Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się o moje maleństwo

Czy koty można kąpać??

Polecane posty

Gość można to wszystko
tylko należy się zastanowić co będzie dobre dla kota i czy nie zagraża to jego życiu lub zdrowiu

Gość kompania to chyba
wirtualnego... w kompie:D

Gość desaparecido
Mozna, jesli jednak chcesz uzyc specjalnego szamponu przeciw pchlom to malenstwo musi miec wiecej niz miesiac :) Wiele kociakow brew obiegowej opini uwielbia kapiele :) Przy pierwszej oczywiscie moze sie buntowac- ale to naturalny strach przed woda:)

Gość desaparecido
wbrew*

Gość można tylko
trzeba pilnować żeby woda nie była ani za zimna ani za gorąca i nie polewać kociego pyszczka wodą, żeby się nie zachłysnął.

Gość pamietaj
nie wolno zamoczyc kocich uczu bo kot moze ogluchnac!!!jak sie naleje wody do malzowin to bedzie tragedia...

Mój kotuś ma kilka m-cy. Mimo Waszych uspokajających wpisów i tak mam pewne opory. Boję się, że z własnej głupoty zaszkodzę komuś kogo kocham, ale już nie mogę sobie poradzić z tymi jego pchłami. Paska mu nie założę, bo śpimy razem i nie chcę, żeby mi coś śmierdziało nad nosem. Dziękuję za wpisy🌼

Gość jak ma pchły
to idź z nim do weta. weterynarz posmaruje mu kark taki kropelkami, które sprawią, że zwierzak nie będzie miał przez kilka miesięcy pcheł.

Gość desaparecido
Jesli wykapiesz go zgodnie z tym co napisalismy to nic mu nie bedzie:) Zgadzam sie z chochliczkiem, ze wiele kociakow wrecz lubi kapiele jak sie pierwszy strach minie:) Do weta i tak idz - bo dostaniesz jakies dobre srodki, ktore niekoniecznie beda smierdziec:)

Gość kurs masaz tajski warszawa kra
czesz sierc drobnym grzebieniem - sa tez elektroniczne grzebienie ktore zabijaja zlapana wsze. sa krople oparte na olejku mentolowym, ktorymi mozna smarowac potylice. mozesz wcisnac w przelyk kapsulke z czosnkiem - zapach czosnku we krwii odstrasza wszy sa tez pianki, spraje i proszki do sypania z perytryna na dywan, chodnik (gdzie leza jajka wesz) oprocz perytryny mozna wysypac drobna warstwa mialka sol kuchenna ktora bedzie niszczyc jajka. wszystkie te sposoby beda bardziej skuteczniejsze i przyjemniejsze dla kota niz niepotrzebne kapanie go

Gość ło jezu co wy piszecie
"a tez elektroniczne grzebienie ktore zabijaja zlapana wsze." od kiedy to koty maja wszy? :o

Gość przepraszam ale
moglabym sie dowiedziec wiecej o tym masazu tajskim?

Gość hehheehheeehehee
jakich blizn?

Gość hehheehheeehehee
czy ktos mi napisze jakich blizn bo zaciekawił mnei wpis. Groźba czy obietnica. I o co chodzi

Gość kkkjjj
hehheehheeehehee - na oko widać ,że kota nie masz :D I chyba nigdy nie próbowałaś go zmusić do czegos czego nie chce , a koty w sumie kapać sie nie lubią ;)

A ja mam pytanie: moja kotka ma 8 tygodni i chce ja profilaktycznie odrobaczyc, dopiero ja dostalam i wiem, ze nie byla odrobaczana wczesniej. Kupilam jakis preparat w kropelkach, ktory sie umieszcza za glowa kotka, tzn wciera sie... czy ktos uzywal juz takiej metody??

Gość kurs masaz tajski warszawa kra
kapsulke z czosnkiem podaje sie jak wszystkie leki - owin kota w recznik, zeby sie nie wyrywal, nacisnij na staw zuchwowy zeby otwarla sie szczeka i wrzuc kapsulke. niestety zeby skutecznie zwalczyc pchly trzeba uzyc wiele sposobow.

Gość hehheehheeehehee
nie - no pytam z autopsji- przepraszam tych których uraże dla mnei teraz to też jest bestialstwem ale: Jak byłam mała to chorowałam na nerki i znajoma mojej rodziny przyniosła skórę wyprawioną (dosłownie) z kota i kazano mi ją nosić na nerkach- teraz mam straszne blizny na plecach- i zastanawiam się z czego ?- rozstępy? Koty obecnie posiadam 2 - bardzo grzeczne- od 2 lat zadrapana byłam tylko raz i to przez przypadek. A i zaznaczam żeby nie było nie porozumień- nie popieram kocich skórek- kot=kumpel i członek rodziny -nie rzecz.

Gość kkkjjj
Taaaaa , niektórzy zapominaja o jednym drobiazgu - skórka z kota leczy , ale tylko pod warunkiem ,ze wewnatrz jest żywy kot :) To on ma wyzszą temperature ciała .

Gość hehheehheeehehee
ano- głupota ludzka nie zna granic- do teraz na tą babe patrzeć nie moge- i pomyślał by kto- nauczycielka a takie zabobony jej sie trzymały- do dziś nie mogę na nią patrzeć

Asystent , to bardzo skuteczna metoda . Za pierwszym razem warto do weta iść z kotem ,zeby obejrzał go całosciowo , przy okazji zwykle pierwsze odrobaczenie przeprowadza sam.

Jesli tak to inna bajka - tylko uwazaj z dawka ,zeby kota nie podtruć , bo to jeszcze maluch jest . I dowiedz się przed wizyta o minimalny okres który musi upłynać pomiedzy odrobaczeniem tym preparatem , a szczepieniem . Moze się okazać ,ze to 2 tyg.

Gość hehheehheeehehee
a ludziska wiecie o tym że jak idziecie do weta i ten wet wam powie że odrobaczyć i zaszczepić kota możecie jednego dnia- to po prostu podziękujcie temu miłemu nie douczonemu weterynarzowi i jeśli kochacie swojego kociaka to idźcie do innego - rozsądniejszego. No chyba że tak średnio wam na pupilach zależy. Bo jednemu kotu może się nic nie stać, a inny może najzwyczajniej w świecie kopnąć w kalendarz- właśnei przez pomieszanie tych 2 zabiegów. Między odrobaczaniem a szczepieniem powinien być tydzień przerwy, tak samo jak po kuracji antybiotykowej

Gość bbbbbbbbbbb
hehheehheeehehee Ja jak bylam mala to mi dawali psie sadlo z mlekiem wiec wiem cos o dziwnych metodach leczniczych :O Najgorsze jest to, ze pomagalo :O