. mieszkam w stanach i probowalam juz najrozniejsze tabletki, yasminy i inne, takze plasterki.. po kazdych, jakichkolwiek, zle sie czulam.. a na latex mam uczulenie..zreszta maz tez.. spirala i inne nie wchodza w gre - bo jeszcze nie mamy z mezem dzieci, a wkrotce chcemy je miec. zostaje mi tylko NPR.. a poniewaz poki co moej zdrowie nie pozwala na ciaze, przykladam sie do tego z calego serca.. mzoe w tym tkwi sedno sprawy.. nie wiem, co bedzie po dzieciach..ale chyba o tym pisalam.. mezus ma plany, niekoniecznie zgodne z moimi pogladami.. coz.. mysle,z e jednak pozostane przy NPR. czuje sie ok, a i libido ach:) przy tabletkach dosiegalo zera.. kazdy inaczej, oczywiscie, reaguje. pozdrawiam

Gość stokrotka 121
heja! odpowiedzcie mi na to pytanie albo udzielcie wskazówek.więc, miesiaczka zaczela mi sie 3 stycznia a skonczyla 8. cykle zawsze mam co 21 dni.kochalam sie z moim chlopakiem 13 i 14 sytcznia ... to znaczy ze moglam zajsc w ciąze czy nie?? bo juz zglupialam od czytania tych wszyskich artykułów i sama nie wiem ktore dni sa plodna a ktore nie :(( help me :((

Gość ..inka22
podawanie długości cyklu i kiedy miało sie okres jest bardzo wątpliwą metodą upewniania sie. Wiele kobiet wcale nie ma owulacji w 14 dniu cyklu, a nawet często zdarza sie ze w jednym cyklu jest ich kilka. Stwierdzenie czy była taka możliwość czy nie jest mozliwe u dziewczyn prowadzących pomiary temperatury i sprawdzających jak wygląda śluz w czasie całego cyklu inaczej jest to takie strzelani niby nie ale moze

Gość anonim 007
pomóżcie :(( czytam te wszystkie artykuły i dalej nie wiem jak obliczyc dni płodne i niepłodne.... cykl trwa 21 dni wiec?? kiedy wypadaja dni płodne a kiedy niepłodne :( help

Dni płodnych się NIE OBLICZA - dni płodne i mniej płodne się OBSERWUJE i na tej podstawie wyciąga wnioski, indywidualne dla każdego jednego cyklu.Cykl to nie matematyka, faza przedowulacyjna jest ruchoma i owulacja może się dowolnie przesunąć. Żadnego znaczenia nie ma fakt, że przez 5 lat ktoś miał cykle idealnie regularne. Czasem wystarczy, że 1 się skróci lub wydłuży. I ciąża gotowa.http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm